Φακές με ρύζι και κινόα

Φακές με ρύζι και κινόα

Ακόμη ένας τρόπος να καταναλώσετε την κινόα. Οι φακές και η κινόα παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες φυτικές πρωτεΐνες!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • ½ φλιτζάνι ρύζι αναποφλοίωτο
  • ½ φλιτζάνι κινόα
  • 1 – 2 κρεμμύδια
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κονσέρβα βιολογικά ντοματάκια
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • Μπαχαρικά: πιπέρι, κάρυ, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, κανέλα

Τρόπος παρασκευής:

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο και το κρεμμύδι και όταν ροδίσουν προσθέτετε τα μπαχαρικά. Ανακατεύετε για 1 έως 2 λεπτά ώστε να απελευθερώσουν τα άρώματά τους.

Προσθέτετε τις φακές, το ρύζι, το γάλα καρύδας και αρκετό ορθομοριακό νερό (3-4 φλιτζάνια).

Βράζετε για μισή ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτετε το πιπέρι, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και την κανέλα.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση