Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ

Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ

Η πρώτη γραμμή άμυνας

Ο καλύτερος τρόπος για φυσική ανοσία, εξολοθρεύοντας εκατοντάδες παθογόνα στελέχη, ιούς, βακτήρια και μύκητες. Ο μοναδικός δοκιμασμένος τρόπος που εξασφαλίζει ισχυρή άμυνα και ισορροπημένο ανοσοποιητικό μειώνοντας τις φλεγμονές. Η φυσική απάντηση στα δερματικά προβλήματα.

Τι είναι το εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ;

Ένα ευρέως φάσματος φυσικό αντιικό και αντιπαθογόνο. Το έλαιο, γνωστό διεθνώς ως Grapefruit Seed Extract (GSE), αρχικά προήλθε από την πρώτη συμπίεση των σπόρων του γκρέιπφρουτ.

Αργότερα, όμως, ανακαλύφθηκε ότι τα ίδια ενεργά συστατικά μπορούσαν να ληφθούν και από την συμπίεση της ψύχας (πούλπας) του γκρέιπφρουτ. Συνοπτικά, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το έλαιο που εξάγεται από τη συμπίεση των σπόρων και της πούλπας του γκρέιπφρουτ σε όξινο διάλυμα. Φυτική γλυκερίνη προστίθεται για να μειώσει την πικρή και όξινη γεύση, όπως επίσης και για να μειώσει την πιθανότητα πρόκλησης ερεθισμού στο δέρμα και στη στοματική κοιλότητα από την απευθείας εφαρμογή του ελαίου.

Το τελικό προϊόν είναι ένα παχύρρευστο, κιτρινωπού χρώματος διάλυμα με πανίσχυρη αντιπαθογόνο δράση, ιδανικό για όσους δε θέλουν να παίρνουν αντιβιώσεις για τις ιώσεις και για να ανακουφιστούν ταχύτατα από τα δυσάρεστα συμπτώματα της γρίπης.

Τα βασικά φυσικά χημικά συστατικά του είναι βιοφλαβονοειδή, όπως ναρινγκίνη, εσπεριδίνη, νεοεσπεριδίνη, γλυκοσίδη της διυδροκαμφερόλης, τεταρτοταγής γλυκοσίδη, γλυκοσίδη της καμφερόλης, απιγενίνη, ρουτινοσίδη.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του πρωτοεξετάστηκαν από τον γερμανό γιατρό και ανοσολόγο Dr. Jacob Harish. Το 1963 ο Dr. Harish ξεκίνησε τις έρευνες του στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα σχετικά με τις αντιπαρασιτικές ιδιότητες του γκρέιπφρουτ και τη χρήση του – ως εναλλακτικό των ήδη χρησιμοποιούμενων χημικών ουσιών – για την προστασία από μικροοργανισμούς φρούτων και λαχανικών. Ακολούθησαν πλήθος ερευνητικών μελετών, ώσπου φτάνουμε στις αρχές του 1990 όταν πλέον οι ολιστικοί γιατροί των Η.Π.Α. αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με εκπληκτικά αποτελέσματα τις ποικίλες θεραπευτικές ιδιότητες του GSE και να το χρησιμοποιούν στους ασθενείς τους. Το 1995 ο Dr. Harish δέχεται επίσημη πρόσκληση από το ινστιτούτο Pasteur της Γαλλίας, το οποίο διεξάγει έρευνες σχετικά με τη δραστικότητα του GSE ως μέσο προφύλαξης έναντι του ιού HIV, καθώς επίσης και ορισμένων δευτερευόντων λοιμώξεων σχετιζόμενων με την ασθένεια του AIDS. Παράλληλα η χρήση του GSE επεκτείνεται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών.

Στις μέρες μας το Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως ένα φυσικό αντιπαθογόνο, αντισηπτικό, απολυμαντικό και συντηρητικό τροφίμων και καλλυντικών. Η ευρεία χρήση του βρίσκει εφαρμογή σε ανθρώπους, ζώα και φυτά με εντυπωσιακά αποτελέσματα, ως ένα ευρέως φάσματος αντιμικροβιακό, χωρίς τις παρενέργειες που συνοδεύουν τα περισσότερα χημικά θεραπευτικά. Πολλά ερευνητικά κέντρα, όπως οι FDA, ο USDA και το ινστιτούτο Pasteur της Γαλλίας, μετά από μελέτες ετών, πιστοποίησαν την αποτελεσματικότητά του, γεγονός που καθιστά έγκυρη και ασφαλή την κυκλοφορία του.

Τα ενεργά συστατικά του γκρέιπφρουτ είναι μη τοξικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Η κατεργασία των σπόρων και της πούλπας μετατρέπει τα βιοφλαβονοειδή (πολυφαινολικά) σε ένα εξαιρετικά ισχυρό μίγμα ικανό να σκοτώσει στρεπτόκοκκο, σταφυλόκοκκο, σαλμονέλα, E. Coli, κάντιντα, έρπη, ινφλουένζα, ιούς, μύκητες, βακτήρια και πολλούς άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

Ως απολυμαντικό
Εργαστηριακά τεστ έχουν αποδείξει ότι το Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ είναι 10 έως 100 φορές πιο δραστικό απολυμαντικό απ’ ότι η χλωρίνη, κολλοειδείς ενώσεις του αργύρου και το ιώδιο.

Ως αντισηπτικό
Προσθέτοντας 10-15 σταγόνες GSE σε ένα φιαλίδιο κρεμοσάπουνου χεριών μας προσφέρει ένα ανώτερο αντισηπτικό σαπούνι. Με παρόμοιο τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό σε διάφορα σαπούνια και σαμπουάν.

Ως αντιμικροβιακό, αντιβακτηριακό, αντιιικό, αντιπαρασιτικό

Εσωτερική χρήση

Εκτός από ένα κορυφαίο φυσικό αντιικό και αντιπαθογόνο προϊόν που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, το GSE έχει και πολλές άλλες χρήσεις:

Σε διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος οφειλόμενες σε βακτήρια, μύκητες, παράσιτα ή ιούς, χρησιμοποιείται 1 σταγόνα διαλύματος GSE ανά 5 κιλά/βάρους σώματος. Mάλιστα, μελέτη του FDA το 1990 σε 200 ασθενείς με παρασιτικές λοιμώξεις των εσωτερικών οργάνων έδειξε ότι η χρήση του GSE πρόσφερε τη μεγαλύτερη συμπτωματική ανακούφιση από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Εντυπωσιακά αποδείχθηκαν και τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με την θεραπευτική ικανότητα των σπόρων Γκρέιπφρουτ στην αντιμετώπιση της καντιντίασης. Χρόνια καντιντίαση (εντερική και συστηματική) θεραπεύεται με τη χρήση του GSE. Σύμφωνα με τον Dr. William Kellas η συνιστώμενη θεραπευτική δόση περιλαμβάνει 3-4 σταγόνες GSE μετά από κάθε γεύμα. Άλλοι γιατροί συστήνουν και 10 σταγόνες 3 φορές ημερησίως, χωρίς την εμφάνιση παρενεργειών.

Πολλοί οδοντίατροι το συστήνουν για την καταπολέμηση των διαφόρων βακτηρίων της στοματικής κοιλότητας που προκαλούν πλάκα και ουλίτιδα. Η συνιστώμενη δόση είναι 3 σταγόνες σε ένα μικρό ποτήρι νερό με το οποίο γίνεται ξέπλυμα της στοματικής κοιλότητας για 30 δευτερόλεπτα. Ενήλικες και παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν να το εφαρμόζουν 2 φορές ημερησίως μετά το πλύσιμο των δοντιών.

Εξωτερική χρήση

Σε περιπτώσεις δερματικών μυκητιάσεων ή βακτηριακών ασθενειών του δέρματος προσθέστε 30 με 40 GSE σε ¼ λίτρο νερό και ψεκάστε στην μολυσμένη περιοχή. Αν για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιηθεί σαν σαμπουάν μετά την εφαρμογή του για λίγα λεπτά, ξεπλύνετε καλά το δέρμα. Το ίδιο διάλυμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα γενικότερο αντισηπτικό χώρων.

Τα θεραπευτικά αντιβακτηριακά, αντιμυκητησιακά, αντιικά αποτελέσματα αυτού του προϊόντος προάγουν τη θεραπεία σχεδόν όλων των μη φυσιολογικών καταστάσεων του δέρματος. Υπάρχουν αναφορές ότι τοπική εφαρμογή για μικρό χρονικό διάστημα είναι ικανή να απομακρύνει κύστες και επίμονες «μυρμηγκιές».

Για τις περισσότερες παθήσεις του δέρματος συνίσταται να αναμιγνύουμε GSE συγκέντρωσης 1% (εναλλάσσοντας το με άλλα αιθέρια λάδια όπως χαμομήλι ή tea tree) και να το επαλείφουμε στο δέρμα, χωρίς να το ξεβγάζουμε. Εναλλακτικά απλώνουμε με το δάκτυλο σε βρεγμένη περιοχή του δέρματος, το αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετά ξεβγάζουμε την περιοχή με κρύο νερό.

Πόσο καιρό μπορούμε να παίρνουμε με ασφάλεια το Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ;

Το GSE δεν είναι όπως τα φαρμακευτικά αντιβιοτικά που απαιτούν θεραπεία συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Μπορεί να χορηγείται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς καμία παρενέργεια. Υπάρχουν ήδη αναφορές ανθρώπων που χρησιμοποίησαν το GSE θεραπευτικά για πάνω από ένα έτος χωρίς κανένα πρόβλημα ή παρενέργειες καθότι εξοντώνει μόνο παθογόνους οργανισμούς και δεν επηρεάζει τις κυτταρικές λειτουργείες διότι είναι εντελώς φυσικό προϊόν.

Είναι ασφαλές και για παιδιά;

Σύμφωνα με το Association of Poison Control Centers, το AMA Physician Reporting System και το Journal of Emergency Medicine δεν έχει υπάρξει καμία αναφορά που να δείχνει ότι το Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ έχει βλάψει κάποιον. Αντίθετα, υπάρχουν χιλιάδες κλινικές και ανέκδοτες μελέτες που επιβεβαιώνουν τη θεραπευτική ικανότητά του σε κάθε ηλικία.

Έχει ελεγχθεί εργαστηριακά το Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ;

Πλήθος ερευνών έχουν διεξαχθεί και συνεχίζονται να διεξάγονται στα διάφορα εργαστήρια όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του και την ασφαλή χορήγησή του. Ενδεικτικά αναφέρουμε έρευνα της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου του Τέξας από τον PhD John Heggers, σύμφωνα με την οποία το GSE αποδείχθηκε αποτελεσματικό στην καταπολέμηση 67 διαφορετικών παθογόνων μικροβίων σε συγκεντρώσεις μη τοξικές.

Σύμφωνα με τις παραπάνω αναφερόμενες θεραπευτικές ιδιότητες του θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως ένα ευρέως φάσματος φυσικό αντιιικό και αντιπαθογόνο. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής περιπτώσεις παθογόνων μικροοργανισμών που να έχουν αναπτύξει αντίσταση στο Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ, παρόλο που διαφορετικά μικρόβια αδρανοποιούνται σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Επίσης δεν υπάρχουν αντενδείξεις ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα κατά τη χορήγησή του.

Δεν θα ήταν επομένως υπερβολικό να χαρακτηρίσουμε το εκχύλισμα από τη συμπίεση των σπόρων και της πούλπας του γκρέιπφρουτ, γνωστό ως Εκχύλισμα Σπόρων Γκρέιπφρουτ, ως έναν χρήσιμο «ελβετικό σουγιά» για την άμυνα του οργανισμού.

Δρ. Ιωάννης Χόρτης

Πνευμονολόγος
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής
Επιστημονικός Υπεύθυνος της Ιατρικής Εταιρείας ΣΟΔΙ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: