Δεν πίνω νερό γιατί δε διψάω | 7 συμβουλές για να αυξήσω την ενυδάτωσή μου

Δεν πίνω νερό γιατί δε διψάω | 7 συμβουλές για να αυξήσω την ενυδάτωσή μου

Πολλοί θα είναι αυτοί που θα πουν ότι δε διψούν και γι’ αυτό δεν πίνουν νερό ή πίνουν ελάχιστο.

Ναι, αυτό μπορεί να συμβαίνει και οι λόγοι που το εξηγούν μπορεί να είναι:

  • Ακριβώς επειδή δεν έχουν συνηθίσει να πίνουν νερό, το σώμα τους έχει προσαρμοστεί κατά κάποιο τρόπο σε αυτή την κατάσταση και γι’ αυτό δεν ζητά νερό. Βέβαια είναι γνωστό ότι όταν αισθανόμαστε το αίσθημα της δίψας είναι ήδη αργά, γιατί το σώμα μας είναι ήδη αφυδατωμένο.
  • Το νερό που πίνετε δεν είναι καλής ποιότητας, είτε περιέχει χλώριο και έχει άσχημη οσμή και γεύση και έτσι το σώμα κυριολεκτικά δεν το θέλει. Έτσι έχει περιορίσει κατά πολύ τη χρήση του και μόνο στις απολύτως απαραίτητες λειτουργίες του.

Είναι προφανές όμως ότι η μη πρόσληψη αρκετής ποσότητας νερού καθημερινά θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων προβλημάτων υγείας.

Μάλιστα οι ερευνητές λένε ότι εάν πίνουμε λιγότερο από 1 λίτρο νερό ημερησίως, τότε το νερό που χάνεται κατά τις διάφορες λειτουργίες του οργανισμού δεν αναπληρώνεται και αυτό σημαίνει ότι είμαστε πολύ κοντά στο σημείο να πάθουμε αφυδάτωση.

Στην Ορθομοριακή Διατροφή γνωρίζουμε την πρωταρχική σημασία του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό και ότι ακόμη και η σε μικρό βαθμό αφυδάτωση οδηγεί σε μείωση των λειτουργιών του σώματος. Γι’ αυτό είναι το πρώτο πράγμα που προτείνουμε: πίνετε 1,5 – 2 λίτρα ορθομοριακό νερό ημερησίως!

Το ορθομοριακό νερό είναι καθαρό, ενεργοποιημένο, μικρού μοριακού βάρους ώστε να εισέρχεται ευκολότερα στα κύτταρα και να μεταφέρει σε αυτά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία τους και την διατήρηση καλής υγείας.

Πώς θα το επιτύχετε αυτό; Μερικές προτάσεις είναι:

  1. Πιείτε 1 – 2 ποτήρια νερό μόλις ξυπνήσετε το πρωί. Μετά από 7 – 8 ώρες ύπνου  το σώμα χρειάζεται νερό για να αναπληρώσει την ποσότητα που έχει χάσει κατά την διάρκεια του ύπνου είτε μέσω της εφίδρωσης, είτε επιτελώντας τις λειτουργίες του.
  2. Πιείτε 1 – 2 ποτήρια νερό πριν από το δεκατιανό σας γεύμα.
  3. Πιείτε 1 – 2 ποτήρια νερό πριν από το μεσημβρινό σας γεύμα.
  4. Πιείτε 1 – 2 ποτήρια νερό το απόγευμα.
  5. Πιείτε 1 ποτήρι νερό το βράδυ πριν κοιμηθείτε.
  6. Πιείτε 1 – 2 ποτήρια νερό πριν και κατά την διάρκεια της άσκησής σας
  7. Έχετε πάντα μαζί σας είτε στο γραφείο, είτε στη βόλτα σας το θερμός TENSA για να έχετε πάντα διαθέσιμο το ορθομοριακό νερό.

Εάν ακολουθήσετε αυτήν την πρακτική, το σώμα σας θα συνηθίσει και σύντομα θα αποζητά το νερό όλο και περισσότερο. Και πίνοντας ορθομοριακό νερό αυτό που θα νιώσετε εσείς είναι περισσότερη ενέργεια, καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου και γενικά υψηλότερα επίπεδα υγείας.

Πιείτε ορθομοριακό νερό! Πιείτε πραγματικά «Στην υγεία σας!»

Επιστημονική ομάδα της Ορθομοριακής Κοινωνίας

Βιβλιογραφία

1. Jordi Salas Salvadó, Francisco Maraver Eizaguirre, Leocadio Rodríguez-Mañas, Miguel Saenz de Pipaón, Isidro Vitoria Miñana, Luis Moreno Aznar, 2020»
The importance of water consumption in health and disease prevention: the current situation
2. Barry M. Popkin, Kristen E. D’Anci, Irwin H. Rosenberg, 2010
Water, hydration, and health
3. E. Jéquier, F. Constant, 2010
Water as an essential nutrient: the physiological basis of hydration
4. Patrick Ritz, Gilles Berrut, 2005
The importance of good hydration for day-to-day health
5. G. S. Ma, 2019
Hydration status and health
6. Alison Shepherd, 2011
Measuring and managing fluid balance

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: