Βελτιώστε τη μνήμη σας ορθομοριακά!
Η μνήμη είναι η μαγική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να αποθηκεύει και να ανακτά πληροφορίες που έχουμε διαβάσει και από διάφορες εμπειρίες και αναμνήσεις μέσω νευρώνων και νευρικών συνάψεων.
Η μνήμη είναι η μαγική ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να αποθηκεύει και να ανακτά πληροφορίες που έχουμε διαβάσει και από διάφορες εμπειρίες και αναμνήσεις μέσω νευρώνων και νευρικών συνάψεων.
Η χοληστερόλη, μία κιτρινωπή λιπώδης ουσία, είναι ένα από τα κυριότερα βιοχημικά στοιχεία για τη λειτουργία και την υγεία του οργανισμού. Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων και επομένως όλων των ιστών και των οργάνων. Χωρίς χοληστερόλη οι ιστοί καταρρέουν και το σώμα πεθαίνει.
Η ξυλιτόλη είναι ένα εξαιρετικό φυτικής προέλευσης γλυκαντικό που είναι η καλύτερη λύση για αντικατάσταση της γνωστής μας ζάχαρης, καθότι έχει την ίδια γεύση και γλυκύτητα με αυτήν. Διαλύεται στο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως η ζάχαρη σε όλες τις συνταγές. Συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά: εκείνων των μορίων του σακχάρου και εκείνων της αλκοόλης, όπου η μοριακή τους δομή, τους επιτρέπει να διεγείρουν τους υποδοχείς γεύσης για το αίσθημα της γλυκιάς γεύσης στο στόμα. Έχει περίπου 40% λιγότερες θερμίδες απ’ ότι η γνωστή...
Αιτίες Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο σύστημα για τη ρύθμιση της στάθμης του υγρών του. Η κατακράτηση υγρών συμβαίνει όταν υπάρχει πρόβλημα με έναν ή περισσότερους από τους μηχανισμούς του σώματος που είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση των επιπέδων των υγρών του. Το κυκλοφορικό, το λεμφικό, το ορμονικό σύστημα και οι νεφροί είναι τα κύρια συστήματα του οργανισμού που βοηθούν στη διατήρηση των σωστών επιπέδων των υγρών του. Οι ορμονικοί παράγοντες, το καρδιαγγειακό, το λεμφικό, το ουροποιητικό σύστημα, το ήπαρ, τα νεφρά...
Τα αντιβιοτικά, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη δεκαετία του 1940. Αποτελούν, χωρίς καμία αμφιβολία ένα μεγάλο επίτευγμα της ιατρικής.
Αρθρώσεις είναι τα μέρη του σκελετού στα οποία συναντώνται τα οστά και που επιτρέπουν την ορθή και απρόσκοπτη κίνηση τους. Οι πόνοι στις αρθρώσεις είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς, ειδικά τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά όχι μόνο.
Υλικά 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι ½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών κομμένα στη μέση 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε κυβάκια ¼ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι βιολογικό χυμό ½ λεμονιού 3 κουταλιές της σούπας vegan βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εάν θέλετε σοτάρετε το ρύζι σε λίγο ελαιόλαδο πριν το μαγείρεμα έτσι ώστε να είναι πιο σπυρωτό. Σε ένα ταψί βάλτε τα λαχανάκια Βρυξελλών και...
Λέγεται πως κάποιες τροφές μας δημιουργούν βιοχημικό στρες και κάποιες μας ηρεμούν! Τι ισχύει; Οι εποχές της ηρεμίας και της θαλπωρής έχουν δυστυχώς περάσει ανεπιστρεπτί.
Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ), γνωστό και σαν «σπαστική κολίτιδα» ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με ανησυχητικές τάσεις αύξησης του φαινομένου και χωρίς να υπάρχει σαφής ιατρική εξήγηση των αιτιών που την προκαλούν.
Οι τροφικές δυσανεξίες έχουν πάρει διαστάσεις «επιδημίας» στη σύγχρονη εποχή και συχνά περνούν απαρατήρητες εξαιτίας της καθυστερημένης εκδήλωσής τους. Τι ακριβώς είναι η δυσανεξία και πώς μπορούμε να προστατευτούμε; Τα άτομα που πάσχουν από δυσανεξία εμφανίζουν παθολογικά συμπτώματα κατά τη διάρκεια της πέψης ορισμένων τροφίμων. Ένας από τους συνηθέστερους τύπους δυσανεξίας είναι η δυσανεξία στη γλουτένη. Τι είναι η γλουτένη; Η γλουτένη είναι μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στο αλεύρι, στο σιτάρι και στη σίκαλη. Η γλουτένη επηρεάζει την ελαστικότητα της ζύμης καθώς δρα ως...