Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη

Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά και του θηλασμού μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού.

Εξίσου σημαντικό με το ποια θρεπτικά στοιχεία χρειάζεται η μέλλουσα μητέρα είναι και το ποια δεν χρειάζεται και πρέπει να αποφεύγει. Μετά από μελέτες των επιστημόνων Neil Ward και D.Bryce – Smith των Πανεπιστημίων Surrey και Reading παρατηρήθηκαν σημαντικές αρνητικές επιδράσεις της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην ανάπτυξη του εμβρύου. Αυτές ήταν ακόμα πιο εμφανείς όταν συνοδεύονταν από ελλείψεις συγκεκριμένων διατροφικών στοιχείων.

Η ανάλυση αφορούσε τις συγκεντρώσεις των τοξικών μετάλλων, κάδμιο και μόλυβδο, και των ορθομοριακών θρεπτικών στοιχείων όπως ψευδάργυρο, ασβέστιο, χρώμιο, σίδηρο, κοβάλτιο και χαλκό. Τα αποτελέσματα των μελετών έδειξαν ότι όπου τα τοξικά μέταλλα ήταν αυξημένα και τα ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία μειωμένα, τα νεογέννητα ήταν κατά κανόνα χαμηλότερου βάρους κατά την γέννησή τους.

Αυτά τα ευρήματα φαίνεται να καταρρίπτουν τις σύγχρονες επίσημες απόψεις που ισχυρίζονται ότι αν τρεφόμαστε με μια «ισορροπημένη διατροφή» παίρνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε.

Είναι σημαντικό για τη μέλλουσα μητέρα να γνωρίζει ότι το έμβρυο έχει την τάση να συσσωρεύει πολύ γρηγορότερα από άλλους οργανισμούς τοξικά μέταλλα και κάθε άλλο τοξικό στοιχείο της περιβαλλοντικής ρύπανσης αλλά και των αντιτροφών.

Από τη στιγμή λοιπόν που θα αρχίσει τις προσπάθειες για σύλληψη μέχρι και τον θηλασμό, η μέλλουσα μητέρα πρέπει να ενισχύει τον οργανισμό της με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία και να αποφεύγει όπου είναι δυνατόν την έκθεσή της σε περιβαλλοντικές τοξίνες και κακή διατροφή.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

  • Το έμβρυο και η μητέρα χρειάζονται ορθομοριακά θρεπτικά στοιχεία για να εξασφαλίσουν ότι και οι δύο θα είναι υγιέστατοι και το έμβρυο θα έχει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή.
  • Σύμφωνα με σύσταση του υπουργείου Υγείας της Μ. Βρετανίας, οι γυναίκες, όταν ξεκινούν την προσπάθεια να συλλάβουν, πρέπει να παίρνουν καθημερινά φολικό οξύ  (τουλάχιστον 400μg), διότι είναι απαραίτητο για τις συνάψεις του κεντρικού νευρικού συστήματος του εμβρύου, οι οποίες σχηματίζονται τις πρώτες 6 εβδομάδες της κύησης.
  • Εξίσου απαραίτητα είναι το ασβέστιο και το μαγνήσιο – η έλλειψή τους είναι η αιτία των συχνών κραμπών στα πόδια – τα Ω λιπαρά οξέα, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και η βιταμίνη C.
  • Πολλά από αυτά υπάρχουν σε μικρές δόσεις σε μια καλή ορθομοριακή πολυθρεπτική φόρμουλα που οπωσδήποτε πρέπει να παίρνει καθημερινά η μητέρα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κύηση. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι αναγκαίο να τα πάρει επιπλέον σε φόρμουλες με αυξημένες δοσολογίες.
  • Τέλος αλλά εξίσου σημαντικό είναι η καλή ενυδάτωση με καθαρό ορθομοριακό νερό διότι θα αναβαθμίσει την λειτουργία των κυττάρων του εαυτού της αλλά και του εμβρύου για ισχυρή άμυνα και υψηλά επίπεδα υγείας.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Εγκυμοσύνη

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: