Ορθομοριακή Πρόληψη | Ποια συμπληρώματα να παίρνω καθημερινά;

Ορθομοριακή Πρόληψη | Ποια συμπληρώματα να παίρνω καθημερινά;

Χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής;

Χρειαζόμαστε συμπληρώματα διατροφής καθημερινά; Η απάντηση είναι ναι. Εγώ τα παίρνω εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ μας δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα περάσει μία μέρα χωρίς να πάρω τον ορθομοριακό συνδυασμό πρόληψης. Γιατί; Σκεφτείτε! Όλα μας τα κύτταρα και επομένως όλα τα όργανα και οι ιστοί του οργανισμού μας δεν είναι τίποτα άλλο από θρεπτικά στοιχεία που κολυμπούν σε νερό. Πρωτεΐνες, λιποπρωτεΐνες, γλυκοπρωτεΐνες, λίπη, υδατάνθρακες, φωσφάτα, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες, ένζυμα, φυτοθρεπτικά. Όλα αυτά χτίζουν υγιή κύτταρα που παράγουν ενέργεια, ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και ό,τι χρειαζόμαστε για να έχουμε δύναμη και ζωντάνια και να προστατευόμαστε από παθογόνα και τοξίνες.

Γιατί τα χρειαζόμαστε καθημερινά;

Αν ζούσαμε στο βουνό, αναπνέαμε καθαρό αέρα, τρώγαμε βιολογικές τροφές, πίναμε νερό βουνίσιας πηγής και περπατούσαμε καθημερινά μερικά χιλιόμετρα χωρίς άγχος, τότε ίσως δεν θα υπήρχε ανάγκη για συμπληρώματα διατροφής.

Όλα τα παραπάνω δεν συμβαίνουν και δυστυχώς λόγω της βιομηχανικής επανάστασης έχει υποστεί θρεπτική εξασθένιση και υποβάθμιση.

Ο άνθρωπος για να λάβει από την διατροφή του καθημερινά βιταμίνη C ή E, πρέπει να καταναλώσει 14 πορτοκάλια ή 10 φλιτζάνια μπρόκολο ή 80 φλιτζάνια σπανάκι.

Ο βασικός λόγος που πρέπει να λαμβάνουμε συμπληρώματα διατροφής είναι για να παρέχουμε στα κύτταρά μας τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας, γιατί όσο καλά και αν τρεφόμαστε δεν είναι δυνατόν να πάρουμε όλα τα απαραίτητα από την τροφή.

Ποια είναι τα στοιχεία που έχω ανάγκη καθημερινά;

Καθημερινά χρειαζόμαστε 32 θρεπτικά στοιχεία. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για ισορρόπηση του σακχάρου, δύναμη, ενέργεια, υγιές μυοσκελετικό και νευρικό σύστημα, καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καλή διάθεση και ευεξία. Χρειαζόμαστε περισσότερα από 500μγ βιταμίνης C ημερησίως ενώ αν δεν φάμε τα φρούτα και τα λαχανικά μέσα σε 2 εβδομάδες από την συγκομιδή τους η βιταμίνη C έχει οξειδωθεί και εξαφανισθεί. Τα τελευταία χρόνια το υπέδαφος είναι εξαντλημένο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνουμε από την τροφή πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο και μαγνήσιο. Ακόμα και αν υπάρχουν στην τροφή πρέπει να μπορούν να απορροφηθούν από το γαστρεντερικό και να μεταβολισθούν κυτταρικά. Αυτό δεν είναι εύκολο διότι οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν γαστρεντερικά προβλήματα. Όταν έστω και ένα από αυτά τα θρεπτικά στοιχεία λείπει από τα κύτταρα, αυτά οξειδώνονται και καταστρέφονται, αρχίζουν οι φλεγμονές με συμπτώματα, όπως μυοσκελετικοί πόνοι, έλλειψη ενέργειας, αύξηση βάρους, κακή διάθεση και πολλά άλλα.

Γιατί να επιλέξω τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής;

Τα θρεπτικά στοιχεία για να επιτύχουν τον στόχο τους πρέπει πρώτα να πάρουν την μορφή που είναι στην τροφή, μετά να απορροφηθούν στο αίμα και τελικά να μεταβολισθούν κυτταρικά.

Τα κοινά συμπληρώματα διατροφής δεν είναι καν στο πρώτο στάδιο και γι’ αυτό το λόγο περνούν άπεπτα από το γαστρεντερικό σύστημα χωρίς να προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό.

Τα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής με γνώμονα την ποιότητα, τη συνέργεια και τη βιοδιαθεσιμότητα, είναι ήδη στο τρίτο στάδιο, δηλαδή προσφέρουν πραγματική κυτταρική τροφή που ισορροπεί τον οργανισμό και εξαφανίζει τις φλεγμονές. Αυτό αποδεικνύεται μέσω των κλινικών αποτελεσμάτων, αφού πολλά άτομα βλέπουν τα συμπτώματά τους να βελτιώνονται άμεσα.

Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει σχεδιάσει 3 επίπεδα πρόληψης με συγκεκριμένα ορθομοριακά συμπληρώματα στο κάθε επίπεδο και μας εξηγεί γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε το καθένα.

Βασική Πρόληψη:

Σε αυτό περιλαμβάνεται η ορθομοριακή πολυθρεπτική φόρμουλα OPTIMUM DAILY NUTRITION, η οποία περιέχει 32 θρεπτικά στοιχεία, δηλαδή τα 28 που ο κάθε οργανισμός χρειάζεται καθημερινά για να λειτουργεί σε κατάσταση υγείας, αλλά και κάποια ακόμη που οι επιστήμονες της Ορθομοριακής Διατροφής θεωρούν ότι πρέπει να του παρέχουμε. Περιλαμβάνεται επίσης, και η φόρμουλα OMEGA 3 FISH OIL, που παρέχει στον οργανισμό τα πολύτιμα ωμέγα λιπαρά οξέα, και κυρίως τα Ωμέγα 3, που γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητα για την σωστή λειτουργία της καρδιάς και του εγκεφάλου.

Ενισχυμένη Πρόληψη:

Σε περιόδους αυξημένου άγχους, έντονης φυσικής ή νοητικής δραστηριότητας ή εάν είμαστε καπνιστές, μαζί με τις δύο φόρμουλες της Βασικής Πρόληψης χρησιμοποιούμε και την SUPER VITAMIN C 1000μγ. Η βιταμίνη C έχει περισσότερες από 300 χρησιμότητες στον οργανισμό. Στην συγκεκριμένη βιταμίνη C έχουν προστεθεί φλαβονοειδή και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού για την πλήρη θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος, της καρδιάς και των αγγείων.

Ολοκληρωμένη Πρόληψη:

Εάν θέλουμε να δώσουμε στον οργανισμό μας μεγαλύτερη ενίσχυση για την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρες και για αντιγήρανση, τότε στην Ενισχυμένη Πρόληψη προσθέτουμε και την ορθομοριακή αντιοξειδωτική φόρμουλα MEGA ANTIOXIDANT. Η φόρμουλα αυτή μας παρέχει φλαβονοειδή, λουτεΐνη, βήτα καροτίνη, συνένζυμο Q10, εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, σπόρων γκρέιπφρουτ, φύλλων Ginkgo, Rhodiola Rosea και μύρτιλλου, που έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση για την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να αναρωτιέστε αν λαμβάνετε καθημερινά τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε!

Η Ορθομοριακή Διατροφή σας βρίσκει την λύση!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας και ένας ενημερωμένος εκπρόσωπός μας θα σας απαντήσει σε κάθε σας ερώτημα και θα σας καθοδηγήσει ώστε να επιλέξετε το επίπεδο πρόληψης που σας ταιριάζει. Ειδικά την περίοδο αυτή, θα σας ενημερώσουν και για το πώς θα θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε εισβολέα.

Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής (R.S.M.)
Μέλος του Διεθνούς συλλόγου Ορθομοριακής Ιατρικής (I.S.O.M.)

Share this post

Αφήστε μια απάντηση