Φυσική ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης

Φυσική ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης

Φυσική ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης

Ποιος αλήθεια θα αρνηθεί πως, όλοι έχουν στιγμές που αντιλαμβάνονται πως ξεχνούν ακόμα και τα πιο απλά πράγματα  -ακόμα και συμβάντα που έχουν λάβει χώρα πρόσφατα, ειδικά όταν η καθημερινότητα είναι γεμάτη και οι άνθρωποι πολυάσχολοι. Ποιος θα αρνηθεί πως, όλοι έχουν στιγμές που αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να συγκεντρωθούν σε αυτά που κάνουν! Είναι κάτι που εύκολα μπορεί να συμβεί στον καθέναν μας και συμβαίνει.

Η αδύναμη μνήμη μπορεί να  μπερδεύει, να θυμώνει, αλλά και να δυσκολεύει τους ανθρώπους σε όλους τους τομείς της ζωή τους, είτε πρόκειται για την οικογενειακή, είτε για την κοινωνική, ή την εργασιακή ζωή, παρά το ότι, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και επί της ουσίας δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει ιδιαίτερα…

Για να βοηθήσουμε τη μνήμη μας να διατηρήσει τις ικανότητές της και να θυμάται όσο περισσότερες αναμνήσεις, και καθημερινές λεπτομέρειες, πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα και να προσθέσουμε κάποια άλλα στην καθημερινότητά μας

– Να φροντίζουμε, τα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό μας να είναι σε αποδεκτά επίπεδα. Η συγκεκριμένη βιταμίνη είναι η βιταμίνη της μνήμης και της συγκέντρωσης. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε βιταμίνη D σε σπρέι  για να ψεκάζουμε κάτω από τη γλώσσα.

– Πίνουμε ικανές ποσότητες καθαρού, ενεργοποιημένου και θρεπτικού νερού! Χωρίς αυτό ως προϋπόθεση, όλα τ’ άλλα παίζουν μικρό ρόλο.

– Καταναλώνουμε όσο γίνεται λιγότερα γλυκά και ζάχαρη, ειδικά τη ραφιναρισμένη λευκή, όπως επίσης μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατό τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες αλλά και τη ζωική πρωτεΐνη. Η γλυκόζη, οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες και τα ζωικά προϊόντα κάνουν τη μνήμη να τεμπελιάζει. Επιλέγουμε αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τροφές και προσθέτουμε λίγο φυσικό κακάο στο διατροφικό μενού.

– Ελεγχόμενη χρήση αλκοόλ.

– Αθλούμαστε όσο περισσότερο γίνεται και σίγουρα όσο αντέχουμε και χωρίς υπερβολές και υπερβάσεις των ορίων μας, γυμναζόμενοι σε ήπιους ρυθμούς.

– Τα  Ω3, 6, 7, 9 είναι το συντηρητικά της μνήμης και της ικανότητας για συγκέντρωση, συνοδευόμενα από μια ισχυρή για το ανοσοποιητικό βιταμίνη C με ψευδάργυρο  -μια Immune C δηλαδή.

Το μαγνήσιο είναι ένας απαραίτητος φίλος της μνήμης με πολλές ειδικές αποστολές και τέλος μια πολυθρεπτική φόρμουλα που θα περιέχει ό,τι ο οργανισμούς χρειάζεται για να λειτουργεί απρόσκοπτα και στο ιδεατό (optimum) επίπεδο, σε καθημερινή βάση. Τέλος, στη διατροφή πρέπει να προστεθούν και τα απαραίτητα για το γαστροπεπτικό σύστημα, και όχι μόνο, προβιοτικά σκευάσματα.

– Η σωστή διαχείριση του βάρους δρα ευεργετικά.

– Το διάβασμα, η ύπαιθρος, η θάλασσα και ο διαλογισμός προσφέρουν τα μέγιστα στην καλή λειτουργία των πνευματικών διεργασιών και ως εκ τούτου τόσο της μνήμης όσο και της συγκέντρωσης.

– Βελτίωση της ενσυνειδητότητας. Η ενσυνειδητότητα του καθενός μας αποτελεί μια πνευματική κατάσταση, κατά την οποία εστιάζουμε στο παρόν, διατηρώντας την επίγνωση του περιβάλλοντος και των συναισθημάτων, λοξοκοιτώντας πάντα στο μέλλον, χωρίς να απεμπολούμε το παρελθόν το οποίο σε τελευταία ανάλυση, μας έχτισε ως οντότητες. Έχει  αποδειχτεί επίσης,  πως η ενσυνειδητότητα συντελεί τα μέγιστα στη μείωση του άγχους (στρες) και στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης.

Η μνήμη και οι ικανότητες συγκέντρωσης στηρίζονται και προωθούνται από τα ίδια περίπου θρεπτικά συστατικά και οι αιτίες που οι ικανότητες αυτές φθίνουν, οφείλονται στους ίδιους περίπου αρνητικούς παράγοντες!

Ας φροντίσουμε λοιπόν να διατηρήσουμε αυτές τις ιδιότητες, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούμε.

Θοδωρής Γιάνναρος

Μοριακός Βιολόγος

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: