Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Ορθομοριακός Δεκάλογος Υγείας

Ορθομοριακός Δεκάλογος Υγείας

Η Ορθομοριακή Διατροφή είναι η επιστημονική μέθοδος που στοχεύει στα πραγματικά αίτια των παθήσεων με φυσικό τρόπο, ισορροπώντας την λειτουργία των κυττάρων, χωρίς να καλύπτει απλώς τα συμπτώματα.

Πώς μπορεί ο καθένας από εμάς να την εφαρμόσει;
Ο Ορθομοριακός Δεκάλογος της υγείας είναι 10 πρακτικές, ουσιαστικές και επιστημονικά τεκμηριωμένες συμβουλές για να ξεκινήσετε άμεσα να αναβαθμίζετε τις κυτταρικές λειτουργίες χτίζοντας έτσι γερή άμυνα και υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Νοοτροπία
Οι σκέψεις επηρεάζουν τα συναισθήματα και το αντίθετο.
Δεν υπάρχουν προβλήματα, παρά μόνο ευκαιρίες για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας, να μάθουμε που βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης.

Τι τρώμε
Οι βιο-αναγεννητικές τροφές – οι χορτοφαγικές, βιολογικής γεωργίας, χωρίς επεξεργασία ή υπερβολικό μαγείρεμα και όπου είναι δυνατόν ωμές – αλκαλοποιούν τον οργανισμό και τον οξυγονώνουν.

Πώς και πότε τρώμε
«Πίνουμε την τροφή και τρώμε το νερό». Μασάμε την τροφή πολύ καλά και αργά για να ενεργοποιηθούν τα πεπτικά ένζυμα και για να βελτιωθεί η πέψη και η απορρόφηση γενικά. Πίνουμε πάντα 1-2 ποτήρια μόνο ορθομοριακό νερό 5 λεπτά πριν το γεύμα αργά και απολαμβάνοντας την γεύση του για να ηρεμήσουμε και να προετοιμάσουμε το γαστρεντερικό σύστημα.
Τρώμε το πρωί για υγεία, το μεσημέρι για κοινωνική επαφή και το βράδυ για αρρώστια.

Ενυδάτωση
Το σώμα είναι πάνω από 70% νερό και κανένα κύτταρο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αρκετό και καλό νερό. Πάνω από 100 παθήσεις έχουν συνδεθεί με την χρόνια υποκλινική αφυδάτωση ή την ενυδάτωση με μη καλό νερό.
Το ορθομοριακό νερό είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο της φύσης.

Αναπνοή
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναπνέουν σωστά και αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην υγεία τους. Το οξυγόνο δεν το χρειαζόμαστε στους πνεύμονες ή στο αίμα αλλά στα κύτταρα για «κυτταρική αναπνοή». Η σωστή αναπνοή είναι ρηχή και από την κοιλιακή χώρα, όχι βαθιά από το στέρνο.

Στάση
Το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι η πηγή ενέργειας του οργανισμού που την παρέχει σε όλο το σώμα. Περνά μέσα από την σπονδυλική στήλη και διακλαδώνεται μέσα από τους σπονδύλους σε όλους τους ιστούς, τα όργανα και τα κύτταρα του σώματος.
Όταν σταυρώνουμε τα πόδια ή κυρτώνουμε την πλάτη εμποδίζουμε την ομαλή ροή της ενέργειας.

Άσκηση
Έχουμε δύο γιατρούς: Το αριστερό και το δεξί μας πόδι. Χρησιμοποιείστε τα όσο πιο συχνά μπορείτε. Θα κάνετε θαύματα στα επίπεδα της υγείας σας και στην κυτταρική ανανέωση.

Ανάπαυση
Πηγαίνετε διακοπές και επιστρέφετε πιο κουρασμένοι από πριν; Μάθετε να «κλείνετε τον διακόπτη» νοητικά.

Ορθομοριακή πρόληψη και αυτοΐαση
Καταναλώνοντας όμως τεράστιες ποσότητες μακροθρεπτικιών στοιχείων –πρωτεΐνες, κορεσμένο λίπος, άμυλα και υδατάνθρακες – θεωρώντας ότι «θρέφεται» σωστά. Το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνει παχύσαρκος και να αναπτύσσει εκφυλιστικές παθήσεις, πρόωρη βιολογική γήρανση και θάνατο.

Ένα μήλο του 1970 αντιστοιχεί με 25 μήλα του σήμερα σε περιεκτικότητα θρεπτικών στοιχείων.

Η επεξεργασία, η βιομηχανοποίηση και το μαγείρεμα της τροφής εξαφανίζουν όποια λίγα ουσιώδη μικροθρεπτικά στοιχεία είχε αρχικά.

Ο σύγχρονος άνθρωπος κυριολεκτικά υποσιτίζεται μικροθρεπτικά καταναλώνοντας όμως τεράστιες ποσότητες μακροθρεπτικών – πρωτεΐνες, κορεσμένο λίπος, άμυλα και υδατάνθρακες – θεωρώντας ότι «θρέφεται» σωστά. Το μόνο που καταφέρνει με τις επιλογές του είναι να γίνει παχύσαρκος και να προωθεί την εμφάνιση εκφυλιστικών παθήσεων και πρόωρης βιολογικής γήρανσης.

Τα κύτταρά μας χρειάζονται καθημερινά τουλάχιστον 32 μικροθρεπτικά στοιχεία, για να παράξουν ενέργεια και να ανανεωθούν.

Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει σχεδιάσει ειδικούς ορθομοριακούς συνδυασμούς για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα στην ρίζα του, δηλαδή την κυτταρική υποθρεψία, προωθώντας έτσι την ουσιαστική πρόληψη και αυτοΐαση.

Τεστ δυσανεξίας τροφών
Ακόμα και οι υγιεινές τροφές μπορεί να μας προκαλούν τροφική δυσανεξία, ένα είδος καθυστερημένης αλλεργικής αντίδρασης. Εάν αυτό συμβαίνει κάθε φορά που καταναλώνουμε αυτή την τροφή, τότε προκαλούνται φλεγμονές που βλάπτουν την υγεία μας και εξασθενίζουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Στην Ορθομοριακή Διατροφή θεωρούμε απαραίτητη την εξέταση της τροφικής δυσανεξίας, διότι μας καθοδηγεί ως προς το τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε.

Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής (R.S.M.)
Μέλος του Διεθνούς συλλόγου Ορθομοριακής Ιατρικής (I.S.O.M.)

Share this post

Αφήστε μια απάντηση