Άγχος

Αν ρωτήσουμε δέκα διαφορετικά άτομα τι είναι το άγχος, το πιθανότερο είναι να πάρουμε δέκα διαφορετικές απαντήσεις, οι οποίες θα αφορούν πράγματα και καταστάσεις που προκαλούν άγχος (δηλαδή αγχογόνους παράγοντες) και όχι το άγχος καθεαυτό.

Τι πραγματικά είναι το άγχος;

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφή, δεν υπάρχει άγχος. Υπάρχουν μόνο τα ερεθίσματα και οι πιέσεις της καθημερινότητας και η ικανότητα του ανθρώπου να τα αντιμετωπίζει. Όταν η ικανότητα αντιμετώπισής τους μειώνεται, αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως άγχος αυξάνεται, και το αντίστροφο. Η ικανότητα αυτή εξαρτάται από την ψυχοσωματική ολότητα του ανθρώπου, δηλαδή όχι μόνο από τη «νοοτροπία» ή την «προσωπικότητα» του καθενός αλλά κυρίως από την κυτταρική και βιοχημική λειτουργία του οργανισμού του.

Η ορθομοριακή διατροφική αντιμετώπιση του άγχους

Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι πολλά άτομα καταφεύγουν σε «τοξικές» βιοχημικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν το άγχος, όπως καφέδες, νικοτίνη, ζάχαρη, γλυκά, πολυφαγία, αλκοόλ αλλά και ναρκωτικά. Όλα αυτά κινητοποιούν ορμόνες και νευροδιαβιβαστές και το άτομο αρχικά αισθάνεται ευφορία, δύναμη και ευεξία. Προσωρινά το άγχος εξαφανίζεται. Ταυτόχρονα όμως εξαντλούν διατροφικά και τοξινώνουν τον οργανισμό και το άγχος επανέρχεται δριμύτερο με σοβαρές συνέπειες στην υγεία του ανθρώπου.

Ένας διατροφικά εξαντλημένος και τοξινωμένος οργανισμός δεν μπορεί παρά να «αισθάνεται» συνεχώς απειλούμενος, με χαμηλό ηθικό και απαισιοδοξία και να καταλήξει με σοβαρές ψυχοσωματικές εκφυλιστικές παθήσεις.

Όταν τα κύτταρά μας είναι αποτοξινωμένα και έχουν όλα τα ορθομοριακά στοιχεία που χρειάζονται για να παράγουν ενέργεια, τότε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος πολύ καλύτερα, άσχετα με το ψυχολογικό μας προφίλ, την προσωπικότητα και τη νοοτροπία.

Υπάρχουν τροφές που μας αγχώνουν και τροφές που μας ηρεμούν και αυξάνουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε την πίεση που αισθανόμαστε. Εξαρτάται πώς αυτές οι τροφές τρέφουν τα κύτταρά μας και πώς ρυθμίζουν τη βιοχημεία του εγκεφάλου μας.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Η λάθος αναπνοή επιδεινώνει τα συμπτώματα του άγχους. Εσείς αναπνέετε σωστά;
Δείτε το σχετικό βίντεο

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

Αξίζει να Διαβάσετε

Άγχος | Ποιες τροφές μας αγχώνουν και ποιες μας ηρεμούν;

Λέγεται πως κάποιες τροφές μας δημιουργούν βιοχημικό στρες και κάποιες μας ηρεμούν! Τι ισχύει;
Οι εποχές της ηρεμίας και της θαλπωρής έχουν δυστυχώς περάσει ανεπιστρεπτί.

Το άγχος και πώς να το αντιμετωπίσουμε

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους και πολλά άλλα αίτια μας δημιουργούν άγχος. Η ψυχοσύνθεση, ο τρόπος αντιμετώπισης, αλλά και η ερμηνεία του κάθε αγχογόνου παράγοντα έχει πολύ σημαντική επίδραση στην υγεία του ανθρώπου.

Ορθομοριακή Πρόληψη

Πάντα ο όρος πρόληψη στην ιατρική σήμαινε και συνεχίζει να σημαίνει την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν ένα πρόβλημα υγείας, ούτως ώστε να περιοριστεί δραστικά η πιθανότητα εμφάνισής του.

You've just added this product to the cart: