Έκδοχα: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε

Έκδοχα: Τι είναι και τι πρέπει να γνωρίζετε

Τα έκδοχα είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή φαρμάκων και συμπληρωμάτων διατροφής, και βοηθούν για να γίνει η μορφοποίησή τους σε ταμπλέτα ή κάψουλα, για να σταθεροποιηθεί η δραστική ουσία και για καλύτερη απορρόφηση, κατανομή και διάλυσή τους.

Ακόμη, χρησιμοποιούνται για να δώσουν κάποιο χαρακτηριστικό στο σκεύασμα όπως χρώμα, οσμή, γεύση κ.λπ.

Τα έκδοχα που χρησιμοποιούνται είναι είτε από φυσικές πηγές, είτε συνθετικά. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η σημαντική διαφορά τους.

Για παράδειγμα το Magnesium stearate στη συνθετική του μορφή παρασκευασμένο από υδρογονωμένο βαμβακέλαιο μπορεί να προκαλεί πέτρες στα νεφρά και ανωμαλίες στη λειτουργία του ήπατος και του ανοσοποιητικού συστήματος. Όμως, όταν προέρχεται από φυσικές πηγές, δηλαδή από μη υδρογονωμένα φοινικέλαια είναι ασφαλές.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι το Microcrystalline cellulose (Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη) που στη συνθετική της μορφή μπορεί να προκαλέσει κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας, αμνησία και τυμπανισμό. Όμως, και αυτό μπορεί να προέρχεται από φυσικές πηγές και στην περίπτωση αυτή να είναι ασφαλές.

Το Sodium Benzoate στη συνθετική του μορφή μπορεί να προκαλεί βλάβες στο μιτοχονδριακό DNA.

Το Potassium Chloride μπορεί να προκαλεί ερεθισμό στο γαστρεντερικό σύστημα, αδυναμία και προβλήματα στο καρδιοκυκλοφορικό σύστημα.

Το BHT μπορεί να προκαλεί καρκίνο της ουροδόχου κύστης, του γαστρεντερικού συστήματος και των πνευμόνων, και βλάβες στο DNA.

To Boric Acid μπορεί να προκαλεί βλάβες στο DNA.

To Steatic Acid στη συνθετική του μορφή μπορεί να αυξάνει την καλή χοληστερόλη και να προκαλεί προβλήματα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες των σκευασμάτων και επιλέξτε σωστά. Συνήθως τα φτηνά σκευάσματα περιέχουν συνθετικά έκδοχα.

Για την παρασκευή των ορθομοριακών σκευασμάτων της Super Health χρησιμοποιούνται μόνο τα απολύτως απαραίτητα από φυσικές πηγές έκδοχα που δεν προκαλούν καμία παρενέργεια, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και η υγεία των καταναλωτών.

 

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση