Μελομακάρονα με Άρωμα Πορτοκαλιού

Μελομακάρονα με Άρωμα Πορτοκαλιού

Μελομακάρονα χωρίς μέλι!

ΥΛΙΚΑ

Για τα μελομακάρονα

  • 1 κιλό αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι νερού ξυλιτόλη
  • 1 κουταλιά κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο

Για το σιρόπι

  • 2 & ½ κούπες ξυλιτόλη
  • 2 & κούπες νερό
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 1 – 2 ξυλάκια κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα μελομακάρονα

Σε μια λεκάνη βάζετε την ξυλιτόλη και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το ελαιόλαδο και αναμίξτε τα υλικά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο και την σόδα και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε σιγά – σιγά το σιμιγδάλι και ανακατέψτε μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέστε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Εάν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι. Όταν γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη, πλάθετε τα μελομακάρονα και το τοποθετείτε σε ταψί στο οποίο έχετε βάλει λαδόκολλα.

Τα ψήνετε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 – 25 λεπτά.

Το σιρόπι

Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό και προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την ξυλιτόλη και τα ξυλάκια κανέλας. Το αφήνετε να βράσει μέχρι να δέσει, το αποσύρετε από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.

Βάζετε τα ζεστά μελομακάρονα στο κρύο σιρόπι για 1 – 2 λεπτά και τα γυρνάτε συνεχώς. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε να στραγγίξουν. Μετά τα τοποθετείτε σε άλλη πιατέλα και εάν θέλετε τα πασπαλίζετε με τριμμένα καρύδια.

Καλή επιτυχία!!
Πηγή: ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση