Βελτιώστε τη μνήμη σας ορθομοριακά!

Βελτιώστε τη μνήμη σας ορθομοριακά!

Η μνήμη είναι η μαγική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να αποθηκεύει και να ανακτά πληροφορίες που έχουμε διαβάσει και από διάφορες εμπειρίες και αναμνήσεις μέσω νευρώνων και νευρικών συνάψεων. Είναι βασική λειτουργία στη διαδικασία της μάθησης και της λογικής, αποτελεί θεμελιώδες συστατικό της ανθρώπινης φύσης και είναι αυτό που μας καθορίζει ως ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά είδη μνήμης που εξυπηρετούν διαφορετικές λειτουργίες και για τα οποία χρησιμοποιούνται διαφορετικές περιοχές του ανθρώπινου εγκεφάλου!

Μέσω της μνήμης, επιτελείται οποιαδήποτε μορφή δική μας επικοινωνίας με το περιβάλλον γύρω μας. Η μνήμη είναι η αποθήκευση της προσωπικής μας ιστορίας. Αναφέρεται στο παρελθόν, μας βοηθά να βιώνουμε το παρόν και μας προετοιμάζει για όσα θα γίνουν στο μέλλον.

Η μνήμη είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη μάθηση και τη λήθη. Μάθηση είναι η διαδικασία καταγραφής νέων πληροφοριών μέσω της λειτουργίας των αισθήσεων, ενώ μνήμη είναι η διαδικασία αποθήκευσης και ανάκλησης των πληροφοριών αυτών. Λήθη, βέβαια, είναι η απώλεια των αποθηκευμένων πληροφοριών. Οι πνευματικές δραστηριότητες, όπως η ανάγνωση βιβλίων, η λύση σταυρόλεξων, τα επιτραπέζια παιχνίδια, συμβάλλουν στο να διατηρηθεί ο νους σε καλή κατάσταση και να μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες να νοσήσουμε στο μέλλον από άνοια.

Επίσης, ποιοι είναι οι λόγοι που δυσκολεύεται κάποιος να συγκεντρωθεί; Είναι φυσιολογικό ή μήπως πάσχει από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας; Σύμφωνα με τους ερευνητές όλο και περισσότερα άτομα, κυρίως μαθητές και άτομα μέχρι ηλικίας περίπου 40 ετών, διαγιγνώσκονται με αυτή τη διαταραχή, πράγμα που είναι λογικό μιας και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε όλο και περισσότερα πράγματα και σε απομνημόνευση όλο και περισσότερων πληροφοριών.

Μία από τις βασικές όμως αιτίες για την ελλειμματική ικανότητα συγκέντρωσης είναι η έλλειψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών – των ίδιων ακριβώς που επηρεάζουν και τη μνήμη, αλλά και μη ενυδάτωση με σωστό, ζωντανό, ορθομοριακό νερό, διότι ο εγκέφαλος αποτελείται από νερό σε ποσοστό 75%!

Η Ορθομοριακή Διατροφή ευεργετεί τόσο την καρδιά, το ήπαρ, τα νεφρά κ.λπ., όσο και στις λειτουργίες γενικά του εγκεφάλου. Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα (όπως για παράδειγμα τα καρύδια), καταναλώστε φρούτα και λαχανικά, μειώστε στο ελάχιστο έως καθόλου τις τροφές ζωικής προέλευσης και προσθέστε ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Μην ξεχνάτε πως για να διατηρηθεί η μνήμη και η συγκέντρωση και για να απομακρυνθεί το ενδεχόμενο της σταδιακής μείωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών ο οργανισμός πρέπει να λαμβάνει σε κυτταρικό επίπεδο όλες εκείνες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται σε καθημερινή βάση, ώστε τα διάφορα συστήματά του και ο εγκέφαλός του να λειτουργούν απρόσκοπτα και σε ισορροπία.

Είναι καιρός για όλους μας να δούμε λίγο πιο σοβαρά τα θέματα της σωστής εγκεφαλικής λειτουργίας, καθώς και εκείνα της διατήρησης της μνήμης και της ικανότητας συγκέντρωσης!

Εξαρτάται μόνο από εμάς και από τις αποφάσεις που θα λάβουμε!

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής
Πρώην διοικητής νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας προτείνει:

  1. Ορθομοριακό νερό από το σύστημα ορθομοριακού νερού TENSA που στο σώμα μετατρέπεται στο βιολογικό υγρό το οποίο χρειάζεται ο οργανισμός για όλες του τις λειτουργίες
  2. Omega 3 Fish Oil 1000, που περιέχει υψηλής ποιότητας ιχθυέλαιο πλούσιο σε EPA και DHA – τα κύρια Ωμέγα 3 ζωτικά λιπαρά οξέα (EFAs). Τα EPA και DHA συμβάλλουν στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του εγκεφάλου και της όρασης.
  3. Advanced Brain Nutrients που περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες, φωσφολιπίδια και αμινοξέα, τα οποία βελτιώνουν τη λειτουργία του νευροδιαβιβαστή ακετυλχολίνη που είναι το εγκεφαλικό χημικό-κλειδί της μνήμης, για απομνημόνευση και συγκέντρωση.

Share this post

Comment (1)

Αφήστε μια απάντηση