Αϋπνία και αγχωτικό σύνδρομο

Αϋπνία και αγχωτικό σύνδρομο

Το τελευταίο διάστημα, και λόγω της δύσκολης καραντίνας που βιώσαμε και στη χώρα μας και που δυστυχώς θα συνεχίσουμε να βιώνουμε σε εθελοντική, λόγω του φόβου βάση, πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή έχουν διακεκομμένο ύπνο, με αποτέλεσμα να έχουν πεσμένη ψυχολογία, να είναι συνεχώς κουρασμένοι και να μην νιώθουν υγιείς και ακμαίοι. Τα συμπτώματα αυτά είναι αρκετά φυσιολογικά, καθώς ένας κακός ύπνος είναι από τα χειρότερα πράγματα για την πνευματική και την σωματική υγεία του ανθρώπου.

Αν λοιπόν είστε ένας από εκείνους που αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας υπάρχουν λύσεις να σας βοηθήσουν, καθώς υπάρχουν ορισμένα σκευάσματα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας, ώστε να είστε ξεκούραστοι, φρέσκοι και υγιείς τόσο στο νου, όσο και στο σώμα.

Ultimate Anti-Stress

Σας βοηθά να αντιμετωπίστε το άγχος, ενώ ταυτόχρονα εάν θέλετε να κάνετε πνευματική εργασία σας βοηθά να μείνετε συγκεντρωμένοι. Όταν μειωθεί το άγχος, αντιμετωπίζεται και η αυπνία.

Πρόκειται για την ορθομοριακή φόρμουλα θρεπτικών στοιχείων και φυτικών εκχυλισμάτων που υποστηρίζει την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και των επινεφρίδιων. Έτσι βοηθά αποτελεσματικά ενάντια στο καθημερινό άγχος.

Αναβράζουσες ταμπλέτες Μαγνησίου

Το Μαγνήσιο αποτελεί το 0,05% του βάρους του σώματος, από το οποίο το 70% βρίσκεται στα οστά και το 30% στις σωματικές ίνες και στα σωματικά υγρά. Υπάρχει κυρίως στα φρέσκα πράσινα λαχανικά, στα σιτηρά, στη σόγια, στο καλαμπόκι, στα μήλα και στους ξηρούς καρπούς.

Το Μαγνήσιο είναι απαραίτητο στοιχείο για την καλή λειτουργία του οργανισμού αφού συμμετέχει σε περισσότερα από 300 ενζυμικά συστήματα, είναι απαραίτητο στη σύνθεση πρωτεϊνών, συνεργάζεται με το φώσφορο, το ασβέστιο και την βιταμίνη D για το χτίσιμο και διατήρηση υγιών οστών, δρα συνεργικά κυρίως με τις βιταμίνες Β1 & Β6 και με ορισμένες ορμόνες, είναι σημαντικό για την έκκριση της ινσουλίνης και την μεταφορά της μέσα στα κύτταρα, είναι απαραίτητο για την καλή καρδιαγγειακή λειτουργία και χρήσιμο στην ισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, έχει αγγειοδιασταλτική δράση, συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας, βοηθά στην ισορρόπηση της διάθεσης και υποστηρίζει τον ήρεμο ύπνο και συνεργάζεται με το ασβέστιο, το νάτριο και το κάλιο για την διατήρηση της ελαστικότητας των αγγείων.

Ορισμένα από τα συμπτώματα έλλειψής του στον οργανισμό είναι: μυϊκοί σπασμοί ή κράμπες, σύγχυση, αδύνατοι μύες, αϋπνία ή νευρικότητα, υψηλή πίεση, καρδιακή αρρυθμία, δυσκοιλιότητα, σπασμοί, υπερδραστηριότητα, κατάθλιψη, εκνευρισμός.

OPTIMUM Daily Nutrition

Ορθομοριακή πολυθρεπτική φόρμουλα υψηλής βιοδιαθεσιμότητας που περιέχει 32 θρεπτικά στοιχεία σε για πλήρη θρέψη των κυττάρων καθημερινά, για ενέργεια, ευεξία, ηρεμία και ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, αλλά και όλα τα πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν τα εκχυλίσματα του μύρτιλου και των φύλλων ελιάς για ισχυρό ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα πλεονεκτήματά της έναντι άλλων σκευασμάτων είναι ότι τα μέταλλα σε χηλική μορφή (κιτρικά, φουμαρικά) για μέγιστη απορρόφηση από τον οργανισμό, η Βιταμίνη C είναι χαμηλής οξύτητας (ασκορβικό μαγνήσιο) για να μην ερεθίζει τον βλενογόνο του εντέρου, περιέχει βιταμίνες της ομάδας Β, βιταμίνη Ε και σελήνιο χωρίς να περιέχει μαγιά, περιέχει ισχυρής δράσης φυτοθρεπτικά φλαβονοειδή όπως ελαιοευρωπαΐνη (oleuropein) από φύλλα ελιάς.

Όλα τα θρεπτικά στοιχεία δρουν συνεργικά, δηλαδή το ένα υποστηρίζει την δράση του άλλου και έχουν υψηλή βιο-διαθεσιμότητα ώστε να χρησιμοποιούνται πλήρως από τον οργανισμό.

Και τα τρία προαναφερθέντα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής με συνδυασμό ψευδαργύρου, βιταμίνης B6 και πολλών άλλων απαραίτητων διατροφικών στοιχείων, ενδείκνυνται για το στρες και την νευρικότητα, διότι συντελούν συνεργικά στην απελευθέρωση της μελατονίνης. Ως εκ τούτο, ο συνδυασμός τους είναι ευεργετικός στη μάχη κατά της αϋπνίας!

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής

Share this post

Αφήστε μια απάντηση