Αντιβίωση | Πόσο ωφελεί και πόσο βλάπτει

Αντιβίωση | Πόσο ωφελεί και πόσο βλάπτει

Αντιβίωση | Πόσο ωφελεί και πόσο βλάπτει

Τα αντιβιοτικά, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1930. Αποτελούν, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα μεγάλο επίτευγμα της ιατρικής.

Ποιος ο ρόλος των αντιβιοτικών
Τα αντιβιοτικά είναι φάρμακα, τα οποία χορηγούνται για την πρόληψη ή θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Μπορεί είτε να αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων είτε να τα σκοτώνουν. όμως δεν είναι αποτελεσματικά ενάντια στους ιούς.

Ο κίνδυνος της άγνοιας
Στις 11 Δεκεμβρίου 1945, ο Αλεξάντερ Φλέμινγκ βραβεύτηκε με το Νόμπελ Φυσιολογίας και Ιατρικής για την ανακάλυψη της πενικιλίνης. Στην ομιλία της βράβευσής του τόνισε χαρακτηριστικά:
«Υπάρχει ο κίνδυνος, ο άνθρωπος στην άγνοιά του, να χορηγήσει μικρότερη δόση αντιβιοτικού, εκθέτοντας τα μικρόβια σε μη θανατηφόρες ποσότητες του φαρμάκου και να καταστήσουν τα μικρόβια ανθεκτικά.»

Τι σημαίνει ανθεκτικά μικρόβια
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα βακτήρια και γενικά τα μικρόβια με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή και στη συνέχεια φιλοξενούμε στον οργανισμό μας, έχουν αλλάξει δραματικά ως προς τη φυσιολογία τους τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν προσαρμοστεί για να είναι πολύ πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχει πλέον μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων έχοντας περάσει στην «μετα-αντιβιοτική εποχή». Η σημαντικότερη αιτία αυτής της αλλαγής είναι η μη σωστή χρήση αντιβιοτικών.

Παράγοντες που συμβάλλουν στην ανθεκτικότητα των μικροβίων:

  • Αλόγιστη ή μη απαραίτητη λήψη αντιβιοτικών
  • Λανθασμένη χρήση αντιβιοτικών σε χρόνο ή/και δοσολογία.

Η ορθή χρήση αντιβιοτικών
Τα αντιβιοτικά σώζουν ζωές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά ας μην ξεχνάμε πως είναι φάρμακα που μπορεί να έχουν παρενέργειες οι οποίες βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Θα πρέπει να γίνεται ορθή χρήση τους και να λαμβάνονται με την προτεινόμενη δοσολογία και για το σωστό χρονικό διάστημα. Η θεραπεία δεν θα πρέπει να είναι διακοπτόμενη, εκτός αν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες, για τις οποίες θα πρέπει να ενημερωθεί ο ιατρός άμεσα.

Αντιβίωση και προβιοτικά
Τα «κλασικά» αντιβιοτικά έχουν αρνητική επίδραση στα φιλικά βακτήρια του πεπτικού μας συστήματος. Δεν σκοτώνουν μόνο τον παθογόνο παράγοντα για τον οποίο τα λαμβάνουμε, αλλά θα σκοτώσουν επίσης και ένα πλήθος άλλων φιλικών βακτηρίων απαραίτητων για την υγεία του οργανισμού μας ως μέρος του ανθρώπινου μικροβιώματος.
Αν λοιπόν η λήψη αντιβιοτικών κριθεί απαραίτητη, όπως σας πρότεινε ο ιατρός σας, τότε συνιστούμε άμεσα και για τουλάχιστον 3 μήνες μετά το τέλος της αντιβίωσης να λαμβάνετε την ορθομοριακή προβιοτική φόρμουλα Maxi Probiolife. Αυτή θα βοηθήσει να αποκαταστήσετε την ισορροπία του μικροβιώματος και να εμποδίσετε την αύξηση των παθογόνων και μυκήτων στο έντερο διότι το χρονικό «παράθυρο» εποίκησης του εντέρου από μικρόβια μετά το τέλος της αντιβίωσης είναι περίπου 2-3 εβδομάδες. Αν δεν πάρουμε τα προβιοτικά τότε η εποίκηση θα γίνει απο βακτηροειδή και παθογόνα μικρόβια που πιθανόν να δημιουργήσουν γαστρεντερικά προβλήματα και εντερική δυσβίωση. Με το ορθομοριακό προβιοτικό εξασφαλίζετε τα οφέλη της αντιβίωσης και όχι τις παρενέργειές της. Η προβιοτική φόρμουλα θα πρέπει να λαμβάνεται σε χρονική απόσταση τουλάχιστον τριών ωρών από τη λήψη των αντιβιοτικών.

Η ορθομοριακή προσέγγιση
Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει αναπτύξει ισχυρά φυτικά «αντιβιοτικά – αντιπαθογόνα όπλα» που βοηθούν να αντιμετωπιστούν, με φυσικό τρόπο και χωρίς παρενέργειες, πολλά προβλήματα βακτηριακών λοιμώξεων, αποφεύγοντας τη συχνή λήψη αντιβίωσης και τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει. Ταυτόχρονα εξολοθρεύουν και άλλους παθογόνους μικρο-οργανισμούς όπως είναι οι ιοί, οι μύκητες και τα παράσιτα που δεν αντιμετωπίζει η «κλασική» αντιβίωση.

Το εκχύλισμα των σπόρων γκρέιπφρουτ και ο κολλοειδής άργυρος είναι από τα καλύτερα φυσικά ορθομοριακά αντιπαθογόνα που δρουν ενάντια σε βακτήρια, ιούς και μύκητες. Σε συνδυασμό με την ισχυρή ορθομοριακή προβιοτική φόρμουλα, για τη διατήρηση της ισορροπίας της χλωρίδας του εντέρου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αποτελούν την καλύτερη, φυσικότερη και αποτελεσματικότερη λύση ενάντια σε ιούς, λοιμώξεις και βακτήρια.

Επιστημονική ομάδα της Ορθομοριακής Κοινωνίας

Share this post

Αφήστε μια απάντηση