Καλή διάθεση και κίνητρο για δράση

Καλή διάθεση και κίνητρο για δράση

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας εξελιγμένος κβαντικός υπολογιστής και αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα του ανθρώπινου κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποτελείται από άπειρους νευρώνες οι οποίοι δέχονται, επεξεργάζονται και μεταβιβάζουν ερεθίσματα, αλλά και από εξειδικευμένα κύτταρα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του. Δέχεται, λοιπόν, και στέλνει πληροφορίες από και προς οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν οι αισθήσεις, η μνήμη, η κίνηση και όλες οι γνωστές γενικά λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Αυτός ο κβαντικός υπολογιστής για να λειτουργήσει έχει αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, γλυκόζης αλλά και πολλών δομικών στοιχείων, που ο άνθρωπος λαμβάνει από την αναπνοή και την διατροφή του.

Διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη κατάλληλων θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής ή μέσω εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία έχουν τη σωστή αναλογία θρεπτικών και υποστηρικτικών παραγόντων, θα μπορούσε εν δυνάμει να υποστηρίξει την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου, για καλύτερη μνήμη, νοητική απόδοση και μεγαλύτερη ικανότητα στη μάθηση, χωρίς ηλικιακά όρια.

Βασική βέβαια προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του εγκεφάλου είναι η Ορθομοριακή ενυδάτωση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σε ποσοστό περίπου 75% από νερό. Η συνεχής και σωστή ενυδάτωση του εγκεφάλου με καλό και θρεπτικό νερό είναι εκ των “ουκ άνευ”.

Αφυδάτωση της τάξεως μόλις του 1-2% μειώνει δραστικά την ικανότητα του ανθρώπου να εκτελεί δράσεις που αφορούν την ικανότητα παρατήρησης, την μνήμη, την κίνηση, αλλά και πλήθος άλλων διεργασιών.

Ας δούμε λοιπόν μερικές σημαντικές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες και υποβοηθητικές στις εγκεφαλικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας, που περιέχονται στη νέα και τελευταίας τεχνολογίας ορθομοριακή φόρμουλα.

Η ορθομοριακή αυτή φόρμουλα, είναι αποτέλεσμα ερευνών στους τομείς της βιο-νανοτεχνολογίας, για την αρτιότερη και διαχρονικότερη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του ανθρώπινου νευρικού συστήματος. Η τυροσίνη, το φυσικό αμινοξύ 5-HTP, οι βιταμίνες της ομάδας Β και ο ψευδάργυρος βοηθούν στην παραγωγή και ισορροπία των νευροδιαβιβαστών, που εμπλέκονται στη λειτουργία του εγκεφάλου και που αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Η σημασία τους είναι εξαιρετικά σημαντική για τις διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου, αλλά και του σώματος γενικότερα.

Οι νευροδιαβιβαστές αυτοί είναι:

 • Σεροτονίνη: ρυθμίζει την όρεξη, τη διάθεση, την διέγερση και τις αισθητηριακές αντιλήψεις όπως ο πόνος
 • Ντοπαμίνη: ρυθμίζει τα κίνητρα, το μηχανισμό επιβράβευσης (όπως η ευχαρίστηση και η ευφορία)
 • GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ): είναι ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής που παρεμβαίνει στη χαλάρωση, στην ηρεμία και στον ύπνο
 • Γλουταμινικό οξύ: είναι κύριος νευροδιαβιβαστής διέγερσης, σημαντικός για την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη
 • Οπιοειδή: απελευθερώνουν και ρυθμίζουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, αναστέλλουν τα μονοπάτια διέγερσης, μειώνουν την αίσθηση του πόνου, ενισχύουν την ανταμοιβή και την ευφορία
 • Νοραδρεναλίνη: ρυθμίζει την απόκριση πάλης ή φυγής/το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και προκαλεί διαστολή των αεραγωγών
 • Ενδοκανναβιδοειδή (CB): ρυθμίζουν τη διατροφική συμπεριφορά, την όρεξη, τον μεταβολισμό της ενέργειας, τη μάθηση και τη μνήμη, το αίσθημα πόνου και τη φλεγμονή
 • Ακετυλοχολίνη: ρυθμίζει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, τη μνήμη, τη μάθηση, την προσοχή, την έκκριση γαστρικών υγρών και τα πεπτικά ένζυμα

Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές εμπλέκονται σε όλες σχεδόν τις λειτουργίες του οργανισμού και κάποιες φορές πυροδοτούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με άλλους νευροδιαβιβαστές.

EVEXIA

 • Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου και υποστηρίζει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • Για καλή διάθεση και ψυχική ευεξία
 • Περιέχει Τυροσίνη που είναι πρόδρομος των νευροδιαβιβαστών της καλής διάθεσης και της ενέργειας
 • Περιέχει Υδροξυτρυπτοφάνη 5-HTP για την παραγωγή σεροτονίνης
 • Βοηθά στη μείωση των διαταραχών του ύπνου
 • Βοηθά σε περιπτώσεις Συνδρόμου Χρόνιας Κόπωσης και έλλειψης ενέργειας
 • Περιέχει TMG που μετατρέπεται σε SAMe (S-Adenosyl Methionine)
 • Περιέχει Βιταμίνη Β6 και ψευδάργυρο που σε συνδυασμό με το ένζυμο 5-HTP καρβοξυλάση δημιουργούν σεροτονίνη

Όλες όμως αυτές οι απαραίτητες για τη λειτουργία του εγκεφάλου ουσίες, υποστηρίζουν, σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά, τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία και του ανοσοποιητικού συστήματος, της άμυνας δηλαδή του οργανισμού απέναντι σε ιούς, βακτήρια και μύκητες.

 

Θεόδωρος Γιάνναρος

Μοριακός βιολόγος – Γενετιστής

τ. Διοικητής Νοσοκομείου “ΕΛΠΙΣ”

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: