Ποια είναι τα πέντε θεμέλια της υγείας;

Τα πέντε θεμέλια της υγείας

Ποια είναι τα πέντε θεμέλια της υγείας;

Ποικίλες διεθνείς δημοσιευμένες έρευνες μεγάλων πανεπιστημίων σχετικά με την ύπαρξη του μικροβιώματος, αποτελούν μία αναμφισβήτητη επιστημονική επιβεβαίωση της Ορθομοριακής Διαχείρισης της Υγείας ως την πρώτη και τελευταία γραμμή άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στην νοσηρότητα.

Ο άνθρωπος αρρωσταίνει γιατί ο οργανισμός του και τα κύτταρα που τον αποτελούν εξασθενούν και δυσλειτουργούν λόγω του λανθασμένου τρόπου ζωής, της διατροφής του και της έλλειψης άσκησης. Όταν συμβαίνει αυτό, το μικροβίωμα από την κατάσταση συμβίωσης και υποστήριξης των λειτουργιών του οργανισμού περνάει στην αντίπερα όχθη, αυτή δηλαδή της κατάστασης δυσβίωσης, με αποτέλεσμα να του επιτίθεται, προκαλώντας μια πληθώρα ψυχοσωματικών και παθολογικών συμπτωμάτων που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

Η μόνη λύση, όπως διακηρύττουν εδώ και χιλιάδες χρόνια όλοι οι μεγάλοι θεραπευτές και επιστήμονες της ιστορίας, από τον Ιπποκράτη και τον Γαληνό μέχρι τον Linus Pauling και τον Abraham Hoffer κλπ, είναι η συνεχής θρέψη και αποτοξίνωση των κυττάρων του οργανισμού με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία, τα οποία έχουν την ορθή μοριακή δομή, εξ’ού και ο όρος ορθομοριακή δομή, για να τα βοηθήσουν να ανανεώνονται.

Οι έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η ολοκληρωμένη και σωστή θρέψη των κυττάρων δεν είναι απλή υπόθεση, μιας και υπάρχουν πάμπολλα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Με λίγα λόγια, καταναλώνοντας μια σωστή ισορροπημένη τροφή, ακόμα και αν παίρνουμε φυσικά συμπληρώματα διατροφής δεν είναι και τόσο σίγουρο πως θα έχουμε θρέψει σωστά τα κύτταρα του οργανισμού μας.

Τα 5 θεμέλια από την οπτική της Ορθολογικής και Ορθομοριακής Διατροφής έχουν σχεδιασθεί, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα αυτά τα προαναφερθέντα εμπόδια και οι φραγμοί, ώστε να λάβει χώρα μια σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη, καθώς και οι απαραίτητες επιδιορθώσεις των κυττάρων και δη των διπλών ημιδιαπερατών κυτταρικών μεμβρανών που περικλείουν το εσωτερικό του κυττάρου.

Τίθεται η εύλογη ερώτηση: γιατί είναι αυτό τόσο σημαντικό;

Η απάντηση είναι, πως εάν τα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και ειδικά οι κυτταρικές μεμβράνες είναι προσβεβλημένες ή ακόμα και παραμορφωμένες από τοξίνες, αφυδάτωση, λανθασμένη διατροφή, έλλειψη άθλησης, καθώς και κομβικές θρεπτικές ελλείψεις, τότε όσα συμπληρώματα διατροφής και αν καταναλώσουμε δεν θα μπορούν να απορροφηθούν σωστά και να αφομοιωθούν σε κυτταρικό επίπεδο. Απλά θα εξοστρακισθούν κατά κάποιον τρόπο από τις παραμορφωμένες κυτταρικές μεμβράνες που είναι γεμάτες χοληστερόλη, κορεσμένο λίπος, οξειδωμένες και διασταυρωμένες πρωτεΐνες. Δεν θα μπορεί να γίνει σύνθεση ορμονών, νευροδιαβιβαστών και ενζύμων, αλλά ούτε θα μπορούν όλα αυτά τα απαραίτητα βίο-μόρια να εισέλθουν στα κύτταρα όπου απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία τους…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σύνδρομο “Χ” γνωστό ως Μεταβολικό Σύνδρομο ή Αντίσταση στην Ινσουλίνη. Πολλοί καταλήγουν να γίνουν διαβητικοί όχι γιατί δεν παράγουν ινσουλίνη αλλά γιατί η ινσουλίνη που παράγουν δεν είναι “λειτουργική”, δηλαδή δεν μπορεί να μεταφέρει το μόριο της γλυκόζης μέσα από τις κυτταρικές μεμβράνες στο κυτταρόπλασμα και το μιτοχόνδριο, που το χρειαζόμαστε για την παραγωγή ενέργειας.

Τα 5 θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφής που έχουν εκπονηθεί από Έλληνες επιστήμονες δίνουν σημαντικές λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα της σωστής κυτταρικής θρέψης και είναι τα ακόλουθα.

* Έλεγχος φλεγμονών. Ο έλεγχος και η σημαντική μείωση των φλεγμονών σε όλο τον οργανισμό είναι βασική προϋπόθεση για την απορρόφηση των ορθομοριακών στοχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Οι φλεγμονές – οι περισσότερες είναι υποκλινικές, δηλαδή δεν ανιχνεύονται με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις – αλλοιώνουν σταθερά ιστούς και εσωτερικά όργανα και παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό και την κυτταρική απορρόφηση των απαραίτητων στοιχείων. Μία πηγή χρόνιων φλεγμονών που περνούν απαρατήρητες είναι οι τροφικές δυσανεξίες ή αλλιώς, καθυστερημένες αλλεργίες. Η εξακρίβωση των τροφικών δυσανεξιών γίνεται μόνο με επιστημονικές μεθόδους, οι οποίες ανιχνεύουν ανοσοσυμπλέγματα όπου εμπλέκεται η ανοσοσφαιρίνη IgG.

* Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος. Το γαστρεντερικό σύστημα είναι ένα από τα βασικότερα θεμέλια για την προστασία και την προώθηση της υγείας. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πέψη, αφομοίωση και μεταβολισμό της τροφής και τη σωστή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού. Στους περισσότερους ανθρώπους το γαστρεντερικό σύστημα δυσλειτουργεί με συμπτώματα δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης, εντερικής δυσβίωσης και χρόνιων υποκλινικών φλεγμονών.

* Αντιοξείδωδη και Αποτοξίνωση. Οι τοξίνες δεν καταστρέφουν μόνο κύτταρα, ιστούς και όργανα έμμεσα και άμεσα. Παρεμποδίζουν την απορρόφηση, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό και επιταχύνουν την αποβολή των στοιχείων από το σώμα απογυμνώνοντας θρεπτικά τον οργανισμό. Αυτό συνεπάγεται αυξανόμενη κυτταρική υποθρεψία και εξάντληση. Για να γίνει σωστή αποτοξίνωση όμως χρειάζεται μέθοδος. Αν προσπαθήσουμε να αποτοξινωθούμε πολύ γρήγορα, μπορεί να υπερφορτωθούν τα αποτοξινωτικά συστήματα του οργανισμού και οι τοξίνες αντί να απεκκριθούν από το σώμα, αντίθετα να κυκλοφορούν στο αίμα από τα πόδια μέχρι τον εγκέφαλο και να προωθούν έντονα συμπτώματα αποτοξινωτικού σοκ.

* Διάγνωση και αναπλήρωση ορθομοριακών κυτταρικών ελλείψεων. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί ως οργανισμοί, έχουμε διαφορετικές ανάγκες, γενετική προδιάθεση, διατροφή και τρόπο ζωής και παρουσιάζουμε διαφορετικές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτή είναι η αρχή της βιοχημικής ιδιαιτερότητας του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ποια θρεπτικά στοιχεία λείπουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα κύτταρα του κάθε ατόμου και έτσι να τα χορηγήσουμε σε μεγαλύτερες δοσολογίες για σωστή κυτταρική θρέψη.

* Ελεγχος του στρες. Έχει καταρριφθεί ο μύθος του άγχους ως μία κατάσταση που υπάρχει μόνο λόγω εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων και δεν έχει σχέση με τη διατροφή. Αποδείχθηκε ότι ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται συνεχώς “στρεσαρισμένο” και αυτή η κατάσταση να είναι αποτέλεσμα εξάντλησης του νευροφυτικού και ενδοκρινικού συστήματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ενώ όλα είναι μια χαρά στη ζωή του. Προκειμένου να υπάρξει διαχείριση και έλεγχος του στρες, είναι απαραίτητη η αντιμετώπισή του μέσω Ορθολογικών και Ορθομοριακών παρεμβάσεων, ώστε ο ίδιος ο οργανισμός να αναλάβει δράση.

Τα 5 θεμέλια για την Ορθολογική και Ορθομοριακή προσέγγιση της Διατροφής, εάν εφαρμοσθούν σωστά, προσφέρουν εξαιρετικά και θεαματικά αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα. Τα όπλα που χρησιμοποιούνται είναι οι βιο-αναγεννητικές τροφές, το καλής ποιότητος, θρεπτικό και ενεργοποιημένο νερό, η άσκηση και τα κατάλληλα προϊόντα που απορροφούνται άμεσα σε κυτταρικό επίπεδο και περιλαμβάνουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, προβιοτικά, ωμέγα λιπαρά οξέα, αντιοξειδοτικά, φυτικά αντιπαθογόνα και εκατοντάδες άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά.

Θοδωρής Γιάνναρος

Μοριακός Βιολόγος

Share this post

Αφήστε μια απάντηση