Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 70€

Αλλεργίες

Αλλεργίες, η μάστιγα του 21ου αιώνα

Επιδημιολογικά το φαινόμενο των αλλεργιών αυξάνεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ηλικίες. Πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα την άνοιξη, υποφέρουν από έντονα και ενοχλητικά συμπτώματα που συλλογικά οι επιδημιολόγοι ονομάζουν «εποχικές αλλεργίες» όπως ρινική καταρροή, δακρύρροια, φτέρνισμα, βήχας, κνησμό, επιπεφυκίτιδα, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δερματικά εξανθήματα κ.α. Πολλά άτομα αναγκάζονται να παίρνουν ακόμα και κορτιζονούχα σκευάσματα για να ανακουφιστούν με πιθανά προβλήματα στην υγεία τους μακροπρόθεσμα.

Μικροσκοπικοί κόκκοι της γύρης απελευθερώνονται στον αέρα από τα δέντρα και τα λουλούδια και εισέρχονται μέσω της ρινική οδού στο αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας μια υπερβολική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία εκδηλώνεται με όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Γιατί όμως υπεραντιδρά το ανοσοποιητικό σύστημα και γιατί αυτή η αντίδραση επαναλαμβάνεται σύμφωνα με τον ορισμό της αλλεργίας;

H ορθομοριακή εξήγηση

Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελείται από πολλές ομάδες ειδικών κυττάρων, τα οποία συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους για να εξουδετερώνουν οποιοδήποτε μικρόβιο, ιό ή τοξικό χημικό απειλήσει τον οργανισμό. Σε ομαλές συνθήκες αυτές οι ανοσοποιητικές αντιδράσεις είναι ισορροπημένες και αρμονικές με το περιβάλλον μας. Διαφορετικά, τα άπειρα μικρόβια, ιοί, τοξικά στοιχεία, σκόνη και μικροοργανισμοί κάθε είδους που μας περιβάλλουν θα προκαλούσαν «θύελλα» ανοσοποιητικών αντιδράσεων και, κάθε φορά που θα τρώγαμε, θα παθαίναμε αναφυλακτικό σοκ. Αυτή η ισορροπία εξαρτάται απόλυτα από τις κυτταρικές λειτουργίες, όταν αυτά είναι ορθομοριακά. Το εάν θα είναι ή όχι εξαρτάται από την σωστή τους ενυδάτωση, ορθομοριακή θρέψη και συνεχή αποτοξίνωση του οργανισμού.

Οι χρόνιες διατροφικές ελλείψεις σε ορθομοριακά μικροθρεπτικά στοιχεία, η υποκλινική αφυδάτωση, η αυξανόμενη τοξίνωση του οργανισμού και το καθημερινό άγχος θέτουν αυτόν το μηχανισμό του ανοσοποιητικού εκτός ισορροπίας. Το διαταραγμένο ανοσοποιητικό σύστημα είτε δεν μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα ή υπεραντιδρά, οπότε εκκρίνονται μεγάλες ποσότητες ισταμίνης και το άτομο υποφέρει με όλα τα παραπάνω συμπτώματα.

Στην Ορθομοριακή Διατροφή εφαρμόζουμε ορθομοριακά πρωτόκολλα που στοχεύουν στην ενίσχυση όλου του οργανισμού γενικά και ειδικά στην ισορρόπηση του ανοσοποιητικού συστήματος – όχι στην ενίσχυση του, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι – έτσι ώστε να ενεργοποιείται μόνο όταν πρέπει και σωστά για να αντιμετωπίζει τις λοιμώξεις αποτελεσματικά χωρίς να προκαλεί υπερβολικά συμπτώματα φλεγμονών και αλλεργίες.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Ελέγχω τις τροφικές δυσανεξίες καθώς μπορούν  να προκαλέσουν τα ίδια συμπτώματα με τις εποχικές αλλεργίες και να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό μου σύστημα.

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Αλλεργίες

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: