FOOD DETECTIVE™ PROFESSIONAL
Τροφική Δυσανεξία
Η Τροφική Δυσανεξία είναι αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα που προκαλείται από κάποια τροφή ή από συστατικό της.
Γιατί το FOOD DETECTIVE™ PROFESSIONAL;
Το μόνο τεστ, που χρησιμοποιεί την παγκοσμίως επιστημονικά αναγνωρισμένη διαγνωστική μέθοδο ELISA και παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 40΄
Συχνές ερωτήσεις
Για μεθοδική αποτοξίνωση και θρέψη των κυττάρων, ώστε να έχουμε ενέργεια, δύναμη, ευεξία και υψηλά επίπεδα σωματικής και ψυχικής υγείας.
Τροφική Δυσανεξία
Τι είναι η Τροφική Δυσανεξία;
Η Τροφική Δυσανεξία είναι αντίδραση του οργανισμού σε ένα χημικό ή τοξικό ερέθισμα που προκαλείται από κάποια τροφή ή από συστατικό της.
Όταν υπάρχει δυσανεξία σε κάποια τροφή ή συστατικό της ο οργανισμός μας δεν μπορεί να την αφομοιώνει πλήρως, με αποτέλεσμα η ημιχωνεμένη τροφή να περνά στην κυκλοφορία του αίματος και να θεωρείται από τον οργανισμό ως “εισβολέας”. Έτσι ο οργανισμός κινητοποιεί το ανοσοποιητικό του σύστημα και παράγει τα ειδικά αντισώματα IgG για να αμυνθεί. Η τροφή ή το συστατικό αυτής γίνεται στόχος των αντισωμάτων IgG.
Όταν αυτή η κινητοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος γίνεται συνεχώς προκαλούνται πολλές άλλες αλυσιδωτές χημικές αντιδράσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία όλων των συστημάτων του οργανισμού, με αποτέλεσμα η μία παθολογική λειτουργία να πυροδοτεί άλλη και τελικά να εκδηλώνεται με τη μορφή κάποιας πάθησης.
Επίσης, η άσκοπη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένισή του και έτσι όταν εισβάλει κάποιος πραγματικός «εισβολέας» (ιοί, μικρόβια κ.λπ.) να μην μπορεί να τον αντιμετωπίσει και να προσβάλλεται συχνά από ασθένειες. Ακόμη, λόγω της συνεχούς δράσης του ανοσοποιητικού συστήματος δημιουργούνται φλεγμονές σε ιστούς και όργανα του σώματος.
Ενώ τα συμπτώματα της τροφικής αλλεργίας εμφανίζονται άμεσα, τα συμπτώματα της τροφικής δυσανεξίας εμφανίζονται μετά από ώρες ή ακόμα και μετά από κάποιες ημέρες και επομένως είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθεί η συγκεκριμένη τροφή που τα προκαλεί.
Επίσης, η Τροφική Δυσανεξία σε μια τροφή δεν προκαλεί πάντοτε τις ίδιες αντιδράσεις στον οργανισμό και έτσι το σύμπτωμα μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε φορά ως προς τον βαθμό αντίδρασης του οργανισμού και ως προς τη διάρκειά του. Ακόμη, μπορεί να είναι διαφορετικά τα συμπτώματα που προκαλεί η ίδια τροφή σε διαφορετικά άτομα.
Πολλές τροφές που είναι πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία και ωφέλιμες για τον οργανισμό, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι πιθανό να προκαλούν δυσανεξία σε κάποιο άτομο, ασχέτως αν είναι συμβατικής ή βιολογικής καλλιέργειας. Για τον λόγο αυτόν είναι συνετό να ελέγξουμε μήπως κάποιο τρόφιμο μας προκαλεί Τροφική Δυσανεξία και να ακολουθήσουμε κατάλληλη δίαιτα και οδηγίες.
Συμπτώματα και παθήσεις που συνδέονται με την Τροφική Δυσανεξία
Γιατί το FOOD DETECTIVE™ PROFESSIONAL ;
Είναι η καλύτερη επιλογή.
Το μόνο τεστ, που χρησιμοποιεί την παγκοσμίως επιστημονικά αναγνωρισμένη διαγνωστική μέθοδο ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbent Assay) και παρέχει αποτελέσματα μέσα σε μόλις 40΄.
- Ελέγχονται τα αντισωμάτων IgG προς 59 τροφές
- Απλή και ανώδυνη διαδικασία
- Έγκυρα και ακριβή αποτελέσματα
- Χρειάζονται μόνο 40 μόνο λεπτά
- Γίνεται με “ζωντανό” αίμα, το οποίο δεν έχει υποστεί φθορά λόγω της καθυστέρησης αποστολής του σε εργαστήριο
- Χαμηλό κόστος
- Η αλλαγή στη διατροφή μπορεί να αρχίσει άμεσα
Η διαγνωστική μέθοδος ELISA είναι μια ανοσοενζυμική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται εκτενώς για την ανίχνευση διαφόρων αντιγόνων και αντισωμάτων, αλλά και για επιδημιολογικές μελέτες. Με τη μέθοδο αυτή μετρούνται τα ειδικά αντισώματα IgG (Immunoglobulin G) που αναπτύσσει ο οργανισμός προς διάφορες τροφές ή συστατικά αυτών.
Έχει υποβληθεί σε πολλές επιστημονικές έρευνες και έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά. Είναι μια απόλυτα ασφαλής, έγκυρη και αξιόπιστη μέθοδος εξέτασης της δυσανεξίας.
Επιστημονική έρευνα που διεξήχθη από Academic Department of Medicine του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Νοτίου Μάντσεστερ και στην οποία συμμετείχαν 32.100 άτομα με συμπτώματα του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, έδειξε ότι η αποφυγή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των τροφών για τις οποίες έδειξε το τεστ που βασίζεται στον προσδιορισμό των αυξημένων αντισωμάτων ΙgG ότι υπάρχει δυσανεξία, είναι αποτελεσματική.
Ανεξάρτητος έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από το Department of Health Science του Πανεπιστημίου της Υόρκης, η οποία ζητήθηκε από το Αllergy UK, επικύρωσε την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του FOOD DETECTIVE™ PROFESSIONAL .
Ποιες τροφές ελέγχονται με το FOOD DETECTIVE™ PROFESSIONAL
Ελέγχονται 59 τροφές της καθημερινής μας διατροφής
- Σιτηρά: σιτάρι (σκληρό, μαλακό), καλαμπόκι, σίκαλη, βρώμη, γλουτένη, ρύζι
- Γαλακτοκομικά & Aυγά: γάλα (αγελαδινό), ολόκληρο αυγό
- Κρέας: βοδινό, κοτόπουλο, αρνί, χοιρινό
- Ψάρια / Θαλασσινά : ποικιλία γλυκού νερού (σολωμός, πέστροφα), ποικιλία οστρακόδερμων (γαρίδα, καραβίδα, καβούρι, αστακός, μύδι), ποικιλία άσπρων ψαριών (μπακαλιάρος, γάδος, γλώσσα), τόνος
- Λαχανικά: πατάτα, ντομάτα, αγγούρι, λάχανο, καρότο, μπρόκολο, σέλινο, πράσο, ποικιλία οσπρίων (αρακάς, φακές & άσπρο φασόλι), ποικιλία πιπεριών (κόκκινες, πράσινες, κίτρινες), σόγια
- Φρούτα: πορτοκάλι & λεμόνι, γκρέιπφρουτ, μήλο, πεπόνι (κανταλούπε), καρπούζι, φράουλα, μαύρο φραγκοστάφυλο, ελιά
- Ξηροί καρποί & Σπόροι: αμύγδαλο, καρύδι, κάσιους, φιστίκι
- Βότανα & Μπαχαρικά: σκόρδο, πιπερόριζα
- Διάφορα: κακάο, μανιτάρι, τσάι, μαγιά
Τι πρέπει να κάνετε μετά τα αποτελέσματα
Μετά τον τον προσδιορισμό των τροφών που προκαλούν τροφική δυσανεξία σας συνιστούμε να:
- Αποφύγετε την κατανάλωση αυτών των τροφών για τουλάχιστον 6 μήνες. Αφαιρώντας αυτές τις τροφές από τη διατροφή σας για 6-8 μήνες, σταματά η συνεχής αντίδραση του οργανισμού προς αυτές και μειώνονται οι φλεγμονές που προκαλούνται από τη συνεχή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το διάστημα των 6 μηνών ορίζεται έτσι επειδή η μνήμη των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος για να θεωρεί ορισμένες τροφές ως «εισβολείς» και επομένως η παραγωγή των αντισωμάτων IgG διαρκεί περίπου 5-6 μήνες. Μετά το πέρας των 6 μηνών διαγράφεται από τη μνήμη των κυττάρων αυτή η πληροφορία και επομένως δεν αντιδρά προς τα συγκεκριμένα τρόφιμα. - Εφαρμόσετε τα πρωτόκολλα της Ορθομοριακής Διατροφής. Η Ορθομοριακή Διατροφή μετά από πολύχρονη κλινική εμπειρία έχει εκπονήσει ειδικά πρωτόκολλα για την αποτοξίνωση του οργανισμού και τη ρύθμιση της λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος ανάλογα με τις ενδείξεις του τεστ. Ο γιατρός ή ο διατροφολόγος σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής και Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής αντίστοιχα θα σας ενημερώσει ανάλογα.
- Επαναλάβετε το τεστ μετά από 1 έτος. Εάν παρουσιάζετε δυσανεξία σε περισσότερες από 10 τροφές, εκ των οποίων τουλάχιστον 4 είναι με σταυρούς, τότε σας συμβουλεύουμε να επαναλάβετε το τεστ μετά από 6-8 μήνες.
Συχνές ερωτήσεις
Ήδη από τις πρώτες 1-2 εβδομάδες θα αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα. Σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αναφερθεί ότι το 50% περίπου των ατόμων είχε σημαντική βελτίωση της υγείας τους μετά από περίπου 1 μήνα και το 80% περίπου μετά από δύο μήνες.
Η διαδικασία του τεστ είναι ανώδυνη και επομένως μπορεί να γίνει και σε παιδιά (άνω των 3 ετών) τα οποία παρουσιάζουν κάποιο από τα προβλήματα που προαναφέρονται.
Όχι, δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία πριν κάνετε το τεστ. Μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Υπάρχει αυτή η πιθανότητα και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες του γιατρού ή του διατροφολόγου σας, οι οποίοι θα φροντίσουν να καλύψουν τυχόν ελλείψεις σας σε θρεπτικά στοιχεία με ορθομοριακά προϊόντα διατροφής.
Σχετικά Άρθρα
Διαβάστε και ενημερωθείτε σωστά.
Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ
Το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ εξασφαλίζει ισχυρή άμυνα, ισορροπημένο ανοσοποιητικό μειώνοντας τις φλεγμονές και αντιμετωπίζει φυσικά τα δερματικά προβλήματα.
Φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τροφικές δυσανεξίες
Οι τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, όσπρια, σπόροι, κ.λπ., μπορεί να είναι υγιεινές και ωφέλιμες για τον άνθρωπο υπό ομαλές συνθήκες, όταν όμως προκαλούν τροφική δυσανεξία γίνονται πραγματικό δηλητήριο για τον οργανισμό.
Τι είναι η τροφική δυσανεξία;
Η τροφική δυσανεξία είναι η στην πραγματικότητα η καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση που προκαλείται από διάφορες τροφές ή από συστατικά τους και μπορεί να πάρει από μερικές ώρες μέχρι και μερικές ημέρες για να εμφανιστεί.
Εποχική αλλεργία: Ανακουφιστείτε ορθομοριακά!
Η Άνοιξη είναι η εποχή του χρόνου που συνοδεύεται από την εμφάνιση εποχικών αλλεργιών διότι η γύρη είναι αυτή που τις πυροδοτεί. Μικροσκοπικοί κόκκοι της γύρης απελευθερώνονται στον αέρα από τα δέντρα, τα λουλούδια και το γρασίδι και εισέρχονται στην ρινική οδό προκαλώντας την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Μήπως κάποια τροφή σας αρρωσταίνει;
Το ξέρετε ότι μπορεί ο οργανισμός σας να αντιδρά προς μία ή περισσότερες τροφές χωρίς αυτό να γίνεται άμεσα αντιληπτό; Να δημιουργείται δηλαδή μία καθυστερημένη αλλεργική αντίδραση – που ονομάζεται τροφική δυσανεξία – που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία σας.
Τροφικές δυσανεξίες. Πως και γιατί προκαλούνται;
Γνωρίζετε ότι ακόμη και οι τροφές που μπορεί να είναι υγιεινές και ωφέλιμες όταν προκαλούν τροφική δυσανεξία δρουν σαν δηλητήριο για τον οργανισμό; Ωστόσο, οι μέχρι τώρα έρευνες δείχνουν ότι οι περισσότερες τροφικές δυσανεξίες προκαλούνται από βιο-οξειδωτικές τροφές - δηλαδή βιομηχανοποιημένες και ζωικής προέλευσης κυρίως - με πρωταγωνιστές τα γαλακτοκομικά και τα σιτηρά.
Τροφικές Δυσανεξίες – Η κρυφή απειλή της υγείας
Μια παράληψη που γίνεται από όσους συστήνουν προγράμματα διατροφής είναι ότι δεν ελέγχουν πρώτα σε ποιες τροφές μπορεί ο κάθε οργανισμός να αντιδρά αρνητικά, να παρουσιάζει δηλαδή τροφικές δυσανεξίες. Οι τροφές αυτές μπορεί να είναι ακόμα και αυτές που είναι υγιεινές και ωφέλιμες για τον άνθρωπο υπό ομαλές συνθήκες, όπως π.χ. φρούτα ή λαχανικά βιολογικής γεωργίας, όσπρια, σπόροι, κ.λπ. Όταν όμως προκαλούν τροφική δυσανεξία γίνονται πραγματικό δηλητήριο για τον οργανισμό.
ΓΛΟΥΤΕΝΗ : Ένας βασικός οδηγός
Η γλουτένη είναι ένα αδιάλυτο κόμμι που αποτελείται από πρωτεΐνες, οι οποίες όμως έχουν χαμηλή βιολογική και θρεπτική αξία. Χρησιμοποιείται ως πρόσθετη ουσία σε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να τους δώσει μεγαλύτερη συνοχή. Η γλουτένη βρίσκεται σχεδόν παντού! Η γλουτένη βρίσκεται στο σιτάρι, αλλά και σε άλλα δημητριακά, όπως το κριθάρι και σίκαλη. Δίνει ελαστικότητα στη ζύμη και επομένως μπορεί να περιέχεται σε πάρα πολλά τρόφιμα, όπως στο ψωμί, στην πίτσα, στα ζυμαρικά, στα τσιπς, στις σάλτσες,...
Προτεινόμενα προϊόντα
Ενημερωθείτε και επιλέξτε σωστά.