Η κουρκουμίνη ενισχύει τη μνήμη κατά σχεδόν 30%

Η κουρκουμίνη ενισχύει τη μνήμη κατά σχεδόν 30%

Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο της πιο πρόσφατης έρευνας που έγινε τον Ιανουάριο του 2018, βάση της οποίας η χρήση κουρκουμίνης μπορεί να τονώσει την ανθρώπινη μνήμη κατά 30%, ενώ παράλληλανα μειώσει την κατάθλιψη.

Η λήψη κουρκουμίνης προκαλεί σημαντικά λιγότερη δημιουργία πρωτεϊνης σε περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη και τα συναισθήματα. Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer με τη συσσώρευση πλακών πρωτεΐνης στον εγκέφαλο.
Η κουρκουμίνη, η οποία μάλιστα δίνει στο κουρκουμά το χαρακτηριστικόκίτρινο χρώμα, είναι ουσία που ενισχύει την μνήμη χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που έχει. Οι φλεγμονές έχουν συνδεθεί με συμπτώματα άνοιας όσο και σοβαρής κατάθλιψης.
Ο συγγραφέας της μελέτης Dr Gary Small από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα της έρευνας δηλώνουν οτι η συστηματική χορήγηση κουρκουμίνης μπορεί να προσφέρει με την πάροδο του χρόνου, σημαντικά οφέλη στη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου.».

Πηγές:Memory and Brain Amyloid and Tau Effects of a Bioavailable Form of Curcumin in Non-Demented Adults: A Double-Blind, Placebo-Controlled 18-Month Trial

Mustafa M. Husain, Yamna Channa, Mohan Chilukuri

Turmeric for Prevention of Dementia: Food for Thought

The American Journal of Geriatric Psychiatry, Volume 26, Issue 3, March 2018, Pages 278-279

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Curcumin Complex | Ορθομοριακή φόρμουλα με Κουρκουμά και Κουρκουμίνη, Μαύρο Πιπέρι & Πιπερόριζα. http://www.orthomoriaki.gr/superhealth/curcumin-complex

Share this post

Αφήστε μια απάντηση