Ρολό λαχανικών με γλάσο

Ρολό λαχανικών με γλάσο

Καταπληκτικό σε γεύση και σε εμφάνιση αυτό το ρολό λαχανικών θα σας γοητεύσει!

Υλικά
• 3 κουταλιές σούπας λάδι
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 καρότο τριμμένο
• 1&½ φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
• 1&½ φλιτζάνι βρασμένα φασόλια
• 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαδρο ή ½ κουτάλι γλυκού σκόνη
• 2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλάκι γλυκού κύμινο τριμμένο
• 3 κ.σ. σάλτσα μπάρμπεκιου
• 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
• 1 κ.σ. αλεύρι chia
• 1/4 έως 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
• 1/4 έως 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (ανάλογα με το πόσο καυτερό το θέλετε)
• 1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
• 1/2 κ.γ. αλάτι (ή ανάλογα με το πόσο αλμυρό το θέλετε)
• 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (λίγο περισσότερο εάν χρειαστεί)

Υλικά για το γλάσο
• 3 κουταλιές σάλτσα μπάρμπεκιου
• 12 κ.σ. νερό από τα ρεβίθια
• 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
• 2 κ.σ. κέτσαπ
• μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/4 κ.γ. πάπρικα

Οδηγίες:

1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτετε το σέλερι, το καρότο, την πιπεριά και λίγο αλάτι. Αφήνετε να πάρουν βράση για 3 λεπτά.

Μουλιάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τα φασόλια. Την επομένη τα βράζετε σε ορθομοριακό νερό με λίγο αλάτι και τα στραγγίστε τα καλά.

Βάζετε στο μπλέντερ τα ρεβίθια, τα φασόλια, τον μαϊντανό, τον φρέσκο κόλιανδρο (αν βάλετε σκόνη κόλιανδρου προσθέστε στο επόμενο βήμα), και το μισό μαγειρεμένο μείγμα λαχανικών. Μην τα πολτοποιήσετε τελείως, έτσι ώστε το μίγμα να είναι μισό πουρές και μισό χοντροκομμένο.

Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ. Προσθέστε το αλεύρι chia, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τα μπαχαρικά, αλάτι, το υπόλοιπο μίγμα λαχανικών και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατέψτε καλά. Εάν το μίγμα αυτό είναι πολύ ρευστό προσθέστε λίγη ακόμη φρυγανιά ή λιναρόσπορο τριμμένο.

Σε μία μακρόστενη φόρμα βάλτε αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει προς τα πάνω για να μπορέσετε να το αφαιρέσετε εύκολα όταν ψηθεί. Μεταφέρετε το μείγμα στην φόρμα.

Ετοιμάστε το γλάσο αναμειγνύοντας όλα τα υλικά. Απλώστε το λάσο επάνω από το μίγμα.

Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε το για άλλα 15 – 25 λεπτά. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα εάν έχει ψηθεί, θα πρέπει να είναι καθαρή και να μην κολλάει το μίγμα σε αυτήν.

Σερβίρετε ζεστό ή κρύο.

 

Καλή όρεξη!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση