ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ | φυσικό παυσίπονο

ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ | φυσικό παυσίπονο

Πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι ο κουρκουμάς και πιο συγκεκριμένα η κουρκουμίνη που περιέχει, είναι εξίσου δραστική με τις ουσίες παρακεταμόλη (paracetamol) και ιβουπροφαίνη(ibuprofen) που περιέχουν τα γνωστά παυσίπονα (πχ depon, panadol, nurofen κλπ).

Ωστόσο, το σημαντικό πλεονέκτημα της κουρκουμίνης είναι ότι δεν προκαλεί στομαχικές και γαστρικές παρενέργειες!

  • Η κουρκουμίνη είναι μια ασφαλής εναλλακτική επιλογή σε σχέση με τα φαρμακευτικά παυσίπονα, για την αντιμετώπιση των πόνων μετά από έντονη σωματική άσκηση.
  • Οι πάσχοντες από φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως για παράδειγμα οι ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν επίσης να ωφεληθούν από τη χρήση της.
  • Η κουρκουμίνη χρησιμοποιείται για δεκαετίες ως φυτικό βότανο για την καταπολέμηση της αρθρίτιδας και των καρδιακών παθήσεων.

Το ινδικό μπαχαρικό Κουρκουμάς (Turmeric) που εδώ και αιώνες χρησιμοποιείτε σε παραδοσιακές φυτοθεραπευτικές μεθόδους στην Ασία, από όπου και προέρχεται, αποδεικνύεται σε πρόσφατες μελέτες ως ένα εξαίρετο φυτικό παυσίπονο.

Πρόσφατη μελέτη σε αθλητές που διήρκεσε για τρεις εβδομάδες, έδειξε ότι η χρήση κουρκουμίνης ανακούφισε τους πόνους τραυματισμών εξίσου αποτελεσματικά σε σχέση με τις ουσίες παρακεταμόλη (paracetamol) και ιβουπροφαίνη (ibuprofen), χωρίς ωστόσο να προκαλέσει τις παρενέργειες τους. Σύμφωνα με τη μελέτη οι χρήστες των φαρμακευτικών παυσίπονων έχουν 75% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στομαχικές διαταραχές, σε σχέση με αυτούς που λαμβάνουν κουρκουμίνη.

Ο υπεύθυνος της μελέτης Dr Francesco Di Pierro από την φαρμακευτική εταιρία Velleja Research με έδρα το Μιλάνο, αναφέρει:
“Η έρευνα υποδηλώνει ότι το φυτικό προϊόν με βάση την κουρκουμίνη θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πολλά υποσχόμενο, ασφαλές, αναλγητικό για επίπονες οστεο-μυϊκές καταστάσεις που συνδέονται με έντονεςσωματικές δραστηριότητες”

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί επίσης να ωφελήσει τους πάσχοντες από φλεγμονώδεις καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, χωρίς τις παρενέργειες των φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Η κουρκουμίνη έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό παραδοσιακό φάρμακο για την αρθρίτιδα, και τις καρδιακές παθήσεις σε διάφορες ασιατικές χώρες.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πηγές

Eur Rev Med Pharmacol Sci. 2017 Nov;21(21):4935-4940.A naturally-inspired, curcumin-based lecithin formulation alleviates the osteo-muscular pain conditions in rugby players.

Di Pierro F1, Zacconi P, Bertuccioli A, Togni S, Eggenhoffner R, Giacomelli L, Scaltrini S.

Curcumin Complex | Ορθομοριακή φόρμουλα με Κουρκουμά και Κουρκουμίνη, Μαύρο Πιπέρι & Πιπερόριζα. http://www.orthomoriaki.gr/superhealth/curcumin-complex

Share this post

Αφήστε μια απάντηση