Η αλήθεια για το νερό που πίνουμε!

Ποια είναι η αλήθεια για το νερό που πίνουμε;

Η αλήθεια για το νερό που πίνουμε!

Το νερό, από τη φύση του, ποτέ δεν συγκρούεται με κάτι, ούτε συντρίβεται σε κάτι. Αντίθετα, καταπίνει κάθε πλήγμα, χωρίς να πάθει τίποτα και καθαρίζει τα πάντα εκεί που περνά, αρκεί να είναι καθαρό, όπως τα νερά μιας βουνίσιας πηγής, εκείνο που δεν στέκεται στην κορυφή του βουνού, αλλά κυλάει προς τα κάτω σχηματίζοντας χειμάρρους σε όλες τις πλαγιές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εύγλωττο και καλόηχο στη Φύση, από έναν βουνίσιο χείμαρρο ή κάποιο βουνίσιο ρέμα…

Η ανθρώπινη φύση μοιάζει με το νερό. Παίρνει το σχήμα του δοχείου που το περιέχει και εντός αυτού φυλάει τα καλά που έχει να προσφέρει, ενώ κρύβει τα κακά. Μόνο τους πηγαίους χαρακτήρες μπορεί να εμπιστευθεί κανείς, όπως και το πηγαίο νερό  -το αρχέγονο, που κυλά από πηγές ψηλά στα βουνά.

Από το νερό οι πρόγονοί μας μπορούσαν να αντιληφθούν, αν μια τοποθεσία είναι καλή από άποψη υγιεινής ή δεν είναι. Στο νερό μπορούσαν να βασιστούν για να κάνουν όνειρα για μια νέα πόλη που σχεδίαζαν.

Η ποιότητα του νερού είναι η ειδοποιός διαφορά για πολλά πράγματα που έχουν συμβεί ή πρόκειται να συμβούν. Το νερό είναι το κυριότερο φυσικό υλικό, που προσθέτει ή αφαιρεί χρόνια από το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων και πρέπει να βρίσκεται ψηλά στη λίστα προτεραιοτήτων των ανθρώπων. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Χωρίς ορθομοριακό νερό υψηλής ποιότητας δεν υπάρχει καλή ζωή, ούτε καλή υγεία.

Στην εποχή που ζούμε, το να ψάχνεις για καλό νερό είναι σαν να θέλεις να προσπαθήσεις να στύψεις ένα σύννεφο ή να μεταφέρεις την πηγή του βουνού στον κήπο σου… Σίγουρα δεν είναι το ευκολότερο εγχείρημα… δεν παύει όμως να έχουμε ανάγκη το καλό νερό από τα σύννεφα ή το αρχέγονο από τις πηγές στο βουνό. Το νερό είναι η ψυχή μας που από εκεί προέρχεται…

Είναι μια πολυμορφική πραγματικότητα.  Δεν είναι ένα απλό υλικό, γιατί είναι ζωντανό σαν οργανισμός. Και σαν ζωντανός οργανισμός είναι ενεργοποιημένο  -αν δεν είναι… τότε παύει να είναι ζωντανό. Και ρέει όντας υγρό και στερεοποιείται σαν πάγος και πετάει στον αέρα σαν υδρατμός, αλλά είναι και μοναδικό, αν ρέει από βουνίσια πηγή, ενώ από τα υπεδάφη πάνω στα οποία ρέει, λαμβάνει και το μοναδικό αποτύπωμα που το καθιστά ζωντανό, πολυμορφικό και θρεπτικό, μιας και περιέχει την πλειονότητα των ανόργανων συστατικών, τα οποία απαιτεί η ζωή, τόσο για τη χλωρίδα, όσο και για την πανίδα. Η ζωή δεν απαιτεί δεύτερης, τρίτης, τέταρτης και ούτω καθεξής ποιότητας νερό ή φτωχό από πλευράς συστατικών, αλλά καθαρό, νόστιμο, διαυγές και θρεπτικό νερό.

Βέβαια, η σπουδαιότητα αυτού του καθαρού, νόστιμου και θρεπτικού νερού έχει ανοίξει την όρεξη κάποιων επιτηδείων που προσφέρουν με το αζημίωτο βέβαια, αυτό που οι ίδιοι διαλαλούν ως καλό και ποιοτικό νερό, που προσφέρει μακροημέρευση και καλή ποιότητα ζωής.

Είναι όμως έτσι; Ας το ψάξουμε λίγο πιο ενδελεχώς, μιας και καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από δήθεν μαγικά φίλτρα σε γυαλιστερό περιτύλιγμα από ανοξείδωτο χάλυβα -έτσι για να μας κάνουν να εντυπωσιαστούμε και να διψάσουμε, μόνο που τα φίλτρα αυτά, δεν περιέχουν τίποτα παραπάνω από ενεργό άνθρακα, ο οποίος ναι μεν βοηθά να μην δηλητηριαστούμε αν το νερό δεν είναι καθαρό από πλευράς κάποιων τοξικών ουσιών ή βαρέων μετάλλων, αλλά δυστυχώς τα φίλτρα κατακρατούν και μεγάλες ποσότητες εκ των συστατικών εκείνων που καθιστούν το νερό ωφέλιμο, θρεπτικό και ποιοτικό.

Τα περισσότερα φίλτρα που κυκλοφορούν στην αγορά το μόνο που πετυχαίνουν είναι να καθιστούν το νερό “φτωχό”, έως πολύ φτωχό και ως εκ τούτου ακατάλληλο προς πόση.

Για να κάνει κάποιο φίλτρο ευεργετική δουλειά και να φέρνει την βουνίσια πηγή στο σπίτι του καταναλωτή, πρέπει να είναι διπλό ή και τριπλό και αφού καθαρίσει το νερό, να μπορεί να το ενεργοποιήσει και να το εμπλουτίσει με τα ανόργανα στοιχεία που χρειάζεται κάθε ζωντανός οργανισμός σε καθημερινή βάση, διότι μόνο έτσι ο οργανισμός δέχεται μια βαθιά κυτταρική ενυδάτωση. Μόνον κατ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχει εν τω βάθει υγεία  -κυτταρική υγεία. Υπάρχουν τέτοια φίλτρα και καλό για την υγεία μας θα ήταν να ψάξουμε και να τα βρούμε και μάλιστα να προσπαθήσουμε να τα εντοπίσουμε σε καλή τιμή, μιας και η υγεία δεν πρέπει να πουλιέται ακριβά… ούτε κάποιοι να κερδοσκοπούν στην πλάτη μας, χωρίς να προσφέρουν ούτε κατ’ ελάχιστον αυτά όλα που υπόσχονται.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο να είμαστε αν όχι καχύποπτοι… τουλάχιστον λίγο υποψιασμένοι, να ενημερωνόμαστε και να ψάχνουμε πριν αγοράσουμε πράγματα που σχετίζονται με την προστασία και την προώθηση της υγείας μας. Η αγορά σε κάθε περίπτωση διαθέτει ευτυχώς τα πάντα…

 

Θοδωρής Γιάνναρος

Μοριακός Βιολόγος

Η Ορθομοριακή Διατροφή προτείνει:
Το σύστημα ορθομοριακού νερού TENSA

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: