Ορθομοριακή Διατροφή και Αποτοξίνωση

Ορθομοριακή Διατροφή και Αποτοξίνωση

Εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι δεν ανησυχούσαν για την τοξικότητα στο σώμα τους. Ακολουθούσαν ένα φυσικό τρόπο ζωής που δεν απαιτούσε ιδιαίτερη αποτοξίνωση του οργανισμού τους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αυτό όμως, δυστυχώς έχει πλέον αλλάξει και δεν ισχύει πια, αφού δεχόμαστε καθημερινά με πλήθος χημικών ουσιών που ρυπαίνουν το σώμα μας, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η συστηματική αποτοξίνωση, βάσει των αρχών της ορθομοριακής προσέγγισης της υγείας!

Είναι γεγονός ότι οι τοξίνες έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής μας ζωής. Είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται εμπορικά στις τροφές που καταναλώνουμε και στα φάρμακα που παίρνουμε, αλλά και στα προϊόντα φροντίδας του σπιτιού και στα καλλυντικά.

Μελέτες από τον διεθνείς οργανισμούς Προστασίας και Προώθησης της Υγείας έδειξαν ότι ακόμα και τα αγέννητα μωρά δεν μπορούν να αποφύγουν τις τοξίνες. Βρήκαν ίχνη από περισσότερες από 200 χημικές ουσίες μέσα τον ομφάλιο λώρο πριν από τη γέννηση.

Τα πιο κοινά συμπτώματα της υπερβολικής έκθεσης σε τοξίνες:

 • Διαταραχές του ύπνου, όπως αϋπνία και γενικευμένη ανησυχία
 • Κακοσμία του σώματος και δύσοσμη αναπνοή
 • Εξάντληση και χρόνια κόπωση
 • Προβλήματα υγείας που οφείλονται σε φλεγμωνές, όπως η αρθρίτιδα και το άσθμα, τα οποία επιδεινώνονται διαρκώς
 • Προβλήματα με την πέψη
 • Ανάπτυξη ελκών ή/και αιμορροΐδων
 • Επιδείνωση της ακμής, ψωρίαση, έκζεμα και άλλες δερματικές παθήσεις
 • Απώλεια της πνευματικής διαύγειας
 • Πόνοι σε μυς και αρθρώσεις
 • Επιδείνωση των συμπτωμάτων της εμμήνου ρύσεως
 • Συμφόρηση

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπτώματα είναι αρκετά γενικά. Κάποια από αυτά μπορεί να είναι σημάδια μιας εντελώς άσχετης πάθησης. Πριν βγάλετε το συμπέρασμα ότι το σώμα σας είναι τοξινωμένο, θα πρέπει πάντα να ενημερώνετε τον ιατρό σας για ό,τι σας συμβαίνει.

Υπάρχουν επίσης πολλές ασθένειες που μπορεί να επιδεινωθούν από την τοξικότητα του σώματος, όπως η νόσος Πάρκινσον, η κατάθλιψη, ο καρκίνος, η ινομυαλγία, οι καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, η νόσος Αλτσχάιμερ, κ.λπ. Είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνετε τα προβλήματα υγείας από το να καλείστε να τα αντιμετωπίσετε όταν εμφανιστούν. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην αμελείτε να αποτοξινώνετε τακτικά τον οργανισμό σας με φυσικό τρόπο.

Το ισχυρότερο όπλο στον αγώνα κατά της τοξικότητας του σώματος είναι η γνώση. Καιρός είναι λοιπόν, να “αποφοιτήσετε” γνωστικά, από τη “σχολή” της Ορθομοριακής Διατροφής και να μπορείτε μόνοι σας να αμυνθεί τε στη λαίλαπα της καθημερινής τοξίνωσης!

Και μην ξεχνάτε: Η γνώση είναι διαχρονικά ζωντανή μόνο όταν τη αποκτάς εσύ ο ίδιος, όταν είναι άμεση και δική σου εμπειρία που την βάζεις σε λειτουργία κάθε μέρα. Όταν την ξέρεις επειδή την άκουσες κάποτε από άλλους, δεν είναι ζωντανή εμπειρία, δεν είναι γνώση. Είναι μόνο μνήμη!

Θεόδωρος Γιάνναρος, Μοριακός Βιολόγος, Ph.D. rer. nat., M.Sc. rer. nat., Ph.D. phil (h.c.)

Share this post

Αφήστε μια απάντηση