Τα προβλήματα της χρόνιας αφυδάτωσης

Τα προβλήματα της χρόνιας αφυδάτωσης

Η χρόνια αφυδάτωση ή η ενυδάτωση με «βρώμικο», τοξινωμένο νερό κυριολεκτικά διαλύει τον οργανισμό μας. Όλο το καρδιοαγγειακό και το λεμφικό σύστημα μπαίνουν σε κατάσταση συναγερμού προσπαθώντας να διατηρήσουν όποιο λίγο νερό υπάρχει και αντιδρούν βίαια. Προκαλούνται αγγειοσυστολές, μυϊκοί σπασμοί, ορμονικές και νευροφυτικές διαταραχές. Ως αποτέλεσμα εμφανίζονται συμπτώματα υπέρτασης, πονοκέφαλοι, ημικρανίες, μυοσκελετικοί πόνοι, δυσκαμψία, ανισορροπία σακχάρου και τοξινωμένο ήπαρ. Η διαταραχή του pH και της ισορροπίας οξέων-βάσεων προωθεί νεφρική ανεπάρκεια, ουρολοιμώξεις και φλεγμονές.

Η αφυδάτωση οδηγεί επίσης σε αδυναμία παραγωγής γαστρικών οξέων, έκκρισης πεπτικών ενζύμων και κακής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος, με αποτέλεσμα δυσπεψία, φουσκώματα, αέρια, έλκος και γενικά γαστρεντερικά προβλήματα. Η ενυδάτωση με «βρώμικο» νερό προωθεί δυσβίωση του εντέρου, με υπερβολική αύξηση των παθογόνων εις βάρος των φιλικών μικροοργανισμών της εντερικής χλωρίδας. Η επακόλουθη τοξίνωση του παχέως εντέρου ευνοεί επίσης φλεγμονές, σπαστική κολίτιδα, εγκολπώματα, έλκος και τη νόσο του Κρον. Όλα αυτά αναπόφευκτα οδηγούν σε κυτταρική φθορά και καταστροφή, αποσυντονισμό του μεταβολισμού και παχυσαρκία.

Τα παθογόνα δεν αναπτύσσονται σε σκοτεινό και υγρό περιβάλλον, όπως πιστεύουν μερικοί θεραπευτές που συστήνουν νηστειοθεραπείες χωρίς νερό, αλλά σε σκοτεινό και «βρώμικο» υγρό περιβάλλον, όπως αυτό του εντέρου. Κανένα παθογόνο δεν μπορεί να επιβιώσει σε υγρό περιβάλλον που αποτελείται από ορθομοριακό νερό, πολύ απλά επειδή αυτό είναι εξαιρετικά ενεργειακό και έχει αντιμικροβιακές και αντιπαθογόνες ιδιότητες.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μάθετε περισσότερα για την Κανάτα Tensa®

Share this post

Αφήστε μια απάντηση