Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Λινέλαιο: πηγή Ωμέγα λιπαρών οξέων και όχι μόνο

Λινέλαιο: πηγή Ωμέγα λιπαρών οξέων και όχι μόνο

To λινέλαιο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και περιέχει ακόμη ωμέγα 6 και ωμέγα 9 λιπαρά οξέα. Περιέχει ορισμένα φυτοοιστρογόνα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β1 και Β2, σε ασβέσιο και σε πρωτεΐνες. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες (λιγνίνη) και σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα ωμέγα λιπαρά οξέα είναι τα ακόρεστα και επομένως υγιεινά λίπη, τα οποία όπως είναι γνωστό είναι σημαντικά για την πρόληψη, αλλά και την μείωση των συμπτωμάτων μιας σειράς παθήσεων, όπως το άσθμα, την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση, τον διαβήτη, τις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, την υψηλή αρτηριακή πίεση, την υψηλή χοληστερόλη, την κατάθλιψη, την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας και πολλές άλλες.

Τα Ωμέγα λιπαρά οξέα που περιέχει το λινέλαιο είναι:

Ωμέγα 3
Από τα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα το πιο σημαντικό είναι το Άλφα-λινολενικό οξύ (ALA) γιατί δεν μπορεί να το συνθέσει το σώμα μας και θα πρέπει να λαμβάνεται από την διατροφή και από συμπλήρωμα διατροφής. Το Άλφα-λινολενικό οξύ μετατρέπεται σε εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) και σεδοκοσαεξαενοϊκό οξύ (DHA).

Ωμέγα 6
Το Λινολεϊκό οξύ είναι ένα σημαντικό πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών. Το Λινολεϊκό οξύ είναι αποτελεσματικό για την απώλεια λίπους – κυρίως της περιοχής της κοιλιάς. Επίσης, προάγει την ανάπτυξη των μυών – αυξάνοντας την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης – αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό (θερμογένεση ) και έτσι βοηθά στην καύση του λίπους. Έχει αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση.

Ωμέγα 9
Τα ωμέγα 9 λιπαρά θεωρούνται ως μη απαραίτητα λιπαρά οξέα, επειδή μπορεί να τα παράγει ο οργανισμός μας. Όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει αρκετή ποσότητα ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Εάν τα επίπεδα αυτών είναι χαμηλά, τότε ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα παράξει.

Έχουμε επιλέξει για εσάς το καλύτερο λινέλαιο σε κάψουλες. Είναι ψυχρής έκθλιψης, που σημαίνει ότι δεν έχει θερμανθεί και έτσι διατηρεί όλες τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά στοιχεία και τα ανόργανα συστατικά του.

{Photo Flax Seed Oil} {Link to the e-shop “Flax Seed Oil”} Categories …..: Supplements – news

Share this post

Αφήστε μια απάντηση