Κουρκουμίνη – Τα αποδεδειγμένα επιστημονικά οφέλη στην υγεία

Κουρκουμίνη – Τα αποδεδειγμένα επιστημονικά οφέλη στην υγεία

Η κουρκουμίνη είναι η δραστική ουσία που περιέχεται στον κουρκουμά που αλλιώς λέγεται και κιτρινόριζα, και που τα τελευταία χρόνια έχει ιδιαίτερη απήχηση λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων της και του σημαντικού οφέλους στην υγεία.

Οι ιδιότητες της κουρκουμίνης είναι:

  • Ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση
  • Αντιοξειδωτική δράση
  • Αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης BDNF
  • Βοηθά στη μείωση της εμφάνισης καρδιακών παθήσεων
  • Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου
  • Βοηθά στην πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ
  • Συμβάλλει στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης
  • Βοηθά στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας λόγω της αντιφλεγμονώδους δράσης της, καθότι η αρθρίτιδα χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των αρθρώσεων.

Η κουρκουμίνη με την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που είναι καταστροφικές για τον οργανισμό.

Η κουρκουμίνη μπορεί να διαπεράσει το φράγμα αίματος-εγκεφάλου και έτσι να δρα προληπτικά ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ.

Αυξάνοντας τα επίπεδα της ορμόνης BDNF, που είναι μία ορμόνη του εγκεφάλου, βοηθά στην ανάπτυξη νέων νευρώνων και έτσι μπορεί να μειώνει τις διάφορες εκφυλιστικές αλλοιώσεις του και να ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλοπαθειών.

Σύμφωνα με έρευνες η κουρκουμίνη βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προλαμβάνει την δημιουργία θρόμβων των αιμοπεταλίων του αίματος.

Η κουρκουμίνη επιφέρει αλλαγές σε μοριακό επίπεδο που βοηθούν στην πρόληψη και ίσως και στη θεραπεία του καρκίνου.

Μελέτη έδειξε ότι η λήψη κουρκουμίνης μείωσε τα συμπτώματα κατάθλιψης εξίσου αποτελεσματικά με τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Λόγω των πολλών ευεργετικών ιδιοτήτων της η κουρκουμίνη συμβάλλει στο φρενάρισμα της βιολογικής γήρανσης και συμβάλλει δυναμικά στη προστασία και την προώθηση της υγείας και της μακροζωίας.

Ένα συμπλήρωμα διατροφής για να είναι δραστικό και αποτελεσματικό πρέπει αυτός που το λαμβάνει να γνωρίζει είτε ο ίδιος, είτε να ακολουθεί τις συμβουλές ενός ειδικού – Συμβούλου Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής. Θα πρέπει να είναι ελεγμένο ως προς την περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας ανά δόση, την βιοδιαθεσιμότητά του, αλλά και ως προς το ποιους συμπαράγοντες περιέχει ώστε να ενισχύεται η δράση των συστατικών του. Πολλά συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν κουρκουμίνη, ταυτόχρονα περιέχουν και πολλά σάκχαρα, σταθεροποιητές, συντηρητικά και συνθετικές χρωστικές ουσίες, που τελικά μπορεί να προκαλούν πολύ περισσότερες φλεγμονές αντί να καταπολεμούν τις υπάρχουσες, καθώς και προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα. Θεωρώ ότι το ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής με κουρκουμίνη είναι το πλέον προσεγμένο και με ισχυρή δράση συμπλήρωμα κουρκουμίνης.

Θεόδωρος Γιάνναρος

Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής

τ. Διοικητής Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας προτείνει:
CURCUMIN Complex, Ορθομοριακή φόρμουλα με Κουρκουμίνη, Μαύρο Πιπέρι και Πιπερόριζα, με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση