Κουρκουμίνη και Οστεοπόρωση

Κουρκουμίνη και Οστεοπόρωση

Μελέτη που έγινε το Μάιο του 2017 έδειξε ότι ο κουρκουμάς μπορεί να αποτρέψει την οστεοπόρωση.

Το δημοφιλές ινδικό μπαχαρικό βοηθά στην δημιουργία και την ανάπλαση των οστών σε ηλικιωμένους, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γένοβας. Η λήψη συμπληρώματος με κουρκουμίνη μπορεί να βελτιώσει την πυκνότητα της οστικής μάζας ως και 7% σε διάστημα ενός εξαμήνου.
Το βασικό συστατικό του κουρκουμά, γνωστό ως κουρκουμίνη, θεωρείται ότι εξισορροπεί τα κύτταρα που αντικαθίστανται λόγω γήρανσης, σύμφωνα με προηγούμενες μελέτες.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα των ηλικιωμένων (75%) υποφέρουν από μείωση της οστικής πυκνότητας, η οποία μπορεί να προκαλέσει οστεοπόρωση. Η χαμηλή πυκνότητα οστικής μάζας επηρεάζει σχεδόν 44 εκατομμύρια ανθρώπους στις ΗΠΑ.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία ατόμων άνω των 70, με σχετικά καλή υγεία, αλλά μειωμένη οστική μάζα. Τα οστά στις φτέρνες, την γνάθο και τα δάχτυλά των προαναφερομένων, μετρήθηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης χρησιμοποιώντας σάρωση υπερήχων. Η κουρκουμίνη που τους χορηγήθηκε συνδυάστηκε με λεκιθίνη σόγιας για να αποφευχθεί η καταστροφή της στο στομάχι, και έτσι να φτάσει στο λεπτό έντερο με καλύτερη απορρόφηση.

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Curcumin Complex | Ορθομοριακή φόρμουλα με Κουρκουμά και Κουρκουμίνη, Μαύρο Πιπέρι & Πιπερόριζα. http://www.orthomoriaki.gr/superhealth/curcumin-complex

Πηγές:Riva, A et al. “Effects of A Curcumin-Based Supplementation In Asymptomatic Subjects With Low Bone Density: A Preliminary 24-Week Supplement Study”. European Review for Medical and Pharmacological Sciences 21 (2017): 1684-1689. Print.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση