Συνένζυμο Q10 με Λινέλαιο

Συνένζυμο Q10 με Λινέλαιο

Το συνένζυμο Q10, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί και “βιταμίνη Q”, είναι μια από τις ισχυρότερες αντιοξειδωτικές ουσίες και όχι μόνο.

Το συνένζυμο Q10, γνωστό και ως “ουβικινόνη”, ως βασικό αντιοξειδωτικό συστατικό βρίσκεται στις κυτταρικές μεμβράνες και τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, με κύριο στόχο την παραγωγή ενέργειας με τη μορφή Τριφωσφορικής αδενοζίνης – του ενεργειακού δείκτη του ανθρώπινου οργανισμού. Λόγω της συμμετοχής του στην σύνθεση της Τριφωσφορικής αδενοζίνης, το συνένζυμο Q10 επηρεάζει τη λειτουργία των κυττάρων και είναι απαραίτητο για την διατήρηση της υγείας τόσο των κυττάρων, όσο και των ιστών και των οργάνων του σώματος.

Το συνένζυμο Q10 παράγεται και από τον ίδιο τον οργανισμό, από το αμινοξύ “τυροσίνη”, μέσω ενός σύνθετου και πολύπλοκου μεταβολικού μονοπατιού που έχει ως βασική προϋπόθεση την ενεργή συμμετοχή της βιταμίνης Β6 στη διαδικασία.

Ανεπάρκεια στο συγκεκριμένο συνένζυμο προκύπτει όταν υπάρχει μειωμένη σύνθεσή του από τον οργανισμό ή όταν υπάρχει διατροφική έλλειψη, π.χ. της βιταμίνης Β6, ή ακόμη και λόγω των αυξημένων αναγκών του οργανισμού σε περιόδους ασθένειας ή επιδημιών, όπως αυτή που βιώνουμε με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV2.

Αρκετά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων γενετικών διαταραχών, συνδέονται με χαμηλά επίπεδα του συνενζύμου Q10. Εκτός των άλλων, το Q10 συμπεριλαμβάνεται στα απαραίτητα εργαλεία της επιστήμης της “Επιγενετικής”.

Η Ορθομοριακή σύμπλοκη φόρμουλα, συνενζύμου-Q10 και λινέλαιου δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη μέγιστη βιο-διαθεσιμότητα και απορρόφηση, διότι μπορεί να συμβάλλει δυναμικά στη διατήρηση και τη συνεχή συνεπικούρηση της καλής υγείας μέσω σταθερών επιπέδων υγείας του καρδιαγγειακού και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και στην υποστήριξη της παραγωγή ενέργειας μέσω των μιτοχονδρίων, η οποία είναι απαραίτητη για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Παρέχει δυναμική αντιοξειδωτική και αντιγηραντική προστασία, εφόσον βέβαια λαμβάνεται συνειδητά και σε καθημερινή βάση.

Το συνένζυμο Q10 έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει θετικά την υγεία και συγκεκριμένα:

  • Συμβάλλει στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ασθενειών και των αναπνευστικών νοσημάτων. Προλαμβάνει τις θρομβώσεις, μειώνει την αρτηριακή υπέρταση, δρα κατασταλτικά στις αρρυθμίες, εμποδίζει την πρόπτωση της μιτροειδούς βαλβίδας και περιορίζει τον πόνο της στηθάγχης.
  • Βοηθά στη μείωση της κόπωσης και στη βελτίωση της απόδοσης, κυρίως σε άτομα που πάσχουν από στεφανιαίο νόσημα. Επίσης, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι αθλητές αλλά αισθάνονται κουρασμένα και εξουθενωμένα, μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το θρεπτικό συστατικό, καθώς διεγείρει την παραγωγή ενέργειας μέσω των μιτοχονδρίων των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της.
  • Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς έχει αντιοξειδωτική δράση και διεγείρει σχεδόν αμέσως την παραγωγή και τον σχηματισμό αντισωμάτων και ειδικών λεμφοκυττάρων-μαχητών.
  • Βοηθά στην υγεία των δοντιών και των ούλων. Τα νοσούντα ούλα διαθέτουν χαμηλότερα επίπεδα συνενζύμου Q10 σε σχέση με τα υγιή και ως εκ τούτου η λήψη συμπληρωμάτων με Q10 βελτιώνει την κατάστασή τους.
  • Συμβάλλει στη παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας που απαιτείται για τη συνέχιση των ζωτικών λειτουργιών του οργανισμού
  • Έχει ισχυρή αντιγηραντική δράση
  • Ενισχύει τη δράση της βιταμίνης Ε
  • Συμβάλλει στη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα
  • Βοηθά την σωστή λειτουργία του ήπατος ως ηπατομαλακτικό

Όμως σε αυτό το πολυθρεπτικό σκεύασμα, το συνένζυμο Q10 δεν βρίσκεται μόνο του, αλλά προσφέρει οφέλη στον οργανισμό από κοινού και συνεργιστικά με το λινέλαιο, το οποίο διαθέτει χαρακτηριστικά που το κάνουν απόλυτα μοναδικό.

Αποτελείται κατά 55%-60% από Α-λινολενικό οξύ, ένα πολυακόρεστο που ανήκει στην ομάδα των Ωμέγα ουσιωδών λιπαρών οξέων.

Ο λιναρόσπορος αποτελεί την πλέον πλούσια φυσική πηγή Ωμέγα -3 ουσιωδών λιπαρών οξέων, ενώ παράλληλα διαθέτει και μικρές ποσότητες από Ωμέγα 6 και Ωμέγα 7 ουσιώδη λιπαρά οξέα.

Τα δύο αυτά συστατικά καθιστούν την Ορθομοριακή συνεργιστική φόρμουλα Q10 με Λινέλαιο που σας παρουσιάσαμε μοναδική.

Θεόδωρος Γιάνναρος

Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής

τ. Διοικητής Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”

Share this post

Αφήστε μια απάντηση