Αλόη Βέρα: Τα πολύτιμα οφέλη του χυμού της!

Αλόη Βέρα: Τα πολύτιμα οφέλη του χυμού της

Αλόη Βέρα: Τα πολύτιμα οφέλη του χυμού της!

Tα πλεονεκτήματα της αλόης είναι γνωστά εδώ και 5.000 χρόνια. Ο George Ebers πρώτος ανακάλυψε το 1862, σ’ έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1500π.Χ., ότι στην αρχαιότητα οι Έλληνες και Ρωμαίοι παθολόγοι τη χρησιμοποίησαν με μεγάλη επιτυχία ως ιατρικό βότανο.

Υπάρχουν πάνω από 500 ποικιλίες της Αλόης αλλά το φυτό Αλόη Barbadensis Miller έχει μια θρυλική ιατρική φήμη, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, την Αλόη Βέρα. Ο όρος «Βέρα» που σημαίνει «αληθινό» στα λατινικά, προστέθηκε στην ονομασία αυτού του ιδιαίτερου δείγματος προκειμένου να διακριθεί η πρωτοκαθεδρία της μεταξύ των φυτών Αλόης, που ήταν εξαιρετικά χρήσιμα στην ανθρωπότητα, λόγω των ιατρικών ιδιοτήτων που παρουσιάζουν.

Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που την αφορούν είναι αυτή του Xριστόφορου Kολόμβου που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».

Η πρώτη σχετική αναφορά στη Δυτική Ιατρική είναι η εργασία του Ιπποκράτη, πατέρα της Ιατρικής, ο οποίος περιγράφει τις θεραπευτικές ιδιότητες της Αλόης σε πολλούς τόμους και μιλάει για ανακούφιση από στομαχικούς πόνους και δυσεντερία. Στην ελληνική φαρμακολογία, το φυτό αναφέρθηκε αρχικά από τον Κέλσιο, πατέρα της Ρωμαϊκής Ιατρικής, που τα σχόλια του περιορίστηκαν στη δύναμή του ως καθαρτικό.

Εντούτοις, για την πρώτη πραγματική συγκριτική μέτρηση επιδόσεων για τη γενική χρήση Αλόης Βέρα, πρέπει να πάμε στα «Ελληνικά Βότανα» του Έλληνα βοτανολόγου Διοσκουρίδη.

Tο 1959, ο Oργανισμός Tροφίμων και Φαρμάκων των HΠA (FDA) επικύρωσε και επίσημα τις σημαντικές ιδιότητες της αλόης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στην ευρύτερη χρήση και διάδοσή της.

Τα πολύτιμα συστατικά της
Η αλόη βέρα αποτελείται από 95% νερό και 5% στερεά συστατικά.
Περιέχει περισσότερα από 200 απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό, μεταξύ των οποίων τα 75 είναι πολύτιμα ενεργά συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στη φαρμακολογία, τα καλλυντικά και την ιατρική.

Το φυτό αλόης βέρα περιέχει σε τέλεια ισορροπία:

 • 20 αμινοξέα – από τα 22 υπάρχοντα, συμπεριλαμβανομένων 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
 • Μονοσακχαρίτες (γλυκόζη και φρουκτόζη) και πολυσακχαρίτες (γλυκομαννάνες και πολυμαννόζη), συμπεριλαμβανομένης της ακεμαννάνης και της αλοβερόζης. Το Acemannan είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρυθμίζει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας την παραγωγή μακροφάγων και βελτιώνοντας τη δραστηριότητα των Τ-λεμφοκυττάρων έως και 50%.
 • Βλεννώματα. Αυτές οι διαλυτές ίνες είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες φυσικές ουσίες όταν πρόκειται για μια διατροφική αγωγή για απώλεια βάρους.
 • 20 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του οργανικού γερμάνιου, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσολογία. Το γερμάνιο υπάρχει στα περισσότερα από τα αναζωογονητικά φυτά. Η αλόη βέρα περιέχει δύο φορές περισσότερο γερμάνιο από το τζίντζερ και τέσσερις φορές περισσότερο από το τζίνσενγκ. Εξάλλου, η αλόη βέρα είναι ένα από τα τρόφιμα με τα υψηλότερα επίπεδα σιδήρου.
 • 10 βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Α, C, Ε και η πλήρης ομάδα Β.
 • 8 ένζυμα: λυάση, αλκαλική φωσφατάση, αμυλάση, καρβοξυπεπτιδάση, καταλάση, κυτταράση, λιπάση και υπεροξειδάση.
 • Λιπαρά οξέα, που περιέχουν 4 φυτικά στεροειδή.
 • Ορμόνες όπως αυξίνες και γιβερελλίνες.
 • Άλλες φυσικές ουσίες, όπως λιγνίνη, σαπωνίνες, σαλικυλικό οξύ, προσταγλανδίνες, τανίνες, ρητίνες, γαλακτικό μαγνήσιο, πρωτεΐνες (λεκτίνες) και μονοσουλφονικό οξύ.

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα πιο μελετημένα φυτά στον κόσμο από την επιστημονική κοινότητα. Σύμφωνα με διάφορες κλινικές μελέτες και πηγές πληροφοριών, όπως η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων) και το IASC (Διεθνές Επιστημονικό Συμβούλιο Αλόης):

 • Η αλόη βέρα είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο κατά του διαβήτη (βοηθά στην απορρόφηση της γλυκόζης), του άσθματος, της επιληψίας και της οστεοαρθρίτιδας.
 • Λειτουργεί ως ρυθμιστικό του ανοσοποιητικού συστήματος, κυρίως χάρη στην ακεμαννάνη, έναν χαρακτηριστικό πολυσακχαρίτη από την αλόη βέρα, και τα πολλαπλά θρεπτικά συστατικά της.
 • Βελτιώνει την πεπτική λειτουργία, βοηθώντας στην καλύτερη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Θεωρείται προστατευτικό του ήπατος, το οποίο ρυθμίζει διάφορες πεπτικές δυσλειτουργίες όπως πεπτικά έλκη, φλεγμονώδη κολίτιδα, γαστρεντερίτιδα ή δυσκοιλιότητα.
 • Βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης, στη μείωση της κακής και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης.
 • Δυναμώνει τα ούλα, βοηθά στην καταπολέμηση του έλκους, των πληγών και βελτιώνει τη στοματική υγεία.
 • Είναι ένα καθαριστικό και αποτοξινωτικό διάλυμα. Βοηθά στην αποβολή των τοξινών, βοηθώντας στην αναγέννηση της εντερικής χλωρίδας και καθαρίζοντας τον οργανισμό.
 • Βοηθά στην απώλεια βάρους, προλαμβάνει τις καρδιαγγειακές παθήσεις και βελτιώνει την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών.
 • Είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, αντιαλλεργικό, αλκαλικό, καθαρτικό, αντιφλεγμονώδες, βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο συστατικό, με αντιβιοτικές και αντιικές ιδιότητες.
 • Βοηθά στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.
 • Προάγει τη συνολική υγεία του δέρματος και τη νεανική εμφάνιση. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες, προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες και βοηθά στη μείωση των ουλών.

Η Aloe Platinum της SUPER HEALTH είναι ορθομοριακός χυμός βιολογικής καλλιέργειας από την γνήσια αλόη Barbadensis Miller σε ποσοστό 98,6% και με ευχάριστη γεύση μπλε μύρτιλλο.

Είναι 100% φυσικό προϊόν οικολογικής γεωργίας. Αφιλτράριστη και μη παστεριωμένη από την εσωτερική γέλη φρέσκων φύλλων, συσκευάζεται σε αποστειρωμένη ατμόσφαιρα για να διατηρούνται ανέπαφα όλα τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συστατικά της είναι πολύ πιο βιοαφομοιωμένα από ό,τι σε άλλους ανακατασκευασμένους χυμούς αλόης βέρα, που παρασκευάζονται από συμπυκνωμένο χυμό αλόης (υποπροϊόντα του φιλτραρίσματος για τη βιομηχανία καλλυντικών).

Η Aloe Platinum καλλιεργείται σε μία προστατευμένη φάρμα που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000 για την προστασία της φύσης μέσο όρο 3200 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως και πρακτικά ανύπαρκτους παγετούς. Ποτίζεται με καθαρό νερό βουνίσιας πηγής. Είναι βιώσιμο προϊόν καθώς παράγεται με το ελάχιστο αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον. Κατά την καλλιέργειά της δεν χρησιμοποιείται πλαστικό ώστε να προωθείται η φυσική βιοποικιλότητα και η καλύτερη δομή και γονιμότητα των εδαφών. Ο βέλτιστος καιρός μαζί με τον μοναδικό τρόπο καλλιέργειας εξασφαλίζουν στο χυμό της αλόης την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυσακχαρίτες και πολυφαινόλες με αντιοξειδωτική δράση.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: