Τι είναι οι φλεγμονές;

Τι είναι οι φλεγμονές;

Φλεγμονές. Η γέφυρα για την κυτταρική δυσλειτουργία

Tο πρόβλημα των συνεχών φλεγμονών του οργανισμού λόγω της κακής διατροφής και του τρόπου ζωής είναι τόσο μεγάλο και τόσο καλά τεκμηριωμένο, που πρόσφατα ανάγκασε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (National Institute of Health) να πάρει πρωτοβουλία για την εντατική μελέτη των φλεγμονών, των αιτίων, των μηχανισμών και της εμφάνισής τους ως ψυχοσωματικών παθολογικών συμπτωμάτων σε όλες τις περιπτώσεις παθογένεσης που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Κακή διατροφή, χρόνια τοξίνωση, διατροφικές ελλείψεις, αφυδάτωση, λάθος αναπνοή, έλλειψη άσκησης και προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος ευνοούν τις κυτταρικές δυσλειτουργίες μέσω της ανισορροπίας του σακχάρου και της έλλειψης οξυγόνου στα κύτταρα.

Ωστόσο δεν το κάνουν πάντα κατευθείαν και δεν κάνουν μόνο αυτό. Ένα από τα πιο σημαντικά παθολογικά προβλήματα που δημιουργούν είναι οι φλεγμονές. Αυτές, με τη σειρά τους, θεωρούνται από πολλούς ερευνητές ως η γέφυρα που οδηγεί σε πολλά άλλα παθολογικά συμπτώματα, πτώση του ανοσοποιητικού, ορμονικές και νευροφυτικές διαταραχές, κυτταρική δυσλειτουργία.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση