Γνωρίστε τον “Haru” Naito

Γνωρίστε τον “Haru” Naito

Γνωρίστε τον “Haru” Naito

Ο Harusuke “Haru” Naito είναι φυσιολόγος και υπήρξε προπονητής της ολυμπιακής κολυμβητικής ομάδας της Ιαπωνίας. Τι είναι αυτό όμως που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως και επηρέασε τον τρόπο που βλέπουμε την υγεία μας;

Γοητευμένος από τις ιστορίες για την υγεία και τη ζωτικότητα ορισμένων λαών και ψάχνοντας να βρει που οφείλονταν αυτό ταξίδεψε σε διάφορες περιοχές του κόσμου, και έφτασε μέχρι τα βουνά του βόρειου Πακιστάν και τη φυλή Χούνζα. Ο Δαλάι Λάμα, που ήταν φίλος του, τον κατεύθυνε σε ορισμένες φυλές της περιοχής, οι οποίες φημίζονται για την υγεία και τη μακροβιότητα τους πίνοντας συγκεκριμένο νερό πηγής. Ο Naito, και ένας μεγάλος αριθμός επιστημόνων και ερευνητών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα από τα μυστικά του ευ ζην της φυλής αυτής, αλλά και των άλλων, κρύβονταν στην ποιότητα του νερού που πίνουν οι άνθρωποι καθημερινά. Το νερό αυτό, με τις μοναδικές ιδιότητες που αποκτά περνώντας μέσα από πετρώματα και την καθαρότητά του, αναζωογονεί τα κύτταρα και χαρίζει ενέργεια και ευεξία.

Με τη σκέψη του στην ενίσχυση της απόδοσης των αθλητών που προπονούσε, είχε τρεις επιλογές: Να βάλει το νερό σε μπουκάλια, να πάει τον άνθρωπο στην πηγή ή να φέρει την πηγή στον άνθρωπο. Επέλεξε το τρίτο και από το 1984, εισήγαγε τη μέθοδο που χρησιμοποιεί σήμερα η TENSA που μετατρέπει το νερό της βρύσης σε νερό της καλύτερης πηγής, χρησιμοποιώντας σπάνια πετρώματα που εμπλουτίζουν το νερό και το κάνουν μοναδικό.

Το Υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη μέθοδο αυτή και διενήργησε πολλές μελέτες. Η ίδια μέθοδος χρησιμοποιείται σήμερα σε πάνω από 100 κρατικά και ιδιωτικά νοσοκομεία της Ιαπωνίας.

 

Ο Naito είναι επίτιμος διδάκτορας του Ινστιτούτου Linus Pauling, ιδρυτή της Ορθομοριακής Ιατρικής, η οποία αποτελεί μέρος της Ορθομοριακής Διατροφής.

Μοιραστείτε την ιστορία του Naito και του ορθομοριακού νερού της TENSA. Σύντομα η συνέχεια!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση