Καλή διάθεση και όρεξη για δράση

Καλή διάθεση και όρεξη για δράση

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι το μεγαλύτερο τμήμα του ανθρώπινου κεντρικού νευρικού συστήματος και αποτελείται από άπειρους νευρώνες οι οποίοι δέχονται, επεξεργάζονται και μεταβιβάζουν ερεθίσματα, αλλά και από εξειδικευμένα κύτταρα που υποστηρίζουν τις λειτουργίες του.

Δέχεται και στέλνει πληροφορίες από και προς οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Με αυτόν τον τρόπο λειτουργούν οι αισθήσεις, η μνήμη, η κίνηση και όλες οι λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Για να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος έχει ανάγκη από οξυγόνο, γλυκόζη αλλά και πολλά δομικά στοιχεία, που λαμβάνουμε μέσω της αναπνοής και της διατροφής μας.

Οι κύριοι νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται στις διάφορες λειτουργίες του, αλλά και στις λειτουργίες του σώματος γενικότερα είναι:

  • Σεροτονίνη: ρυθμίζει την όρεξη, τη διάθεση, την διέγερση και τις αισθητηριακές αντιλήψεις όπως ο πόνος
  • Ντοπαμίνη: ρυθμίζει τα κίνητρα, το μηχανισμό επιβράβευσης (όπως η ευχαρίστηση και η ευφορία)
  • GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ): είναι ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής που παρεμβαίνει στη χαλάρωση, στην ηρεμία και στον ύπνο
  • Γλουταμινικό οξύ: είναι κύριος νευροδιαβιβαστής διέγερσης, σημαντικός για την προσοχή, τη συγκέντρωση και τη μνήμη
  • Οπιοειδή: απελευθερώνουν και ρυθμίζουν τα επίπεδα της ντοπαμίνης, αναστέλλουν τα μονοπάτια διέγερσης, μειώνουν την αίσθηση του πόνου, ενισχύουν την ευφορία
  • Νοραδρεναλίνη: ρυθμίζει την απόκριση πάλης ή φυγής/το συμπαθητικό νευρικό σύστημα, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και προκαλεί διαστολή των αεραγωγών
  • Ενδοκανναβιδοειδή (CB): ρυθμίζουν την όρεξη, τον μεταβολισμό της ενέργειας, ενισχύουν τη μάθηση και την απομνημόνευση, ρυθμίζουν το αίσθημα πόνου και τη φλεγμονή
  • Ακετυλοχολίνη: ρυθμίζει το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, την απομνημόνευση, τη μάθηση, την προσοχή, την έκκριση γαστρικών υγρών και πεπτικών ενζύμων

Διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η λήψη κατάλληλων θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής ή μέσω εξειδικευμένων συμπληρωμάτων διατροφής, τα οποία έχουν τη σωστή αναλογία θρεπτικών και υποστηρικτικών παραγόντων, θα μπορούσε να υποστηρίξει την αρτιότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του εγκεφάλου, για καλύτερη μνήμη, νοητική απόδοση και μεγαλύτερη ικανότητα στη μάθηση, χωρίς ηλικιακά όρια.

Ας δούμε λοιπόν μερικές σημαντικές θρεπτικές ουσίες, απαραίτητες και υποβοηθητικές στις εγκεφαλικές λειτουργίες του εγκεφάλου μας, που περιέχονται στη νέα και τελευταίας τεχνολογίας ορθομοριακή φόρμουλα.

Η ορθομοριακή φόρμουλα για την ευεξία είναι αποτέλεσμα ερευνών στους τομείς της βιο-νανοτεχνολογίας και παρέχει όλα τα δομικά συστατικά για την σύνθεση των νευροδιαβιβαστών αυτών.

Βασική βέβαια προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του εγκεφάλου είναι η Ορθομοριακή ενυδάτωση. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται σε ποσοστό περίπου 75% από νερό. Η συνεχής και σωστή ενυδάτωση του εγκεφάλου με καλό και θρεπτικό νερό είναι εκ των “ουκ άνευ”. Αφυδάτωση της τάξεως μόλις του 1-2% μειώνει δραστικά την ικανότητα του ανθρώπου να εκτελεί δράσεις που αφορούν την ικανότητα παρατήρησης, την μνήμη, την κίνηση, αλλά και πλήθος άλλων διεργασιών.

Θεόδωρος Γιάνναρος
Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής
τ. Διοικητής Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ»
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Θεραπειών

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας προτείνει:

  • Evexia
  • Σύστημα ορθομοριακού νερού TENSA

Share this post

Αφήστε μια απάντηση


You've just added this product to the cart: