ΓΛΟΥΤΕΝΗ : Ένας βασικός οδηγός

ΓΛΟΥΤΕΝΗ : Ένας βασικός οδηγός

Η γλουτένη είναι ένα αδιάλυτο κόμμι που αποτελείται από πρωτεΐνες, οι οποίες όμως έχουν χαμηλή βιολογική και θρεπτική αξία. Χρησιμοποιείται ως πρόσθετη ουσία σε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να τους δώσει μεγαλύτερη συνοχή.

Η γλουτένη βρίσκεται σχεδόν παντού! Η γλουτένη βρίσκεται στο σιτάρι, αλλά και σε άλλα δημητριακά, όπως το κριθάρι και σίκαλη. Δίνει ελαστικότητα στη ζύμη και επομένως μπορεί να περιέχεται σε πάρα πολλά τρόφιμα, όπως στο ψωμί, στην πίτσα, στα ζυμαρικά, στα τσιπς, στις σάλτσες, στις σούπες και σε πολλά άλλα, ακόμη και σε συμπληρώματα διατροφής, σε συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα, κ.λπ. Η γλουτένη μπορεί επίσης να περιέχεται σε είδη που δεν έχουν σχέση με τα τρόφιμα, όπως είναι τα προϊόντα περιποίησης σώματος, οι οδοντόκρεμες, τα σαμπουάν, οι κρέμες χεριών και τα καλλυντικά.

Η γλουτένη κάνει κακό στον οργανισμό μας γιατί απλά το ανθρώπινο σώμα δεν είναι προσαρμοσμένο για να την χωνέψει. Αυτό σημαίνει ότι όταν η γλουτένη φθάσει στο λεπτό έντερο το ανοσοποιητικό σύστημα τη θεωρεί ως ξένο εισβολέα και της επιτίθεται με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το ίδιο το έντερο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολυάριθμα προβλήματα, όπως αναιμία, χρόνια κόπωση, κατάθλιψη, δερματικά εξανθήματα και σε αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και καρκίνου.

Οι επιπτώσεις από τη γλουτένη μπορούν να αντιμετωπιστούν πρώτα απ’ όλα υιοθετώντας μια διατροφή χωρίς γλουτένη. Δεύτερον, με τη συμπληρώματα βιταμινών και άλλων θρεπτικών στοιχείων που βοηθούν στην επούλωση των πληγών και στη μείωση των φλεγμονών του γαστρεντερικού συστήματος. Επίσης, με προβιοτικά, τα οποία περιέχουν φιλικά βακτήρια που βοηθούν την πέψη, αλλά επίσης βοηθούν στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου. Ο ψευδάργυρος επίσης μπορεί να βοηθήσει, διότι χρησιμοποιείται για το σχηματισμό πεπτικών ενζύμων. Οι βιταμίνες C και D και οι βιταμίνες της ομάδας Β (Β1, Β3, Β6 και Β12) βοηθούν στην πέψη και υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να αποφύγετε τη γλουτένη όταν ελέγχετε τις ετικέτες των τροφίμων και επιλέγετε αυτά που δεν την περιέχουν. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη χωριστά.

Golden Test

Η τροφική δυσανεξία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είναι η άμυνα του οργανισμού κατά των ξένων εισβολέων όπως είναι οι τοξίνες, οι παθογόνοι οργανισμοί και οι ιοί.

Τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας δεν εμφανίζονται αμέσως μετά την κατανάλωση τροφής όπως συμβαίνει με τις αλλεργίες και επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστούν ποιες τροφές την προκαλούν.

Το Golden Test® δημιουργήθηκε από επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι το μόνο αξιόπιστο τεστ τροφικής δυσανεξίας το οποίο ανιχνεύει τα αντισώματα IgG ( ανοσοσφαιρίνη G ) σε συγκεκριμένα τρόφιμα.

  • Προσδιορίζει τα αντισώματα IgG σε 90 τροφές
  • Γίνεται με απλή και γρήγορη διαδικασία
  • Έχει χαμηλό κόστος
  • Παρέχει ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα σε μόλις 40 λεπτά *
  • Γίνεται με βάση ζωντανό δείγμα αίματος και δεν χρειάζεται να περιμένει κάποιος τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων
  • Επιτρέπει την άμεση εφαρμογή προγράμματος σε σχέση με τα αποτελέσματα **

* Τα αποτελέσματα του τεστ δεν αποτελούν διάγνωση και δεν παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τους ειδικούς όρους.
** Σας προτείνουμε να συμβουλευτείτε ένα Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Golden Test πατήστε εδώ.

Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αποφύγετε ή να θεραπεύσετε τα παθολογικά συμπτώματα που συνδέονται με βλάβες του γαστρεντερικού συστήματος συμβουλευτείτε έναν Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση