Οι 8 «μάστιγες» της υγείας

Οι 8 «μάστιγες» της υγείας

Παρακάτω παρατίθενται τα 8 βασικά σημεία στα οποία ο καθένας μας θα πρέπει να δώσει την πρέπουσα προσοχή για να αναβαθμίσει την υγεία του. Τα αποκαλώ 8 «μάστιγες» της υγείας γιατί εάν δεν τις προσέξουμε τότε θα φθείρεται συνεχώς η υγεία μας, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα την εμφάνιση πολλών παθήσεων. Η σωστή αντιμετώπισή τους όμως μπορεί να τις μετατρέψει στα 8 θεμέλια της υγείας.

  • Χρόνιες διατροφικές ελλείψεις. Όταν δεν τρεφόμαστε σωστά τότε τα κύτταρά μας δεν έχουν σε καθημερινή βάση όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία – ορθά μόρια – για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας. Σε αυτό συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό και οι εντατικές δίαιτες αδυνατίσματος που εξασθενούν τον οργανισμό.
  • Αυξανόμενη τοξίνωση του οργανισμού. Εάν το pH του οργανισμού γίνει πολύ όξινο, τότε στερούμαστε οξυγόνο, δεν γίνεται σωστά η λειτουργία των αποτοξινωτικών ενζύμων και η αυξανόμενη τοξίνωση μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας.
  • Δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και τοξίνωση του εντέρου. Όταν το γαστρεντερικό μας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά οδηγούμαστε σε τοξίνωση του οργανισμού και σε κυτταρική υποθρεψία λόγω κακής πέψης και δυσαπορρόφησης της τροφής.
  • Έλλειψη άσκησης. Η τακτική άσκηση είναι απαραίτητη για να γίνονται σωστά οι καύσεις, αλλά και για την υγεία όλων σχεδόν των συστημάτων του οργανισμού.
  • Χρόνια αφυδάτωση ή ενυδάτωση µε ακατάλληλο νερό. Το σώμα μας είναι πάνω από 70% νερό. Χωρίς αρκετό και καθαρό νερό τα κύτταρά μας ασφυκτιούν, η ενέργειά τους μειώνεται, δεν έχουν την ικανότητα να λάβουν τα θρεπτικά στοιχεία, αλλά ούτε να αποβάλουν τις τοξίνες, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται και να πεθαίνουν.
  • Λανθασμένος τρόπος αναπνοής. Πολύ λίγα άτομα αναπνέουν σωστά. Ο λανθασμένος τρόπος αναπνοής στερεί τα κύτταρα από το πολύτιμο οξυγόνο με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η παραγωγή της κυτταρικής ενέργειας.
  • Δυσανεξίες σε τροφές. Αποκαλούνται και «κρυφές αλλεργίες» γιατί εμφανίζονται μετά από μερικές ώρες ή και ημέρες από την κατανάλωση της τροφής. Για τον λόγο αυτό περνούν απαρατήρητες, δημιουργούν όμως πληθώρα φλεγμονών με αποτέλεσμα την καταστροφή κυττάρων και ιστών και εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Άγχος. Είναι το κύριο αίτιο όλων σχεδόν των παθήσεων. Εξαντλεί το σύνολο του οργανισμού, ενώ οι αγχωτικές ορμόνες φθείρουν και καταστρέφουν τα κύτταρα.

Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει ως σκοπό να μάθει ο καθένας μας πώς μπορεί να μειώσει τον βαθμό στον οποίο όλες οι ανωτέρω 8 «μάστιγες» συνυπάρχουν στον οργανισμό του, με στόχο να φτάσει στο βέλτιστο σημείο για κάθε μια από αυτές, έτσι ώστε να εξαλείψει τα παθολογικά συμπτώματα που τον ταλαιπωρούν και να απολαμβάνει υψηλά επίπεδα υγείας.

 

Γιώργος Μηνούδης

Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής

Share this post

Αφήστε μια απάντηση