Ο κίνδυνος υπερβολικής κατανάλωσης πρωτεϊνών.

Ο κίνδυνος υπερβολικής κατανάλωσης πρωτεϊνών.

Η Meegan, 25 ετών και μητέρα δύο παιδιών, στην προσπάθειά της να χάσει κιλά ασκούνταν εντατικά καθημερινά. Ειδικά δε όταν μετά την δεύτερη εγκυμοσύνη της υπέφερε από επιλόχεια κατάθλιψη και τα αντικαταθλιπτικά χάπια που πήρε είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους της.

Ο προσωπικός της γυμναστής της είχε δώσει την δίαιτα που ακολουθούσε για να χάσει το επιπλέον βάρος και ήταν καθημερινά η ίδια: κοτόπουλο, κόκκινο κρέας και ασπράδια αυγών, μερικές φορές μαζί με λαχανικά στον ατμό, και πάντα τελείωνε το γεύμα της με ένα ρόφημα πρωτεΐνης.

Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αισθανόταν συχνά εξαντλημένη, αλλά συνέχιζε την ίδια δίαιτα και το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής, προκειμένου να διατηρεί το σωματικό της βάρος.

Κάποια μέρα η Meegan βρέθηκε στο σπίτι της χωρίς τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά η κατάστασή της συνεχώς χειροτέρευε και μετά από δύο ημέρες ήταν πλέον κλινικά νεκρή.

Η μητέρα της δημοσιοποίησε την ιστορία της κόρης της για να προειδοποιήσει και άλλους ανθρώπους από το να τους συμβεί το ίδιο. Η Meegan έπασχε από Διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας, πράγμα που σημαίνει ότι μια τέτοια διατροφή με μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης προκάλεσε θανάσιμη συσσώρευση αμμωνίας στο αίμα της.

Η Διαταραχή του Κύκλου της Ουρίας είναι μια γενετική κατάσταση κατά την οποία ο οργανισμός δεν μπορεί να απομακρύνει τα επιβλαβή υποπροϊόντα που συσσωρεύονται από την πέψη των πρωτεϊνών. Ένα από αυτά τα υποπροϊόντα, η αμμωνία, μέσω του αίματος έφτασε στον εγκέφαλό και της προκάλεσε ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Η πλούσια σε πρωτεΐνες διατροφή και τα πρωτεϊνούχα ροφήματα ήταν ο σιωπηλός δολοφόνος.

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας συστήνει πριν ακολουθήσετε κάποια δίαιτα ή για να χάσετε τα περιττά κιλά σας να έρθετε σε επαφή μαζί μας, ώστε αυτό να γίνει με μέθοδο και σωστά, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παράγοντες κινδύνων κατά της υγείας σας.

Πηγή: Mirror 14 Ιουλίου 2019

Share this post

Αφήστε μια απάντηση