Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Σεμινάριο Τροφικές Ευαισθησίες

H Omega Diagnostics στο Cambridge της Μ. Βρετανίας σε συνεργασία με τον όμιλο της Ορθομοριακής
Διατροφικής Ιατρικής
διοργανώνουν ένα διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την Τροφική Ευαισθησία.

Τετάρτη, 14
Σεπτεμβρίου, 2022
4:00μ.μ. – 5:30μ.μ.

Το διαδικτυακό σεμινάριο απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και λοιπούς επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν σε βάθος για τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στις τροφικές ευαισθησίες, πως ανιχνεύονται και οι επιπτώσεις της μη αποτελεσματικής αντιμετώπισής τους.

Απαραίτητο για όλους τους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται να συμβουλέψουν σωστά τους πελάτες τους πως θα σχεδιάσουν μία εξατομικευμένη διατροφή αφαιρώντας τις τροφές που τους προκαλούν καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση, φλεγμονές, αυτοάνοσα και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

  1. Επιστημονική επισκόπηση με τον Επιστημονικό Διευθυντή, Dr Nigel Abraham
    • Εισαγωγή στην IgG μεσολαβούμενη τροφική ευαισθησία
    • Ταξινόμηση αντιδράσεων υπερευαισθησίας
    • Αντισώματα & Αντιγόνα
    • Υποκατηγορίες ανοσοσφαιρίνης G (IgG 1-4)
    • Μηχανισμοί και ανοσολογικές αντιδράσεις
      Συμπτώματα
  2. Παρουσίαση και εκπαίδευση της εξέτασης τροφικής ευαισθησίας Food Detective. Παρουσιάζεται από τον επιστημονικό υπεύθυνο του τμήματος Διατροφολογίας, Nicky Ester
    • Πληροφορίες για το τεστ Food Detective
    • Τρόπος διεξαγωγής του τεστ
    • Τρόπος ερμηνείας των αποτελεσμάτων
    • Διαχείριση της τροφικής ευαισθησίας

Τι είναι η Τροφική Ευαισθησία

ΥΠΑΡΧΟΥΝ 3 ΤΥΠΟΙ

Χημική ευαισθησία
στην τροφή

Έλλειψη ενζύμων

Ανοσοποιητική αντίδραση
που εμπλέκει την IgG
ανοσοσφαιρίνη

Αυτή που μπορεί να ελεγχθεί άμεσα είναι ο τρίτος τύπος ο οποίος εμπλέκει το ανοσοποιητικό. Τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως
μετά τη λήψη της τροφής όπως στις κλασσικές αλλεργίες, αλλά μετά από μερικές ώρες ή ακόμη και ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι
δύσκολο να εντοπισθούν οι τροφές που τα προκαλούν.

Οι κλασικές αλλεργίες που εμπλέκεται η IgE ανοσοσφαιρίνη αποτελούν μόνο το 20% όλων των αλλεργικών αντιδράσεων ενώ αυτές
που εμπλέκεται η IgG ανοσοσφαιρίνη το 80%.

Πως γίνεται το Food Detective Professional

• Πρόκειται για έλεγχο αντισωμάτων IgG με την κλινικά αποδεδειγμένη μέθοδο ELISA σε 59 τροφές.

• Χρησιμοποιείται ζωντανό δείγμα αίματος.

• Παρέχονται άμεσα και αξιόπιστα αποτελέσματα σε 40 λεπτά.

• Βασίζεται στις αρχές της ενζυματικής ανοσο-ανάλυσης, μία τεχνική που οι επιστήμονες κατάφεραν να τελειοποιήσουν ώστε να μπορεί να γίνεται ο έλεγχος από ιατρούς στο χώρο τους.

• Το τεστ συνιστάται να επαναλαμβάνεται ετησίως έτσι ώστε η διατροφή του ατόμου να είναι απόλυτα εξατομικευμένη αποφεύγοντας τις τροφικές ευαισθησίες του οργανισμού του.