Με 100% βιολογικής καλλιέργειας και μη Γ.Τ. τρόφιμα τα γεύματα σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Με 100% βιολογικής καλλιέργειας και μη Γ.Τ. τρόφιμα τα γεύματα σχολείων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Τα σχολεία της Σχολικής Περιφέρειας Sausalito Marin City από την φετινή σχολική χρονιά θα σερβίρουν στους μαθητές τους τρόφιμα 100% βιολογικής καλλιέργειας, μη γενετικά τροποποιημένα.

Περισσότεροι από 500 μαθητές της Bayside MLK Jr. Academy (Marin City) και της Ακαδημίας Willow Creek (Sausalito) στην κομητεία Marin της Καλιφόρνιας θα σερβίρονται όλη τη χρονιά με γεύματα από τρόφιμα που προέρχονται από αειφόρο παραγωγή. Όλα θα προετοιμάζονται στον χώρο της Conscious Kitchen.

Το πρόγραμμα Turning Green εγκαινίασε το πιλοτικό πρόγραμμα Conscious Kitchen τον Αύγουστο του 2013 και από φέτος επεκτείνεται και στα δύο αυτά σχολεία.

“Οι μαθητές είναι ευάλωτοι στα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων και στις επικίνδυνες περιβαλλοντικές τοξίνες”, λέει ο Judi Shils, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος Turning Green. “Το πρόγραμμα αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα πρότυπα διατροφής του USDA, αλλά και συνδέει την υγεία των παιδιών μας με την υγεία του πλανήτη μας. Είναι το πρώτο πρόγραμμα που λέει ότι ουσιαστικά δεν μπορείτε να έχετε το ένα χωρίς το άλλο”.

Το Conscious Kitchen έχει πέντε βασικούς όρους: Φρέσκα, Τοπικά, Βιολογικά, Εποχιακά και Μη Γενετικά τροποποιημένα.

Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο που λαμβάνει θέση ενάντια στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα οποία όλο και περισσότερο συνδέονται με διάφορους κινδύνους για την υγεία, αλλά και με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

“Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι οι γενετικά τροποποιημένες τροφές βρίσκονται παντού, ειδικά στα επεξεργασμένα τρόφιμα”, λέει ο Justin Everett, σεφ που δίνει συμβουλές στο Concious Kitchen.

Το όλο πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα κηπουρικής και διατροφής, έτσι ώστε οι μαθητές να γνωρίζουν από που προέρχεται η τροφή τους, πώς καλλιεργείται και γιατί είναι καλή γι’ αυτούς. Μέσω αυτής της προσέγγισης, η Conscious Kitchen ελπίζει να περιορίσει την παιδική παχυσαρκία.

Πηγή: ecowatch.com

Share this post

Αφήστε μια απάντηση