Ορθομοριακή Άμυνα | Η ολοκληρωμένη προσέγγιση

Ορθομοριακή Άμυνα | Η ολοκληρωμένη προσέγγιση

Οι ιοί και τα μικρόβια είναι φίλοι μας

Οι ιοί και τα μικρόβια είναι απαραίτητα όχι μόνο για την υγεία του οργανισμού μας αλλά και για την επιβίωση του ίδιου του πλανήτη Γη. Αν μπορούσαμε να ζυγίσουμε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς των ωκεανών, τότε το 90% αυτών είναι μικρόβια, τα οποία παράγουν το 50% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Αυτό μπορούν και το κάνουν με την βοήθεια ιών που συνυπάρχουν μαζί τους. Τα φυτά που μας δίνουν το άλλο 50% του οξυγόνου αναπτύσσονται με την βοήθεια μικροβίων και μυκήτων που επίσης εξαρτώνται από ιούς για να λειτουργήσουν.

Χωρίς ιούς και μικρόβια το σώμα θα πέθαινε σε μερικές ώρες

Εάν εξαφανίζαμε όλους τους ιούς που υπάρχουν μέσα στο σώμα, τότε αυτό θα πέθαινε μέσα σε 2 μέρες. Εάν, ταυτόχρονα, εξοντώναμε και όλα τα μικρόβια στον οργανισμό μας, δεν θα ζούσαμε πάνω από μερικές ώρες, ίσως και λεπτά. Αυτή είναι αδιαμφισβήτητη επιστημονική πραγματικότητα, δυστυχώς όχι πολύ γνωστή στον περισσότερο κόσμο και ειδικά τους μη επιστήμονες που ασχολούνται με τις ανθρωπιστικές επιστήμες. Ο λόγος είναι ότι μικρόβια και ιοί είναι 10 φορές περισσότερα από τα κύτταρα μας και επομένως μπορούμε να πούμε ότι κυριολεκτικά εμείς ζούμε μέσα σε αυτά και όχι αυτά μέσα σε εμάς. Αυτό αποκαλείται ανθρώπινο «μικροβίωμα».

Μικροβίωμα. Το μυστικό της υγείας του οργανισμού

Γιατί λοιπόν δεν αντιδρά βίαια το ανοσοποιητικό μας σύστημα εναντίον τους; Πολύ απλά διότι όλα αυτά συμβιώνουν με τα κύτταρα μας και όχι μόνο αυτό αλλά τα βοηθούν σε πολλές μεταβολικές λειτουργίες τους, όπως η απορρόφηση της τροφής και η σύνθεση βιταμινών και ενζύμων. Ειδικά τα μικρόβια που υπάρχουν στο γαστρεντερικό σύστημα είναι απαραίτητα για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, όσο περίεργο και αν φαίνεται αυτό. Ερεθίζουν το νευρο-ανοσο-ενδοκρινικό άξονα για να είναι σε ετοιμότητα και να αντιμετωπίσει ορισμένα παθογόνα που μεταλλάσονται, βγαίνουν εκτός ισορροπίας και γίνονται απειλητικά για τα υπολοιπα στελέχη μικροβίων αλλά και για τα ίδια τα κύτταρα.

Το ίδο κάνουν και οι ιοί που είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί μικροβιοφάγοι από τα λευκά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μιλάμε λοιπόν για μία απόλυτη βιολογική ισορροπία του θαυμαστού οικοσυστήματος της ζωής του πλανήτη Γη. Αυτή η ισορροπία εξαρτάται απόλυτα από την κυτταρική λειτουργία του οργανισμού μας, η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την ορθομοριακή δομή των κυττάρων.

Το «ισχυρό» ανοσοποιητικό είναι κίνδυνος για την υγεία μας

Όταν τα κύτταρα αρχίσουν να παραμορφώνονται από τοξίνες, οξειδωτικό στρες, αφυδάτωση, κυτταρική υποθρεψία, φλεγμονές και αγχωτικές ορμόνες, τότε αρχίζουν να «εκπέμπουν» ενεργειακά σήματα κινδύνου και δυσλειτουργίας. Το μικροβίωμα διαταράσσεται και από συμβιωτικό γίνεται δυσβιωτικό. Αρχίζουν οι μεταλλάξεις. Πολλαπλασιάζονται ραγδαία τα παθογόνα και ταυτόχρονα οι ιοί για να τα αντιμετωπίσουν αλλά και για να αποδομήσουν τα ίδια τα δυσλειτουργικά κύτταρα, τα οποία τα θεωρούν τώρα και αυτά παθογόνα.

Αυτή τη φορά το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αντιδρά απλά αλλά δυστυχώς συνήθως υπερ-αντιδρά καθώς βρίσκεται σε κατάσταση «πανικού» και το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση φλεγμονών, κυρίως του αναπνευστικού συστήματος, αλλά όχι μόνο. Οι επιπλοκές που μάχονται ηρωικά οι επαγγελματίες της υγείας να αντιμετωπίσουν για να σώσουν τον ασθενή είναι συνήθως αυτές οι υπερβολικές φλεγμονές που δημιουργούνται γιατί τώρα και το ίδιο το ανοσοποιητικό είναι εκτός ισορροπίας λόγω της καθολικής κυτταρικής παραμόρφωσης και δυσλειτουργίας και έτσι καταστρέφει ιστούς και όργανα που είναι το αποτέλεσμα των φλεγμονών.

Αυτό είχε διαπιστώσει και ο ίδιος ο Παστέρ πριν 150 χρόνια και είχε δηλώσει λίγο πριν πεθάνει.

«Τα μικρόβια δεν είναι τίποτα, το εσωτερικό περιβάλλον – ο οργανισμός – είναι το παν».

Χρειαζόμαστε ισορροπημένο ανοσοποιητικό και όχι ισχυρό

Έχοντας υπόψιν την ανωτέρω πραγματικότητα, αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο αφελές και επικίνδυνο είναι να θεωρεί ότι παίρνοντας απλά ζελεδάκια και βιταμίνες που «ενισχύουν το ανοσοποιητικό» είναι προστατευμένος. Εκτός από τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρει για να μην αυξήσει το ήδη υπάρχον διαταραγμένο ιικό και μικροβιακό φορτίο αποφεύγοντας επαφές με άτομα που μπορεί να του μεταδώσουν το δικό τους φορτίο, πρέπει να πάρει και δραστικά μέτρα για να επαναφέρει την ισορροπία του οργανισμού.

Η ορθομοριακή άμυνα του οργανισμού προσφέρει πραγματική προστασία

Στην Ορθομοριακή Διατροφή αναφερόμαστε σε ισορροπημένο ανοσοποιητικό και βοηθάμε τον οργανισμό ολοκληρωμένα. Ο πρώτος στόχος είναι να βοηθήσουμε όλα τα κύτταρα να αποτοξινωθούν και να γίνουν πάλι ορθομοριακά. Έπειτα, ελέγχουμε τις φλεγμονές και συντονίζουμε το ανοσοποιητικό έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον εχθρό σωστά και χωρίς υπερβολική αντίδραση. Ταυτόχρονα, εφοδιάζουμε τον οργανισμό με ισχυρά φυτικά αντιπαθογόνα που σαρώνουν το υπερβολικό ιικό και μικροβιακό φορτίο και δίνουν την δυνατότητα να ξεκουραστούν οι αμυντικοί μηχανισμοί του σώματος.

Τέλος, επειδή το συνεχές βιοχημικό άγχος που προωθεί έντονη κατάθλιψη και εξασθενίζει την άμυνα μέσω του νευρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα, πρέπει να μειωθεί ταυτόχρονα με όλες τις άλλες ενέργειες, έχουμε σχεδιάσει ειδικές ορθομοριακες φόρμουλες γι’αυτόν τον σκοπό.

Τα «όπλα» που χρησιμοποιπούμε είναι μοναδικά και άκρως αποτελεσματικά, όπως έχει αποδειχθεί με χιλιάδες άτομα που ήδη τα χρησιμοποιούν. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι το Σύστημα Ορθομοριακού Νερού με την κανάτα TENSA για σωστή κυτταρική ενυδάτωση, διότι τα αφυδατωμένα κύτταρα δεν μπορούν να αμυνθούν εναντίον παθογόνων ό,τι άλλα βοηθήματα και αν τους δώσει κάποιος.

Η ορθομοριακή άμυνα δεν είναι μόνο παγκόσμια πρωτοτυπία αλλά και η μόνη που εξασφαλίζει πολύ γρήγορα την ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θωράκιση του οργανισμού μας εναντίον ενός δυσβιωτικού μικροβιώματος.

Γεώργιος Μηνούδης Dip ION, MSc BCMA
Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής
Βρετανική Βασιλική Εταιρεία Ιατρικής (R.S.M.)
Μέλος του Διεθνούς συλλόγου Ορθομοριακής Ιατρικής (I.S.O.M.)

Share this post

Αφήστε μια απάντηση