Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Ορθομοριακά Συμπληρώματα Διατροφής

Ορθομοριακά Συμπληρώματα Διατροφής

Χρειαζόμαστε συμπληρώματα
διατροφής καθημερινά;

Όλα μας τα κύτταρα και επομένως όλα τα όργανα και οι ιστοί δεν είναι τίποτα άλλο από θρεπτικά στοιχεία οργανωμένα μέσα σε νερό. Από αυτά τα πιο σημαντικά ονομάζονται μικροθρεπτικά. Τα χρειαζόμαστε καθημερινά σε μικρότερες ποσότητες από ότι τα μακροθρεπτικά που είναι οι πρωτεΐνες, λίπη και υδατάνθρακες αλλά χωρίς τα μικροθρεπτικά όλα αυτά είναι άχρηστα γιατί δεν μπορούν να μεταβολισθούν, να χτίσουν υγιή κύτταρα, να παράξουν ενέργεια για τις καθημερινές μας ανάγκες και να έχουμε άμυνα εναντίον παθογόνων και τοξινών.

Αν ζούσαμε στο βουνό ή κοντά στη θάλασσα, αναπνέαμε καθαρό αέρα, τρώγαμε βιολογικές τροφές εποχής, πίναμε νερό βουνίσιας πηγής και περπατούσαμε καθημερινά μερικά χιλιόμετρα χωρίς άγχος, τότε ίσως δεν θα υπήρχε ανάγκη για συμπληρώματα διατροφής. Όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν και δυστυχώς η τροφή λόγω της βιομηχανικής επεξεργασίας, εντατικής γεωργίας και εξάντλησης του υπεδάφους έχει αλλοιωθεί, είναι τοξινωμένη και απογυμνωμένη από τα πολύτιμα μικροθρεπτικά.

Για παράδειγμα, για να πάρουμε από την σύγχρονη διατροφή μας καθημερινά τις απαιτούμενες ποσότητες βιταμίνης C, E αλλά και άλλων ζωτικών για την υγεία μας μικροθρεπτικών, πρέπει να καταναλώσουμε 14 πορτοκάλια ή 10 φλιτζάνια μπρόκολο ή 80 φλιτζάνια σπανάκι. Χρειαζόμαστε περισσότερα από 500μγ βιταμίνης C ημερησίως, ενώ αν δεν φάμε τα φρούτα και τα λαχανικά μέσα σε 2 εβδομάδες από την συγκομιδή τους, η βιταμίνη C έχει οξειδωθεί και εξαφανισθεί.

Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πρέπει να λαμβάνουμε
τα σωστά συμπληρώματα διατροφής καθημερινά. Όσο καλά και αν νομίζουμε ότι
τρεφόμαστε, οι πιθανότητες είναι ότι τα κύτταρα μας πάσχουν από υποθρεψία, η οποία
σταδιακά θα εμφανισθεί ως διάφορα ψυχοσωματικά παθολογικά συμπτώματα.

Πόσα μικροθρεπτικά χρειαζόμαστε καθημερινά;

Καθημερινά χρειαζόμαστε 32 μικροθρεπτικά στοιχεία.
Βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ωμέγα 3:6:7:9 λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα για ισορρόπηση του σακχάρου, δύναμη, ενέργεια, υγιές μυοσκελετικό και νευρικό σύστημα, καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καλή διάθεση και ευεξία.

Πώς θα επιλέξω
τα σωστά συμπληρώματα
διατροφής;

Για να μπορούν να χωνευτούν, να απορροφηθούν στο αίμα, να μεταβολισθούν και να ενσωματωθούν στα κύτταρα, τα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να πληρούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.

  1. Ποιότητα των εκδόχων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή της κάψουλας ή ταμπλέτας
  2. Συνέργεια των μικροθρεπτικών μεταξύ τους
  3. Βιοδιαθεσιμότητα, δηλαδή πόσο εύκολα απορροφούνται κυτταρικά

Τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής πληρούν και τις τρεις προϋποθέσεις χτίζοντας έτσι υγιή κύτταρα που έχουν τη σωστή – ορθή μοριακή δομή για να λειτουργούν συνεχώς σε υψηλά επίπεδα ανανέωσης και παραγωγής ισορροπημένης ενέργειας.
Αυτό το αντιλαμβανόμαστε στην καθημερινότητα μας ως υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής υγείας και παντελή έλλειψη παθολογικών συμπτωμάτων.

Γι’ αυτό ονομάζονται «ορθομοριακά» συμπληρώματα διατροφής.

Αυτό αποδεικνύεται μέσω των κλινικών αποτελεσμάτων, αφού πολλά άτομα βλέπουν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται άμεσα.
Τα περισσότερα κοινά συμπληρώματα διατροφής σπάνια πληρούν και τις τρεις προϋποθέσεις και γι’ αυτό το λόγο περνούν άπεπτα από το γαστρεντερικό σύστημα χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικό όφελος στον οργανισμό.

Γιατί να επιλέξω
τα Ορθομοριακά Συμπληρώματα Διατροφής;

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Ελεγμένες και άριστης ποιότητας φυτικές πρώτες ύλες, από μη γενετικά τροποποιημένα φυτά. Αυτές ελέγχονται, όχι μόνο από τους παρασκευαστές βάσει συγκεκριμμένων πρωτοκόλλων πριν χρησιμοποιηθούν για τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής αλλά και από τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Αυτό επιβεβαιώνεται από την χορήγηση πιστοποιητικού «Καλών Πρακτικών Παρασκευής» (στα αγγλικά Good Manufacturing Practice).

H πλειοψηφία των ορθομοριακών συμπληρωμάτων διατροφής είναι κατάλληλη για χορτοφάγους.

έκδοχα που χρησιμοποιούνται είναι από φυσικές πηγές που δεν προκαλούν καμία παρενέργεια, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και κυρίως η υγεία των καταναλωτών. Τα έκδοχα είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής και βοηθούν να γίνει η μορφοποίησή τους σε ταμπλέτα ή κάψουλα, για να σταθεροποιηθεί η θρεπτική ουσία και για καλύτερη απορρόφηση, κατανομή και διάλυσή της. Χρησιμοποιούνται επίσης για να δώσουν κάποιο χαρακτηριστικό στο σκεύασμα, όπως χρώμα, οσμή, γεύση κ.λπ.

Πολλά σκευάσματα χρησιμοποιούν τεχνητά έκδοχα, τα οποία προκαλούν διάφορα προβλήματα. Για παράδειγμα το Magnesium stearate στη συνθετική του μορφή παρασκευασμένο από υδρογονωμένο βαμβακέλαιο μπορεί να προκαλεί πέτρες στα νεφρά και ανωμαλίες στη λειτουργία του ήπατος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Όμως, όταν προέρχεται από φυσικές πηγές, δηλαδή από μη υδρογονωμένα φοινικέλαια είναι ασφαλές.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Ισχύς εν τη ενώσει

Κάθε φόρμουλα είναι ειδικά μελετημένη από τους επιστήμονες της Ορθομοριακής Διατροφής ως προς το ποια θρεπτικά στοιχεία θα περιέχει και σε ποιες δοσολογίες. Οι συνδυασμοί των θρεπτικών στοιχείων έχουν επιλεγεί ώστε το καθένα να ενισχύει την δράση του άλλου για το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, ο χαλκός είναι ανταγωνιστικός με τον ψευδάργυρο και οι αναλογίες τους πρέπει να είναι ιδανικές μεταξύ τους για να υπάρχει συνέργεια.

ΒΙΟΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Μέγιστη απορρόφηση και δράση κυτταρικά

Η βιοδιαθεσιμότητα είναι ο βαθμός με τον οποίο τα θρεπτικά συστατικά είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν από το σώμα σε κυτταρικό επίπεδο.

Η βιοδιαθεσιμότητα των ουσιών που περιέχονται στα συμπληρώματα διατροφής εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι αφορούν κυρίως το ανθρώπινο μικροβίωμα και την υγεία του γαστρεντερικού συστήματος γενικότερα αλλά ταυτόχρονα εξαρτάται και από τις ιδιότητες και την χημική δομή του συστατικού ή τα έκδοχα που χρησιμοποιούνται.

Όλοι αυτοί οι εξωτερικοί παράγοντες πρέπει να συντελούν ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή βιοδιαθεσιμότητα και απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων, με αποτέλεσμα να φτάσουν αναλλοίωτα στο κύτταρο και έτοιμα να αρχίσουν την δράση τους.

Συμπληρώματα διατροφής για κάθε μικροθρεπτικό στοιχείο

Τα ορθομοριακά συμπληρώματα
διατροφής διαθέτουν τα ακόλουθα
πιστοποιητικά ποιότητας.

O σωστός και ο λανθασμένος τρόπος λήψης
συμπληρωμάτων διατροφής

ΝΑΙ

Οι επιστήμονες της Ορθομοριακής Διατροφής, έχουν σχεδιάσει και σας συμβουλεύουν για τον σωστό τρόπο λήψης των συμπληρωμάτων διατροφής.

1. Για την σωστή καθημερινή θρέψη των κυττάρων χρησιμοποιούμε έναν από τους 3 συνδυασμούς ΠΡΟΛΗΨΗΣ – Βασική, Ενισχυμένη, Ολοκληρωμένη.

2. Για συγκεκριμένα παθολογικά συμπτώματα (άγχος, κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας, ρύθμιση της όρεξης, ισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου, αργό μεταβολισμό, μυοσκελετικοί πόνοι κ.λπ.) προσθέτουμε για όσο χρειαστεί το ανάλογο ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής.

ΟΧΙ

Ο λανθασμένος τρόπος είναι να παίρνουμε μη ελεγμένα συμπληρώματα διατροφής μεμονωμένα και χωρίς γνώση τι ακριβώς χρειαζόμαστε καθημερινά, επειδή νομίζουμε ότι μας κάνουν «καλό» ή επειδή κάποιος μας είπε ότι θα απαλλαγούμε από προβλήματα υγείας χωρίς φάρμακα. Η χρήση «μαγικών», μη ποιοτικών συμπληρωμάτων διατροφής και βοτάνων, όχι μόνο δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά ενδέχεται να επηρεάζει αρνητικά την φαρμακευτική αγωγή και να προωθεί άλλα προβλήματα υγείας και υποαλλεργικές αντιδράσεις.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το άτομο αγνοεί τα πραγματικά αίτια των προβλημάτων υγείας του με αποτέλεσμα αυτά να διαιωνίζονται και να επιδεινώνονται.