Βιταμίνη C | Απαραίτητη στον οργανισμό καθημερινά

Βιταμίνη C | Απαραίτητη στον οργανισμό καθημερινά

Η βιταμίνη C, ή αλλιώς ασκορβικό οξύ, είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, αρκετά ευαίσθητη σε υψηλές θερμοκρασίες. Κύριες διατροφικές πηγές της είναι τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μπρόκολο, το ακτινίδιο και το κουνουπίδι. Δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό και αποβάλλεται εύκολα με τα ούρα, γι’ αυτό και υπάρχει ανάγκη να λαμβάνεται σε καθημερινή βάση είτε μέσω της τροφής ή από συμπληρώματα διατροφής.

Αν και η έλλειψη βιταμίνης C θεωρείται, πρακτικά, σχεδόν αδύνατη, με μία δεύτερη σκέψη, μπορεί να δικαιολογηθεί απόλυτα. Οι λόγοι είναι αρκετοί. Αρχικά, αν και η αφθονία φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλη, αλλά λόγω του σύγχρονου τρόπου καλλιέργειας, της εξάντλησης του εδάφους σε θρεπτικά στοιχεία και του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μεταξύ της παραγωγής και της κατανάλωσής τους είναι ιδιαίτερα μεγάλος η περιέκτικοτητά τους σε βιταμίνη C είναι τελικά μικρή.

Σε πολλές περιπτώσεις επίσης ο κόσμος προτιμά τα ήδη καθαρισμένα και κομμένα φρούτα και λαχανικά που υπάρχουν στο εμπόριο, τα οποία συνήθως έχουν χάσει μεγάλο μέρος των βιταμινών που περιέχουν.

Ο τρόπος μαγειρέματος αυτών των λαχανικών είναι επίσης ένας παράγοντας που συντελεί στη μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης C. Αυτό οφείλεται στο ότι το μαγείρεμα και ο βρασμός των λαχανικών σε υψηλές θερμοκρασίες, μπορεί να καταστρέψει ακόμα και όλη την ποσότητα βιταμίνης C που περιέχουν.

Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία και τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την επαρκή πρόσληψή της καθημερινά.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής SUPER HEALTH, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Συμπληρώστε τις καθημερινές σας ανάγκες με την SUPER VITAMIN C της SUPER HEALTH. Αναζητήστε τη στο φαρμακείο της γειτονιάς σας ή δείτε που θα τη βρείτε εδώ

Share this post

Αφήστε μια απάντηση