Αδυνάτισμα

Αδυνάτισμα

Ο μύθος της Δίαιτας

«Μόλις σταματώ τη δίαιτα, ξαναπαίρνω τα κιλά που έχω χάσει.
Πρέπει να μένω νηστική μια ζωή για να διατηρήσω το κανονικό μου βάρος;»

Πόσες φορές έχετε ακούσει ή έχετε πει κάτι αντίστοιχο;

Η άποψη που επικρατεί σήμερα για τα αίτια της παχυσαρκίας βασίζεται αποκλειστικά στις θερμίδες. Όλες σχεδόν οι δίαιτες που προωθούνται έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, την απορρύθμιση του μεταβολισμού, την παλινδρόμηση του βάρους και την φθορά της υγείας του ατόμου χρονικά με σοβαρές επιπτώσεις. Ο έλεγχος του βάρους δεν είναι μια απλή εξίσωση θερμίδων που παίρνουμε και ξοδεύουμε. Δεν έχει καμία σχέση το πόσο παχαίνουμε με το πόσες θερμίδες καταναλώνουμε, αλλά τι είδους είναι αυτές οι θερμίδες και πως τις χρησιμοποιεί ο οργανισμός.

Το άτομο παχαίνει διότι έχει αρχίσει να αρρωσταίνει

Σύμφωνα με την Ορθομοριακή Διατροφή, ένας υγιής οργανισμός είναι προγραμματισμένος από την φύση του να διατηρεί ένα σταθερό βάρος, να πεινάει και να τρώει μόνον όταν χρειάζεται ενέργεια και θρεπτικά στοιχεία και να «καίει» όλες τις θερμίδες που παίρνει πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα κύτταρα είναι υγιή παράγοντας όλες τις ορμόνες, τους νευροδιαβιβαστές και τα ένζυμα που απαιτούνται για να λειτουργούν σωστά οι μηχανισμοί της όρεξης και του μεταβολισμού.

Όταν όμως ένα άτομο θέλει να τρώει ακατάπαυστα παίρνοντας τεράστιες ποσότητες από θερμίδες που μετατρέπονται σε λίπος αντί σε ενέργεια, σημαίνει ότι τα κύτταρα έχουν αρχίσει να δυσλειτουργούν. Αυτό συμβαίνει διότι οι τοξίνες, η αφυδάτωση, το άγχος και τα παθογόνα του περιβάλλοντος έχουν αρχίσει να υπερφορτώνουν τα συστήματα άμυνας του οργανισμού, τα οποία εξαρτώνται αποκλειστικά από τα χιλιάδες θρεπτικά στοιχεία της σωστής διατροφής και την σωστή ενυδάτωση για να λειτουργήσουν. Το ιδανικό βάρος λοιπόν δεν είναι θέμα δίαιτας αλλά σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής που στοχεύουν στην συνεχή ανανέωση των κυττάρων και ρύθμιση του μεταβολισμού. Κανένα «μαγικό» χάπι δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτή την πραγματικότητα, παρά μόνο να «ταΐσει» αβάσιμες ελπίδες για γρήγορα αποτελέσματα χωρίς αλλαγές στην ζωή μας.

Η Ορθομοριακή αντιμετώπιση

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ

Οι τροφικές δυσανεξίες απορρυθμίζουν τον μεταβολισμό και μειώνουν τις καύσεις του με αποτέλεσμα να καίει λιγότερες θερμίδες. Συμβουλεύουμε λοιπόν να ελέγξετε τις τροφικές σας δυσανεξίες

Δείτε όλα τα προϊόντα για
Αδυνάτισμα

Ανάγκες & Ορθομοριακή προσέγγιση

You've just added this product to the cart: