5+1 συμβουλές για μία ημέρα γεμάτη ενέργεια και ευεξία

5+1 συμβουλές για μία ημέρα γεμάτη ενέργεια και ευεξία

5+1 συμβουλές για μία ημέρα γεμάτη ενέργεια και ευεξία

Πόσες φορές μέσα στην ημέρα έχετε την ανάγκη για μια επιπλέον κούπα καφέ ή άλλο ρόφημα με καφεΐνη, για κάποιο γλυκό ή άλλου είδους αρτοσκεύασμα ψάχνοντας έτσι να βρείτε «τη χαμένη σας ενέργεια»;

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφή, η έλλειψη ενέργειας πολλές φορές οφείλεται σε μικρές καθημερινές συνήθειες που δεν φανταζόμαστε ότι συνδυαστικά καταπονούν σε τόσο μεγάλο βαθμό τον οργανισμό μας.

Υιοθετώντας λοιπόν τις πιο κάτω συμβουλές θα δείτε την ενέργειά σας να απογειώνεται και την καθημερινότητά σας να βελτιώνεται.

1. Πίνεις αρκετό και καλό νερό;
Το 73% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό. Μόλις 2% αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ενέργεια, τη συγκέντρωση και την ευεξία σας. Η συνεχής και σωστή ενυδάτωση είναι το πρώτο βήμα για να είστε πάντα σε εγρήγορση. Ξεκινήστε την ημέρα σας με 1-2 ποτήρια ορθομοριακό νερό. Εξαιτίας του μικρού μοριακού του βάρους εισέρχεται σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού και προσφέρει πραγματική ενυδάτωση. Καταναλώνοντας καθημερινά τουλάχιστον 2λίτρα ορθομοριακού νερού, η ενέργειά σας θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

2. Πρωινό, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας
Αν δεν φάμε ένα πολύ καλό πρωινό, αφού το σώμα κατά τον βραδυνό ύπνο νήστευε, ξεκινάμε την ημέρα μας με βιοχημικό άγχος και δημιουργία φλεγμονών λόγω της προσπάθειας του οργανισμού να ισορροπήσει τα επίπεδα του σακχάρου και να καταβολίσει ό,τι αποθέματα έχει για να βρει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Φυτικό γάλα με δημητριακά, φρούτα και ξηροί καρποί, μπάρες δημητριακών με βρώμη και σπόρους chia ή ακόμα και αραβική πίτα με ψητά λαχανικά είναι κάποιοι από τους συνδυασμούς που θα σας κρατήσουν χορτάτους και γεμάτους ενέργεια για αρκετή ώρα. Συμβουλευτείτε τον οδηγό της Ορθομοριακής Διατροφής.

3. Άσκηση
Ένα εικοσάλεπτο περπάτημα καθημερινά μπορεί να ανανεώσει τα κύτταρά σας, να αυξήσει το μεταβολισμό σας, να επιταχύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού σας και γενικότερα να σας χαρίσει ευεξία για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να κάνετε καθημερινά ένα «θεραπευτικό» περίπατο ή ένα πιο γρήγορο περπάτημα. Η διαύγεια και η ευφορία που θα σας χαρίσει θα σας εκπλήξει.

4. Μεσημεριανό νόστιμο και ενεργειακό
Αν επιλέξετε βιο-οξειδωτικές τροφές, με κορεσμένα λίπη, μπορεί μεν να είναι «νόστιμες» – κυρίως λόγω των συντηρητικών, χρωστικών και γευστικών χημικών που προστίθενται κατά την βιομηχανοποίησή τους – αλλά οξειδώνουν και φθείρουν τα κύτταρα, είναι δύσπεπτες και έχουν ως αποτέλεσμα μετά την κατανάλωσή τους η ενέργειά σας να πέφτει και να επέρχεται ένα αίσθημα εξάντλησης. Αντιθέτως, όλες οι βιο- αναγεννητικές τροφές παρέχουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε καθημερινά, ρυθμίζουν τον μεταβολισμό και μας γεμίζουν ενέργεια και διάθεση. Επιλέξτε τροφές από την πυραμίδα της Ορθομοριακής Διατροφής

5. Αναπνοή
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά με αποτέλεσμα το οξυγόνο να μην μεταφέρεται σε ιστούς, όργανα και κύτταρα, γεγονός που επηρεάζει τα επίπεδα της ενέργειας. Εφαρμόστε την ορθομοριακή άσκηση αναπνοής. Μπορεί εύκολα και γρήγορα να καταπολεμήσει το άγχος και να αυξήσει την ευεξία και την ενέργειά σας.

6. Καθημερινή πρόληψη
Ακόμα και αν έχετε καταφέρει να τηρήσετε κατά γράμμα όλες τις ανωτέρω συμβουλές, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα κύτταρά μας χρειάζονται καθημερινά 32 μικροθρεπτικά στοιχεία – βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και Ω λιπαρά οξέα – σε συγκεκριμένες ποσότητες και ποιότητα για να λειτουργούν σωστά, να μεταβολίζουν το οξυγόνο, το νερό και την τροφή και να παράγουν ενέργεια. Όσο καλά και αν τρεφόμαστε, δεν είμαστε σίγουροι ότι τα παίρνουμε καθημερινά διότι η επεξεργασία, η βιομηχανοποίηση και το μαγείρεμα της τροφής εξαφανίζουν όποια λίγα ουσιώδη μικροθρεπτικά στοιχεία είχε αρχικά.

Η επιστημονική ομάδα της Ορθομοριακής Διατροφής έχει σχεδιάσει 3 επίπεδα πρόληψης με συγκεκριμένα ορθομοριακά συμπληρώματα στο κάθε επίπεδο και μας εξηγεί γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε το καθένα καθημερινά.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση