Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Πώς να ισορροπήσω το pH του οργανισμού μου

ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Πώς να ισορροπήσω το pH του οργανισμού μου

Αλκαλική διατροφή είναι η κατανάλωση τροφών που βοηθούν στη διατήρηση της ισορροπίας του pH του οργανισμού μας, το οποίο σύμφωνα με τις έρευνες θα πρέπει να είναι ελαφρά αλκαλικό, δηλαδή να κυμαίνεται μεταξύ 7,35 έως 7,45 στο αίμα.

Στην κλινική Oρθομοριακή Διατροφολογία θεωρούμε ότι ο άνθρωπος γεννιέται αλκαλικός και καταλήγει όξινος. Αυτό συμβαίνει διότι η διατροφή και η ενυδάτωση επηρεάζουν σημαντικά το pH. Πολλές τροφές, και ειδικά οι ζωικής προέλευσης – κρέας, γλυκά, ζάχαρη, αλκοόλ και γαλακτοκομικά – κάνουν το αίμα πιο όξινο απ’ όσο πρέπει και έτσι προωθούν παθολογικά προβλήματα. Αντίθετα, οι φυτικές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και πολλά όσπρια, το κάνουν πιο αλκαλικό και προωθούν την υγεία. Ειδικά στην περίπτωση των γαλακτοκομικών, το παράδοξο είναι ότι μειώνουν την οξύτητα εκεί που δεν πρέπει (όπως στα γαστρικά οξέα) και την αυξάνουν πάλι εκεί που δεν πρέπει (στο αίμα).

Επομένως, είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε το σώμα ώστε να εξισορροπεί το pH εύκολα, χωρίς να υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις, γιατί διαφορετικά το εξαντλούμε. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αυξήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλκαλικές τροφές και να μειώσουμε τις όξινες. Επίσης σημαίνει ότι πρέπει να πίνουμε το κατάλληλο νερό, το οποίο, όπως έχουμε εξετάσει, παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία οξέων-βάσεων όταν μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε βιολογικό νερό.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση