Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, που όρισε την 22α Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Το Νερό, ο λευκός χρυσός, το αίμα της ζωής, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

  • Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές
  • 1,1 δισεκατομμύρια άνθρωποι πίνουν νερό από μη ασφαλείς πηγές
  • 2,5 δισεκατομμύρια στερούνται και των πλέον βασικών συνθηκών υγιεινής
  • 400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν
  • 5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες σχετιζόμενες με την μόλυνση των υδάτινων πόρων, δηλαδή, 10 φορές περισσότεροι από αυτούς που σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πολέμους
  • 300 σημεία σ’ όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό

Κανένας όμως δεν είχε μιλήσει μέχρι πρόσφατα, για τη σημασία του νερού στην προστασία και την προώθηση της υγείας των πολιτών του κόσμο. Κανένας δεν είχε μιλήσει μέχρι πρόσφατα για το ότι το νερό που πίνουν, ακόμα και οι πολίτες των προηγμένων χωρών, είναι λιμνάζον, απενεργοποιημένο και «νεκρό», και ίσως να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των πολιτών! Μέχρι που ήρθε το πρώτο επιτυχημένο δημοψήφισμα σε επίπεδο ΕΕ. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, 1,6 εκατομμύρια Ευρωπαίοι υποστήριξαν την πρωτοβουλία Right2Water, η οποία απέσπασε σχεδόν 1,9 εκατομμύρια υπογραφές. Οι πολίτες της Ευρώπης ψήφισαν να περιφρονηθεί το εμφιαλωμένο νερό αμφιβόλου ποιότητας και να προτιμηθεί το νερό της βρύσης.

Ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη έπινε νερό που προερχόταν από βουνίσιες πηγές, καθαρό, θρεπτικό, εμπλουτισμένο με όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και μέταλλα που συλλέγει καθώς περνάει μέσα από πλούσια πετρώματα, νερό που ήταν ενεργοποιημένο από τους μαγνητίτες και άλλα πετρώματα που συναντά στο διάβα του.

Η κορυφαία επιλογή του ανθρώπου για μια καλύτερη υγεία, ενυδάτωση και θρέψη σε κυτταρικό επίπεδο θα ήταν σίγουρα να φέρει το νερό από τις βουνίσιες πηγές στο τραπέζι της οικογένειας!

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: