Τροφικές Δυσανεξίες – Η κρυφή απειλή της υγείας
Μια παράληψη που γίνεται από όσους συστήνουν προγράμματα διατροφής είναι ότι δεν ελέγχουν πρώτα σε ποιες τροφές μπορεί ο κάθε οργανισμός να αντιδρά αρνητικά, να παρουσιάζει δηλαδή τροφικές δυσανεξίες. Οι τροφές αυτές μπορεί να είναι ακόμα και αυτές που είναι υγιεινές και ωφέλιμες για τον άνθρωπο υπό ομαλές συνθήκες, όπως π.χ. φρούτα ή λαχανικά βιολογικής γεωργίας, όσπρια, σπόροι, κ.λπ. Όταν όμως προκαλούν τροφική δυσανεξία γίνονται πραγματικό δηλητήριο για τον οργανισμό.