Ορθομοριακή Πρόληψη

Ορθομοριακή Πρόληψη

Πάντα ο όρος πρόληψη στην ιατρική σήμαινε και συνεχίζει να σημαίνει την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν ένα πρόβλημα υγείας, ούτως ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα εμφάνισής του.

Η πρόληψη δίδει έμφαση σε ένα σύνολο ορθολογικά σχεδιασμένων δράσεων που θωρακίζουν τον οργανισμό, έτσι ώστε να περιοριστεί ή/και να μηδενιστεί η πιθανότητα μιας εν δυνάμει ασθένειας. Η πρόληψη απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών, καθώς το ζητούμενο είναι να τονίσει τις δυνατότητες κάθε ατόμου ξεχωριστά.

Παρόλο που η πρόληψη ως έννοια φαντάζει σχετικά εύκολη, στην πράξη μέχρι τώρα έχει καταστεί εξαιρετικά δύσκολη. Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες και επιλογές διαβίωσης, η έλλειψη άθλησης, η παχυσαρκία και το άγχος, είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν νόσους οι οποίες ευθύνονται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων στις δυτικές και τις άλλες αναπτυγμένες κοινωνίες.

Σήμερα, είναι γνωστό σε όλους ότι οι παράγοντες που προαναφέρθηκαν εν δυνάμει προκαλούν νεοπλασίες, καρδιαγγειακά προβλήματα και χρόνιες νόσους και αποτελμάτωση της ποιότητας ζωής. Παρά ταύτα, ελάχιστοι άνθρωποι προχωρούν στην προάσπιση της υγείας τους μέσω της Ορθομοριακής πρόληψης.

Αυτό συμβαίνει κατά κύριο λόγο διότι η γνώση που αποκομίζουμε σε θέματα υγείας, δεν “μεταφράζεται” πάντα σε αντίστοιχες συμπεριφορές και στάσεις ζωής που προασπίζουν, προωθούν και βελτιώνουν την υγεία και τα επίπεδά της, αλλά και διότι εκτός των αλλαγών που θα πρέπει να γίνουν σε ατομικό επίπεδο, θα πρέπει επιπλέον να ληφθούν και να εφαρμοστούν μέτρα για τη Δημόσια Υγεία σε ευρεία κλίμακα.

Το τελευταίο γίνεται καλύτερα κατανοητό στον καθένα στην περίπτωση της Ορθομοριακής Διατροφής, μιας φιλοσοφίας προστασίας και προώθησης της υγείας, της οποίας η αποτελεσματικότητα και η συνεισφορά είναι αποδεδειγμένη όσον αφορά τη βελτίωση των γενικών επιπέδων υγείας των ανθρώπων.

Πρέπει να αντιληφθούμε όμως πρώτα, τι ακριβώς σημαίνει πρόληψη και να μην περιμένουμε να φτάσουν τα χειρότερα, διότι τότε οι καταστάσεις θα μας έχουν ξεπεράσει.

Στον ανθρώπινο οργανισμό λαμβάνουν χώρα οξειδώσεις, τοξίνωση κ.α., και θα πρέπει να προχωρούμε σε διαδικασίες αντιοξείδωσης και αποτοξίνωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα, διότι στην αντίθετη περίπτωση διαταράσσονται οι ισορροπίες του οργανισμού.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι η υγεία ξεκινά πάντα από τον νου και όλα τα άλλα έπονται…

Επίσης:

 • Σωστή αναπνοή
 • Σωστό, ζωντανό και ενεργοποιημένο Ορθομοριακό νερό
 • Βιο-αναγεννητικές τροφές

Οι βιο-αναγεννητικές τροφές συμβάλλουν στην αποτοξίνωση και στη σωστή θρέψη των κυττάρων. Καλό είναι να τρεφόμαστε με βάση την πυραμίδα της Ορθομοριακής Διατροφής, ώστε να παρέχουμε στον οργανισμό μας τα θρεπτικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καθημερινή του λειτουργία.

Όταν υιοθετήσουμε τα παραπάνω, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, έχοντας ξεκινήσει με την εφαρμοσμένη Ορθομοριακή πρόληψη, έτσι ώστε τα κύτταρα να λειτουργούν σωστά, να ανανεώνονται, να παρέχουν ένζυμα, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και να προστατεύονται από ιώσεις, λοιμώξεις, παθογόνα και οξειδωτικό στρες.

Δεν υπάρχουν ασθένειες, υπάρχουν μόνο επίπεδα υγείας και επίπεδα δυναμικής κυτταρικής λειτουργίας.

Όταν τα ενεργειακά αποθέματα των κυττάρων μειώνονται, εμφανίζονται δυσλειτουργίες όπως, έλλειψη ενέργειας, στρες, κατάθλιψη, αυτοάνοσα νοσήματα και διάφορα ήπια έως σοβαρά παθολογικά συμπτώματα που μειώνουν τα επίπεδα της υγείας μας.

Η Ορθομοριακή Διατροφή δίνει έμφαση στην πρόληψη, διότι ο στόχος της δεν είναι η απόκρυψη και κάλυψη των συμπτωμάτων, αλλά η ουσιαστική αντιμετώπιση των πραγματικών αιτιών των παθήσεων που δεν είναι άλλη από την κυτταρική ισορροπία.

Δηλαδή, η Ορθομοριακή Διατροφή στοχεύει στη σωστή κυτταρική λειτουργία – την ομοιόσταση και την μορφόσταση.

Οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως είναι υγιείς όταν δεν εμφανίζουν εμφανή συμπτώματα ασθένειας. Ο συναγερμός του οργανισμού σε μορφή, πονοκέφαλου, πυρετού ή γενικά αδιαθεσίας καλύπτεται με φαρμακευτική αγωγή χωρίς να εντοπιστεί η γενεσιουργός αιτία.

Η Ορθομοριακή πρόληψη είναι το κλειδί για καλή και διαχρονική ποιότητα ζωής και μακροζωία, διότι προωθεί και προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία, αυξάνοντας τα επίπεδά της.

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων και Εξατομικευμένων Θεραπειών

Η ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ σας προτείνει 3 συνδυασμούς πρόληψης, μάθετε ποιος είναι κατάλληλος για εσάς:

 • Βασική Πρόληψη:
  Optimum Daily Nutrition
  Omega 3 Fish Oil
 • Ενισχυμένη Πρόληψη:
  Optimum Daily Nutrition
  Omega 3 Fish Oil
  Super Vitamin C 1000
 • Ολοκληρωμένη Πρόληψη:
  Optimum Daily Nutrition
  Omega 3 Fish Oil
  Super Vitamin C 1000
  Mega Antioxidant

Share this post

Αφήστε μια απάντηση