Βιταμίνη D3 σε σπρέι για άμεση απορρόφηση!

Βιταμίνη D3 σε σπρέι για άμεση απορρόφηση!

Βιταμίνη D3 σε σπρέι για άμεση απορρόφηση!

Είναι καλό να δούμε αν όλα τα σκευάσματα βιταμίνης D είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά και ασφαλή για το ανοσοποιητικό σύστημα, τον μεταβολισμό και τη γενική προστασία και προώθηση της υγείας!

Οι δράσεις της βιταμίνης D στον οργανισμό

Κάθε κύτταρο του σώματός μας – από τον εγκέφαλο μέχρι τα οστά – έχει υποδοχείς βιταμίνης D.

Είναι γνωστό ότι η βιταμίνη D βοηθά τον οργανισμό να χτίσει γερά οστά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης. Έχει πολύ σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του νευρομυϊκού συστήματος. Βοηθά στο να διατηρούνται οι τιμές του ασβεστίου και του φωσφόρου στον οργανισμό σε φυσιολογικά επίπεδα.

Επίσης, συμβάλλει στον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και της πίεσης, στην καλή ψυχική υγεία, στη μείωση των φλεγμονών και στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και αυτοάνοσων νοσημάτων.

Τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D συνδέονται με επιδείνωση της οστεοπόρωσης, πόνους στα οστά, μυϊκή αδυναμία και αυξημένο κίνδυνο για πτώσεις και κατάγματα (ειδικά σε ηλικιωμένους).

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα της ανεπάρκειας της βιταμίνης D είναι τα συχνά κρυολογήματα και οι φλεγμονές του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Ποια μορφή όμως της βιταμίνης D είναι η πιο κατάλληλη;

Βιταμίνη D2 και Βιταμίνη D3

Έχει αποδειχθεί πως η βιταμίνη D στη μορφή D3 είναι κατά πολύ πιο ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό από τη μορφή D2 και ότι η βιταμίνη D3 μπορεί να εξισορροπήσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να ενισχύσει την άμυνα ενάντια στις ιογενείς λοιμώξεις, όπως για παράδειγμα η λοίμωξη COVID-19 και όχι μόνο.

Τα επιστημονικά αυτά συμπεράσματα βασίζονται σε παρατηρήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια μιας σχετικά πολύμηνης περιόδου δοκιμών, όπου οι συμμετέχοντες εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και η πρώτη ομάδα ελάμβανε καθημερινά βιταμίνη D2 ενώ η δεύτερη ομάδα ελάμβανε καθημερινά βιταμίνη D3. Εξετάστηκε το πώς οι δύο αυτές μορφές της βιταμίνης D επηρέασαν τη γονιδιακή δραστηριότητα στο αίμα. Το συμπέρασμα ήταν ότι η βιταμίνη D3 αποδείχθηκε πολύ πιο χρήσιμη για το ανοσοποιητικό σύστημα, παρέχοντας ένα, κατά κάποιο τρόπο,  “τροποποιητικό αποτέλεσμα”, που ενίσχυσε την άμυνα του οργανισμού έναντι ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Ορθομοριακή βιταμίνη D3 σε σπρέι για άμεση απορρόφηση

Η ορθομοριακή φόρμουλα Adults Vitamin D3 spray της Higher Nature διευκολύνει τη λήψη της απαραίτητης ημερήσιας δόσης βιταμίνης D3 με 2 μόλις ψεκασμούς στο στόμα.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

  • Βιταμίνη D3 σε σπρέι για εύκολη λήψη και μέγιστη απορροφησιμότητα
  • 2 ψεκασμοί παρέχουν 1250iu (32μg) βιο-διαθέσιμης βιταμίνης D3
  • Φυσική ευχάριστη γεύση μέντας
  • Κατάλληλη για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή (vegetarian/vegan)

Η Ορθομοριακή βιταμίνη D3 σε σπρέι διεγείρει το σύστημα σηματοδότησης της ιντερφερόνης τύπου Ι στον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που αποδεικνύεται βασικό μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που παρέχει μια ισχυρή πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια σε βακτήρια και ιούς.

Γι’ αυτό τον λόγο όταν υπάρχουν ικανοποιητικά επίπεδα ορθομοριακής βιταμίνης D3 στον οργανισμό συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποτροπή της ανάπτυξης των διαφόρων ιών και βακτηρίων στον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να λαμβάνουμε την ορθομοριακή φόρμουλα βιταμίνης D3, ειδικά κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών και ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή που διανύουμε σήμερα.

Επιστημονική ομάδα της Ορθομοριακής Διατροφής

Βιβλιογραφία:

Adrian R Martineau et al., J. Clin Endocrinol Metab., 2019
Differential Effects of Oral Boluses of Vitamin D2 vs Vitamin D3 on Vitamin D Metabolism: A Randomized Controlled Trial

Christine M. Swanson et al., J Clin Endocrinol Metab., 2014
Higher 25(OH)D2 is associated with lower 25(OH)D3 and 1,25(OH)2D3

Laura Tripkovic et al., Am J Clin Nutr., 2012
Comparison of vitamin D2 and vitamin D3 supplementation in raising serum 25-hydroxyvitamin D status: a systematic review and meta-analysis

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: