Πώς καλλιεργείται η Aloe Platinum;

Πώς καλλιεργείται η Aloe Platinum

Πώς καλλιεργείται η Aloe Platinum;

Το φυτό της αλόης για να καλλιεργηθεί, να αναπτυχθεί και να είναι έτοιμο για την χρήση του χρειάζεται ένα διάστημα 3-5 έτη. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα πολυέξοδο φυτό στην διαδικασία της ορθής του ανάπτυξης και γήρανσης και κυρίως όταν φέρει πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας που απαγορεύονται ρητά τα φυτοφάρμακα και κάθε χημική επέμβαση.

Η γεωργία είναι μια βασική δραστηριότητα για τον άνθρωπο, η οποία έχει ευνοήσει την επιβίωσή μας ώστε να μπορούμε να ζούμε σε αρμονία με τη γη. Η γεωργία είναι σίγουρα μια θεμελιώδης πηγή τροφής για τον παγκόσμιο πληθυσμό και είναι επίσης βασικός παράγοντας στην παραγωγή βιοαποδομήσιμων υλικών, φυσικών καλλυντικών και φυσικών θεραπειών. Ωστόσο, έχει επίσης σημαντικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η υποβάθμιση της γης είναι ένα από τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα που σχετίζονται με τη σύγχρονη γεωργία. Η επέκταση των καλλιεργειών, η διάβρωση του εδάφους και η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων μπορούν να οδηγήσουν σε απώλεια γονιμότητας του εδάφους και ερημοποίηση. Επιπλέον, η χρήση χημικών λιπασμάτων και η εντατική κτηνοτροφία μπορούν επίσης να συμβάλουν στη ρύπανση του αέρα και των υδάτων, με αποκορύφωμα μια τέλεια καταιγίδα που μαίνεται βίαια σε ολόκληρη τη βιοποικιλότητα και τους ανθρώπους.

Για την παρασκευή της Aloe Platinum οδηγούμαστε από μια σταθερή δέσμευση για το περιβάλλον που καλλιεργείται, μια προστατευόμενη φυσική περιοχή του Δικτύου Natura 2000 που πλαισιώνεται σε μια Ζώνη Ειδικής Προστασίας Πτηνών (SPA) και Τόπο Κοινοτικής Σημασίας (SCI), με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στη νοτιοανατολική ισπανική Μεσόγειο.

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μας από άλλους παραγωγούς;

Η εξαιρετική ποιότητα της γέλης που εξάγεται απευθείας από το εσωτερικό των φύλλων της οικολογικής αλόης βέρα και η προνομιακή τοποθεσία της εμβληματικής φάρμας έχει πολλά να κάνει με αυτήν, καθώς είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που ευνοούν την παραγωγή μιας πραγματικά εξαιρετικής αλόης βέρα.

Ο τέλειος καιρός

Η νοτιοανατολική Ισπανία έχει τις ημίξηρες, ζεστές και ξηρές γωνιές της, ιδανικές για την καλλιέργεια αλόης βέρα. Είναι η μόνη περιοχή στην ηπειρωτική Ισπανία όπου η αλόη βέρα μπορεί να συλλέγεται όλο το χρόνο και το μόνο μέρος στην ηπειρωτική Ευρώπη με ζεστό κλίμα της ερήμου. Η Μεσόγειος Θάλασσα απέχει μόλις δέκα χιλιόμετρα από το αγρόκτημα, όπου φτάνει η ευχάριστη θαλάσσια αύρα της, η οποία απαλύνει τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, μειώνοντας τον αριθμό των θερμικών αντιθέσεων. Η αλόη απολαμβάνει μέση ετήσια θερμοκρασία 19,7ºC, απουσία παγετού το χειμώνα, ετήσια βροχόπτωση μικρότερη από 200 ml και περισσότερες από 3.200 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως (60% περισσότερες από τις 2.000 ελάχιστες ώρες που απαιτούνται από την αλόη βέρα).

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Aloe Platinum είναι τόσο πλούσια σε ενεργά συστατικά, όπως το acemannan και άλλοι πολυσακχαρίτες, που αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του προϊόντος πάνω από το μέσο όρο.

Ένα εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον

Το αγρόκτημα όπου καλλιεργείται η Aloe Platinum είναι ένας χώρος 500 εκταρίων που πλαισιώνεται μέσα σε μια κλειστή κοιλάδα. Οι καλλιέργειες αλόης βέρα περιβάλλονται από βουνά, που βρίσκονται σε χαράδρες και γόνιμα εδάφη, βέλτιστα για την καλλιέργεια της καλύτερης βιολογικής αλόης βέρα. Το περιβάλλον είναι πραγματικά αγνό, απομονωμένο από κάθε πηγή ρύπανσης. Το αγρόκτημα βρίσκεται σε μια προστατευόμενη φυσική περιοχή του Δικτύου Natura 2000, ένα σύνολο χώρων που προστατεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαιρετική περιβαλλοντική τους αξία και την πλούσια βιοποικιλότητα.

Εξαιρετικής ποιότητας νερό

Τα φυτά ποτίζονται με καθαρό νερό πηγής. Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας διαφοροποίησης, καθώς η ποιότητα του τζελ αλόης βέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του νερού άρδευσης. Χρησιμοποιείται η πιο προηγμένη τεχνολογία άρδευσης με σταγόνες.

Πώς καλλιεργείται η Aloe PlatinumΔεν χρησιμοποιούνται μηχανικά μέσα άροσης (τρακτέρ) αλλά το όργωμα γίνεται παραδοσιακά με αλέτρι που το σέρνουν άλογα (ιπποκίνητη άροση).

Δεν χρησιμοποιείται κανένα δίχτυ κατά του χόρτου στο αγρόκτημα. Πιστεύουμε στη φυσική φυτική κάλυψη του εδάφους, που ευνοεί την παρουσία επικονιαστών εντόμων και τροφοδοτεί το υπόστρωμα με οργανική ύλη, βελτιώνοντας τη γονιμότητά του. Το έδαφος δεν καλύπτεται με πλαστικό δίχτυ όπως κάνουν οι περισσότερες φυτείες αλόης βέρα. Η Aloe Platinum στοιχηματίζει σε βιώσιμες γεωργικές πρακτικές.

Πώς καλλιεργείται η Aloe Platinum

Προωθούμε τη βιοποικιλότητα.

Το κλίμα στο αγρόκτημα είναι ζεστό, περισσότερο από τέλειο για την καλλιέργεια της αλόης βέρα, με άφθονη ηλιοφάνεια, λίγες βροχές και σχεδόν καθόλου παγετό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Βοηθάμε την πανίδα που ζει γύρω από την αλόη που φτάνει στο σπίτι σας ως προϊόν διατηρώντας μια μικρή φυσική λιμνούλα, η οποία χρησιμεύει ως ποτίστρα για τα πουλιά και ως τόπος αναπαραγωγής για ορισμένα αμφίβια, όπως ο κοινός φρύνος. Σεβόμαστε την περίοδο ωοτοκίας της «ελληνικής χελώνας» την άνοιξη, όταν δεν δουλεύουμε το χώμα. Η μαυριτανική χελώνα (Ελληνική χελώνα), επιστημονικά γνωστή ως Testudo Graeca, είναι μια χελώνα ξηράς που υπάρχει στην ισπανική πανίδα, με δύο πληθυσμούς στα νοτιοανατολικά της χερσονήσου και έναν υπολειπόμενο στη Μαγιόρκα.

Στην καλλιέργεια της Aloe Platinum γνωρίζουμε πολύ καλά τη σημασία των τυχαίων χόρτων (τα οποία άλλοι αποκαλούν “ζιζάνια”), όχι μόνο επειδή αποτελούν τον βιότοπο πολλών ειδών, αλλά επειδή βελτιώνουν επίσης την ποιότητα του εδάφους, παρέχοντας οργανική ύλη που διατηρεί χούμο* και τους υποκείμενους μικροοργανισμούς, τροφοδοτώντας μια πραγματικά μοναδική και φυσική αλόη βέρα.

*Χούμος ονομάζεται το σύνολο της οργανικής ύλης, η οποία βρίσκεται στα επιφανειακά στρώματα του εδάφους και η οποία υποβάλλεται σε συνεχείς διεργασίες αποσύνθεσης και σύνθεσης νέων ουσιών.

Αφήνουμε την αλόη να ανθίσει.
Ναι, η αλόη βέρα ανθίζει! Είναι κίτρινα σωληνοειδή άνθη, τα οποία συνήθως κόβονται μόλις αρχίσουν να αναδύονται, προκειμένου να ενθαρρύνουν την παραγωγή γέλης στα φύλλα, αν και πάντα τα αφήναμε να μεγαλώσουν λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο για χάρη των εντόμων που επικονιάζουν.

Φροντίζουμε το τοπίο και την ιστορία του.

Η επέκταση των γεωργικών καλλιεργειών μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια φυσικών οικοτόπων και τον κατακερματισμό του τοπίου, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη βιοποικιλότητα αλλά και τη φυσική κληρονομιά του περιβάλλοντός μας. Στο αγρόκτημα της Aloe Platinum διατηρούμε τις βεράντες καλλιέργειας και τους πέτρινους τοίχους τους που χτίστηκαν πριν από επτά αιώνες, αποφεύγοντας την κίνηση της γης και την καταστροφή ενός πολιτιστικού αγαθού, το οποίο έχει χρησιμεύσει ως καταφύγιο για πολλά μικρά όντα από τότε.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: