Οστεοπόρωση

Οστεοπόρωση

Η οστεοπόρωση είναι απλά έλλειψη ασβεστίου;

Παρόλο που οι στατιστικές και οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι μετά την ηλικία των 40 ετών αρχίζει η σταδιακή μείωση της οστικής μάζας στον άνθρωπο και ειδικά στις γυναίκες, αυτό δεν συμβαίνει στους πληθυσμούς όλου του πλανήτη μας και δεν συμβαίνει στον ίδιο βαθμό.

Στις χώρες της Ανατολής, Ινδία, Ιαπωνία, Κίνα κ.λπ., και ειδικά πριν αυτές οι χώρες αρχίσουν να τρέφονται σύμφωνα με τις συνήθειες της Δύσης, τα ποσοστά της οστεοπόρωσης ήταν και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουν να είναι, έως και 20 φορές λιγότερο συχνά από ότι στην Δύση. Και βέβαια σε καμία από αυτές τις χώρες δεν καταναλώνονται οι τεράστιες ποσότητες γάλακτος ή τυριών για να πάρουν ασβέστιο, όπως συνιστάται στην Δύση για να προστατευθούν από την οστεοπόρωση.

Η οστεοπόρωση δεν έχει σχέση με την πρόσληψη ασβεστίου.

Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη επιστημονική έρευνα που να δείχνει ότι η οστεοπόρωση οφείλεται σε μειωμένη πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή. Αντίθετα, υπάρχουν πολλές επιδημιολογικές έρευνες που δείχνουν ότι η υπερβολική πρόσληψη ασβεστίου, και μάλιστα από μη σωστές τροφικές πηγές και σε λανθασμένη μορφή, όπως από τα γαλακτοκομικά, μπορεί να προκαλεί την οστεοπόρωση.

Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι παρά την μεγάλη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων στην Δύση, ο πληθυσμός της έχει υψηλά ποσοστά οστεοπόρωσης. Επίσης, η μεγάλη κατανάλωση ασβεστίου σε λανθασμένη μορφή μπορεί να προωθεί πολλά άλλα προβλήματα υγείας, όπως ασβεστοποίηση των ιστών, νεφρική και καρδιοαγγειακή δυσλειτουργία, προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος, κ.λπ.

Ποια είναι τα πραγματικά αίτια της οστεοπόρωσης;

  • Ενδοκρινική ανισορροπία μετά την εμμηνόπαυση
  • Φυσική φθορά των κυττάρων όσο αυξάνεται η ηλικία
  • Προβλήματα του θυρεοειδούς αδένα
  • Δυσλειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος
  • Χρόνια έλλειψη βιταμινών C και D, αλλά και πολλών άλλων θρεπτικών στοιχείων
  • Ατελής μεταβολισμός του ασβεστίου
  • Ηπατική τοξίνωση και νεφρική υποκλινική ανεπάρκεια
  • Όξινο pH του οργανισμού και πρωτεϊναιμία
  • Χρόνιες φλεγμονές
  • Έλλειψη άσκησης

Η Ορθομοριακή Αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης

Εξετάζοντας το πρόβλημα της οστεοπόρωσης και τα διάφορα αίτια που την προκαλούν είναι εμφανές ότι η σωστή και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της δεν μπορεί να είναι η απλοϊκή συμβουλή να καταναλώνουμε περισσότερα γαλακτοκομικά και ειδικά εμπλουτισμένα με ασβέστιο και βιταμίνη D.

Συμβουλευτείτε έναν Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής για να σας καθοδηγήσει σωστά ώστε να προλάβετε ή να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της οστεοπόρωσης.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


Το προϊόν προστέθηκε στο καλάθι σας::