Η Πυραμίδα που αλλάζει τη ζωή!

Η Πυραμίδα που αλλάζει τη ζωή!

Μπορεί κανείς να ζει την πιο ενάρετη και την πλέον φυσιολογική ζωή μακριά από ατασθαλίες, απερισκεψίες και υπερβολές, αλλά η διατροφή και η ενυδάτωση με συνέπεια, συνέχεια, επιμονή και υπομονή δίνουν εκείνη την προστιθέμενη αξία που πραγματικά κάνει τη διαφορά σε αυτά που η κοινωνία ονομάζει “υγεία” και “ευεξία” – τα δύο σκαλοπάτια της καλής και απροβλημάτιστης ζωής που θέτουν τη βάση για όλα τα υπόλοιπα!

Ένα από τα πλέον σοβαρά και δομικά προβλήματα του σύγχρονου πολιτισμού είναι ο κυτταρικός υποσιτισμός. Είτε θεωρούμε ότι υπάρχει υποσιτισμός εξαιτίας της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων – όπως συναντά κανείς στις χώρες του τρίτου κόσμου – είτε οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα διατροφικής κακοποίησης στον προηγμένο κόσμο, διαπιστώνουμε ακριβώς το ίδιο: πως η πλειονότητα των πολιτών του πλανήτη υποφέρουν λόγω του τρόπου που θρέφουν τον οργανισμό τους – το σώμα τους δηλαδή – σε κυτταρικό επίπεδο. Στην κυριολεξία οι πολίτες του κόσμου πάσχουν από πρόωρη βιολογική κατάπτωση και πρόωρη βιολογική γήρανση λόγω σοβαρής κυτταρικής υποθρεψίας!

Ασχέτως με το τι κάνατε μέχρι σήμερα, υπάρχει λύση για αναστροφή αυτής της κατάστασης! Η Ορθομοριακή Διατροφή καθορίζει την ποιότητα της ζωής, καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία των κυττάρων και κατά συνέπεια των ορμονών, των νευροδιαβιβαστών και των βιοχημικών μορίων. Επίσης μέσω άυλων διεργασιών επηρεάζει τον ανθρώπινο ψυχισμό, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Όλα όμως ξεκινάνε με την Ορθομοριακή Πυραμίδα της Διατροφής.

Ορθομοριακό Νερό

Όλα ξεκινούν από το νερό και χωρίς αυτό όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ σημασίας! Αυτός είναι και ο λόγος, που το νερό αποτελεί τη βάση της Ορθομοριακής Πυραμίδας!

Το Ορθομοριακό νερό είναι παντελώς απαλλαγμένο από χλώριο, βαρέα μέταλλα, τοξικές και χημικές ουσίες και είναι ενεργοποιημένο, ζωντανό και θρεπτικό, διότι περιέχει όλα εκείνα τα ιχνοστοιχεία και τα μέταλλα του αρχέγονου νερού της βουνίσιας πηγής.

Όσπρια & Δημητριακά

Παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και μέταλλα και χαμηλό Ορθογλυκαιμικό Δείκτη.

Φυτικό Γάλα

Παρέχει φυτικές πρωτεΐνες, διαιτητικές ίνες, ουσιώδη λιπαρά οξέα Ω3 & Ω6, βιταμίνες, αμινοξέα, ιχνοστοιχεία και απαραίτητα για τον οργανισμό μεταλλικά στοιχεία!

Εποχιακά φρούτα & Λαχανικά

Είναι οι τράπεζες βιταμινών της φύσης. Παρέχουν αντιοξειδωτικά στοιχεία, διαλυτές διαιτητικές ίνες, φυτικές πρωτεΐνες, βιταμίνες και όλα τα άλλα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία που απαιτεί το σώμα του ανθρώπου για την προσπόρισή του, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και ισορροπημένα, δεχόμενο το απαραίτητο φυσικό καύσιμο που χρειάζεται σε καθημερινή βάση.

Δημητριακά & Σιτηρά (χωρίς γλουτένη)

Παρέχουν διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, σύνθετους υδατάνθρακες, φυτικές πρωτεΐνες, πλήθος βιταμινών ιχνοστοιχείων και μετάλλων!

Ξηροί καρποί, Σπόροι & Φυτικά έλαια

Είναι ίσως το μυστικό όπλο της καλής διατροφής, το οποίο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει, μιας και από μόνα τους αποτελούν μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή αν συνδυαστούν με φρούτα και λαχανικά! Παρέχουν φυτικές πρωτεΐνες, διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες, πολλές βιταμίνες και άλλα άκρως απαραίτητα διατροφικά στοιχεία, όπως Ωμέγα ουσιώδη λιπαρά οξέα!

Η συγκεκριμένη Διατροφική Πυραμίδα αποτελεί την βάση της Ορθομοριακής Διατροφής, που βασίζεται απόλυτα στη ρήση του Ιπποκράτη: “Η τροφή που τρως να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”, διότι είμαστε ακριβώς αυτό που τρώμε!

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών

Share this post

Comment (1)

Αφήστε μια απάντηση